Jump to content

boschista

Članovi
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://boschista.deviantart.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Boban

Recent Profile Visitors

1,328 profile views
 1. boschista

  Koja graficka?

  Da li da uzmem https://www.exceed.rs/artikal/asus-nvidia-geforce-gt-710-2gb-64bit-710-sl-2gd5 ili ovu graficku: https://www.exceed.rs/artikal/gigabyte-gv-n710d5-2gl-ddr5 Hvala
 2. Koji je ovo font? Ja sam pronasao da je ovo Joane light ali nisam siguran. Ako može neko tačno da kaže bio bih zahvalan. Hvala. Koristio sam onaj najpozantiji servis whatfontis.com.
 3. boschista

  icanbecreative

  icanbecreative
 4. http://sourceforge.net/projects/brainworks...ource=directory
 5. http://www.colorstrology.com/colorstrology_sniffer.html
 6. Ako imate devojku vodite je u:
 7. boschista

  Vicevi

  Razmak između tračnica na železnicama u SAD-u je tačno 4 stope i 8,5 palaca (incha). Zašto toliko? Zato što je toliki razmak između železničkih tračnica britanske železnice. S obzirom su železnice u SAD-u počeli da grade Englezi, upotrebili su i u Americi istu meru. A zašto u Engleskoj upotrebljavaju tu meru? Zato što su prvi vagoni u Engleskoj izrađeni u radionici koja je pre izrade vagona proizvodila kočije. Za železničke vagone su upotrebili isto podvozje koje su pre koristili za kočije. Zašto su za podvozja kočija upotrebljavali baš tu meru (4 stope i 8,5 inča)? Zato što je razmak točkova na kočijama bio prilagođen starim evropskim drumovima koji su imali utisnutu tu širinu. Zašto su putevi imali tu dimenziju? Zato što su puteve napravili stari Rimljani za vreme svojih osvajačkih pohoda. Njihove dvokolice sa konjskom zapregom imale su istu tu meru. A zašto su rimske dvokolice imale baš tu meru? Zato što su zapregu konstruisali tako, da je bila široka tačno onoliko koliko su zahtevale dve konjske guzice. Konačno: Američki space shuttle ima dva rezervoara za gorivo (SRB – Solid Rocket Booster), koje izrađuje firma Thiokol u saveznoj državi Utah (Juta). Inženjeri koji su projektovali rezervoare su hteli da ih naprave širim, ali su bili ograničeni širinom železničkih tunela, kroz koje je prolazio voz sa rezervoarima. Širina tunela je određena razmakom tračnica. Zaključak: Najnapredniji primerak američke tehnologije je zasnovan na širini guzice rimskoga konja!
×
×
 • Create New...