Jump to content

Zoran Rodic

Članovi
 • Posts

  796
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zoran Rodic

Recent Profile Visitors

6,169 profile views

Zoran Rodic's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

 1. ДОРЋОЛ PLATZ, Dobračina 59b Nedelja 17. april 2022. 11-16h https://goo.gl/maps/twVB6WDEtFG2
 2. ДОРЋОЛ PLATZ, Dobračina 59b Nedelja 28. novembar 2021. 11-16h U SKLADU SA EPIDEMIOLOŠKIM MERAMA https://goo.gl/maps/twVB6WDEtFG2
 3. Cela ova tema spada u jednu od meni najdrazih koje sam ovde video. Dopadaju mi se motivi, kadrovi, obrada... a najvise od svega, to sto si ih bacio na platno u ovom formatu. Sto bi rekli, praticu sa interesovanjem tvoj lik i delo :) .... Radovi su ti prepoznatljivi i dao si im licni pecat. A to, ne ume bas svako. Bravo, jos jednom.
 4. After 70 years the Photokina trade show shuts down indefinitely They say that this hasn’t been directly caused by the coronavirus pandemic, although it did cause the cancellation of Photokina 2020, stating that “the imaging market was already subject to strong upheaval, with annual declines in the double digits”. 2020 simply amplified this effect and has led to their current decision.
 5. Pametnom lula sluzi da razmisli , a budali da nešto strpa u usta. To jednako važi za Lajku, L objektive... sta god
 6. https://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a7c/sony-a7cA.HTM evo, nisu se izglupurali... bombona od fotoaparata. FF, baterija odlična, kompaktan... nakacis neki prajm i tretiras ga kao kompakt, ako si vec u tom fazonu. Odacu im priznanje za ovo.
 7. Nece se nikad ni uklopiti. Ako ti dusa trazi kompakt FF sa fiksnim staklom, imas Sony Rx1r i neku Lajku...Q2 recimo ... i oba su skupi ko otrov. Kada Fuji napravi X100 u FF aromi ili Ricoh... i to ce bitii besmisleno skupe sprave, ... ezoterija zapravo. Gde te sputava Fuji X100V recimo? Nije FF? 1400e? Zamisli koliko ce da kosta FF... Nije to buducnost... sada, ne. A nikon zasto je najranjiviji? Pa zato sto ima najmanje prostora za kompenzaciju. Lajka se zajebava, odlicno joj ide sa mikroskopima i sl. ... stavise mislim da jedini nisu imali pad u prodaji fotoaparata ove godine. Sony, pravi senzore i PS, (cemu ce se na kraju i vratiti... tvrdim to i dalje, ... karakter se tesko menja), Canon... isto... svasta nesto pravi, i to dobro pravi 🙂 Nikon je tu najranjiviji... a kako to obicno biva, pada onaj koji je padu sklon bio.
 8. Mozda je i cela industrija foto opreme sama doprinela ovakvom stanju, jureci besomucno za sto vecim brojem megapiksela. Canon je dugo bio pod udarom zbog svog 18mp senzora, a upravo on mu je doneo najvise novca. Vecini naprosto ne treba 45+ mp fajl od 120 mb Drugo, gledam onu temu o R5, i ne vidim sta nije jasno. Kao fotoaparat - odlican proizvod, kao video kamera -polufabrikat. I tu vidimo gde se dodatno zaglavila fotoindustrija. Jurnjava za xxx mpx i 4k, 8k … video zapisom…hm Ah da… odem na tu Canon R5 temu, tema pocinje ovako Dakle koliko mp ima za fotografiju? Sta je ovde u prvom planu? Sta se ovde tacno prodaje?
 9. Ovde prvenstveno mislim na situaciju kada sa puno poverenja pustas fotoaparat da belezi snimljeni materijal u .jpg formatu, bez potrebe za raw fajlom, kao i to da smo liseni trenutka provere snimljene fotografije na LCD ekranu, kojeg... naprosto nema. Odnosno ima, ali ne onako kako se to do sada radilo u digitalnom svetu. Nesto, slicno starom analognom pristupu... uostalom, ne moram pojasnjavati osecaj, uzitak koji je Fuji hteo preneti na korisnika... ovim pristupom.
 10. Potenciranje prikaza izabranog preseta na zadnjoj strani, toliko direktno... sugerise koliko je Fuji zapravo uveren u kvalitet istih. Sa punim pravom, dodao bih. Sa druge strane, ovaj fotoaparat zahteva dve stvari od fotografa. Da veruje u sebe i da veruje fotoaparatu.
 11. The numbers of the decline are dramatic: 2010: a total of 121 million digital cameras shipped 2019: a total of 15 million digital cameras shipped … this means there was an almost 88% decrease in 10 years only! 2020: a total of 2.63 million digital cameras shipped in the first 4 months A kazu da je to zbog telefona i covida. Mada, pre mi lici da se trziste zasitilo, jer fotoaparati ipak nisu krs roba koja je predvidjena da traje 2 do 3 godine, vec znacajno duze. Cenim da ovde jos uvek ima onih koji su prezadovoljni sa Canon 5d i da ih ne mnogo ne doticu sve te novotarije, i nemaju realnu potrebu da kupuju noviji model. Svejedno, levak se suzava... neki vec kace kopacke o klin. SORS>>> https://www.fujirumors.com/nikkei-japanese-camera-industry-strangles-itself-88-decrease-10-years-on-the-brink-of-extinction-unless/
 12. ДОРЋОЛ PLATZ, Dobračina 59b Nedelja 15. decembar 2019. 12-17h https://goo.gl/maps/twVB6WDEtFG2
×
×
 • Create New...