Jump to content

Sarajevac

Članovi
 • Posts

  1,366
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sarajvo

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Jasmin M.

Recent Profile Visitors

5,472 profile views
 1. Nekad davno dao si mi savjet koji mi je valjao u zivotu. Zahvalan sam ti do groba.
 2. DRAGI LJUDI Stvarno ne mogu više! :D "Prekida mi kontakt" u Photoshopu, ne znam kako bih drugacije opisao to sto mi stalno, dok radim u PS-u, deaktivira njegov prozor, znači ponaša se kao da sam u medjuvremenu kliknuo na desktop ili na neki drugi prozor. I onda moram prvo kliknuti negdje na PS da bih ga aktivirao i nastavio sa radom, drugacije nece ni da zumira niti ijedan shortcut radi, sto je, kad to ponavljas desetine i stotine puta, zaista iritantno. Inače, Mac Retina je najzadnjija sto moRe bit, Yosemite uredno updateovan, Wacom kojeg koristim je isto neki zadnji model, wirelessni. PS6... reinstalirao sam driver od Wacoma i stavio zadnji, isto sve.
 3. Nije Afrika pa da ti trebaju afrikati.
 4. Samo da se i ja zahvalim hvalitelju The Hidden Face! :D Odgledah ga jutros, stockerski, u 5am :D
 5. Sve kolege rekoše. Preskoči HDMI, thunderbolt to DVI i cepaj.
 6. Ja bih se dimnjaka odrekao po svaku cropnu cijenu al ti opet bolje znas sta ti je činit :D
 7. Nisi mor'o ni dolazit :D Salu na stranu, ako hoces u foto shopping i imas izvjesne zahtjevne zahtjeve tipa rasvjeta, skalamerija, oprema i sl. onda zaboravi, ako hoces tako neke objektive, aparate, stative i osnovniji tip opreme i to mozes pogledati u BBI centru na -1, ima tih Sigmi, Canona, Nikona...
 8. Sarajevac

  Yosemite

  Znam znam, sve je ukljuceno, sve se sjaji :D Dobre vijesti, od zadnji put kad sam čačk'o svoj Apple account doslo je do izvjesne promjene, neko se sjetio da ubaci BeiHa na spisak. Sad postojimo. I sad nam radi Handoff :D ...barem je maloprije radio, odo' jos jednom :D P.S. U Facetime-u jos stoji ono "waiting for activation" ali haman da mu to ne smeta. P.P.S. Sad sam tek potpuno zadovoljan ajfonskim uredjajem :D P.P.P.S. :D Pozive primam na sve uredjaje, no kad zelim iz Contact-a tj. s Mac-a da nazovem nekog i dalje me pegla istom porukom, znaci to nece, benliga.
 9. Sarajevac

  Yosemite

  Ajfon stigao, sve fino radi kao mlijeko osim sto ne radi sve fino. HandOFF nikako da uštimam, kad hocu da prozovem sa Macbooka izbaci mi poruku da moram biti prijavljen na oba uredjaja sa istim accountom na FaceTime i na iMessages, sto sam jasno i uradio. Nece. Probao sam resetovati Network Settings, ponovo se ulogovati u Facetime, iCloud, iMessages itd. no nista. Na Ajfonu kad udjem u Facetime i iMessages samo pise WAITING FOR ACTIVATION Sta, kako i gdje da ga aktiviram, nece pa nece :( P.S. Apple mi je inace za placanje registrovan na Hrvatsku buduci da BiH nema na listi, sve ostalo uredno radi oduvijek, placanje aplikacija, iCloud i ostalo.
 10. Sarajevac

  Yosemite

  Ma sto drug rece, odnosno oba druga :D - sa tih 0.99, bez nekog luksuza, moze se i iskombinovati...
 11. Sarajevac

  Yosemite

  Nove karafeke su mi bile vrlo dovoljne da vec prebacim Safari za defaultni pretrazivac. Sad jos samo da stigne ajfonski uredjaj za puni dozivljaj. Ostaje donijeti odluku koji cloud servis izabrati za godisnju doplatu, dosta patnje, koristimo momenat za cjelovitu integraciju sistema; dropbox ili iCloud. Naginjem prvom ali eto mozda neko ima nesto dodati i na tu temu.
×
×
 • Create New...