Jump to content

Genije_Online

Članovi
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Genije_Online

 1. Stara je tema i dugo nije pisano u njoj, ali interesuje me ako ima neko neki nacrt ili neka uputstva za izradu rol štancne manjih dimenzija, ručnu ili električnu.. Planiram da napravim jednu za sebe, za neke manje poslove isecanja kutijica, fascikli i nekih nepravilnih oblika papira za "craft" stvari.. Hvala.
 2. Ništa od saveta..moraće najverovatnije da ide neka etiketa na kanapče pa oko poklopca da visi.. :)
 3. Da li je neko radio nalepnice za ovakve oblike i koji oblik nalepnice bi ste preporučili? Jesam radio nalepnice nepravilnih oblika ali nisam imao prilike na ovakvim sfernim/elipsastim, pa me zanima da li je to uopšte i moguće..? Ne mora biti oko cele tegle već samo jedna strana, ali bi trebalo da bude skoro po celoj visini..
 4. Jedno brzo (možda i malo glupavo) pitanje. Da li u Ilustratoru (CS6) u color settings i u delu Working spaces postoji veza između odabranog RGB i CMYK profila? Da li utiče taj odabrani RGB prikaz na kasniju štampu (osim toga što je RGB samo za web i prikaz na monitoru)? Kod mene je pod settings odabran profil "Europe Prepress 3", gde je RGB "Adobe RGB (1998)" a CMYK "Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)", rečeno mi je da koristim Coated FOGRA39 ali me ovi ostali podaci brinu, da li će biti ok u štampi..
 5. Ništa? Nema preporuke? Tražio sam malo više po netu i stvarno niko ništa od tih 3d presa kod nas ne prodaje.. Možda nisam u toku sa vremenom..sublimacija se koristi još uvek ili je zastarela/neisplativa tehnologija? Našao sam na ebay one veće 3d vakuum prese koje se prodaju od 500 do 900eur a kod nas su (sajt koji sam naveo u prvoj poruci) oko 1700eur..ali pitanje je carina, transport, porezi..i koliko je sigurno to uzeti iz recimo Kanade ili UK.. Haaajde ljudi molim vas za pomoć, dok sam pri parama da uložim u nešto.. :D I da, našao sam RICOH SG3110SFNW GELJET MF u firmi BDC za 26169,00 din
 6. Hvala na savetima. Ako može neka preporuka na pp za firmu od koje uzeti opremu (kao što sam i naveo, ne mora biti nova) pošto preko gugla nešto ne mogu da nađem nikoga osim njih ili neke firme u Hr. I ako može neka preporuka za taj gel-jet štampač..ja sam našao recimo ovako nešto https://www.kupujemprodajem.com/sublimacijs...lter_id=1396632 ako je problem link ukloniću ga, nije reklama. Ovo je sve relativno novo za mene, i ako sam se par godina bavio sitoštampom.. Hvala.
 7. Verujem da postoji slična tema o sublimaciji ali me interesuju Vaša mišljenja o ovoj tehnici. Pošto sam iz manjeg mesta u Vojvodini, a turizam je prilično razvijen ovde, želeo bih da pokrenem radionicu za izradu suvenira (magneti, ukrasni kamen, šolje sa slikama, tanjiri, čašice za rakiju i slično) koje bih radio baš sublimacijom..ali nemam neke prave informacije o njoj, šta su prednosti a šta mane..da li vredi uzeti neku manju 3D presu od ovih http://mincom.co.rs/sublimacija/termo-prese.html i neki od štampača http://mincom.co.rs/sublimacija2/sublimacioni-tampai.html i raditi sa tim manje
 8. Tek danas sam provalio da je sve bilo ok i sa prvom štamparijom i sa mojom pripremom. Problem je bio kao što sam i pretpostavljao u odabranoj boji..samo mi nije jasno kako je mogla baš toliko tamnija da bude odštampana u odnosu na prikazanu na monitoru.. Šta se desilo ustvari..kada je klijent video plavu boju počeo je da drami (iako sam ga ja upozorio da ne možemo da potrefimo tačnu nijansu kada nema definisanu boju ili pripremljen logo) da to nije dobro, bla bla..i odneo moju pripremu u drugu štampariju (kao što sam već i pisao)..međutim oni su se malo zaje*ali. Ubedili su klijenta da je bi
 9. Pa dobro..možda se nisam najbolje izrazio sa tim "svetlo" plava, ali svejedno je trebala da bude dooosta svetlija u odnosu na odštampanu koja je bila slična kao ova http://rgb.to/pantone/coated/296-c s tim da je bila još tamnija od nje (ne mogu tako tamno plavu ni da nađem u paleti boja).
 10. Nije bio overprint, i pozadina je bila dosta svetlija..to mene i buni, kako je u drugoj štampariji ispalo ok, a u prvoj je bukvalno samo ta plava boja otišla u pm. Kaže ovaj u drugoj štampariji da su ovi pustili više Y i K (mada mislim da bi onda sve bilo tamnije) ili da je bio neki sivi papir..a u brošuri ima belih "delova" i beli su..nisu sivi. Prvi put se susrećem sa ovim problemom i uopšte nije bilo prijatno iskustvo..prvenstveno što me je koštalo živaca a delimično i zarade.. A sa štamparom da se natežeš ne vredi..on je uvek u pravu.. :D Mada nisam želeo ni puno da se raspravljam kada
 11. Pozdrav svima. Stara tema, ali da ne otvaram novu radi jednog-dva pitanja.. Treba mi ton karta, pantone coated-uncoated po mogućnosti formula guide ili slično.. Nije mi problem ako bi neko ponudio i stariju kartu na poklon.. :) ako niko ne poklanja, kupio bih istu po nekoj razumnoj ceni (ne tražim novu).. Treba mi samo da bih mogao da imam uzorke boje za odabir, jer sam pre par dana sa nekim projektom/brošurom imao jako loše iskustvo..pa da se požalim, i zatražim savet od vas iskusnijih štampara i dizajnera pošto sam ja početnik (da ne kažem hobista jer će se mnogi naljutiti zbog
 12. Pozdrav ljudi. Potrebna mi je pomoć..treba da radim neke reklame na PVC panelima (koji se koriste u PVC stolariji, ustvari su to dve pvc ploče a između njih je stirodur), debljine oko 25mm. E sad..najveći problem je to što su paneli dimenzija 2x1m, a u jedan reklamni panel idu tri takve ploče (2x3m). Pretpostavljam da bi to bilo najbolje odraditi na laminatoru (pošto ja radim uglavnom manje panele, aplikacijom na mokro, rakelima i nemam laminator).. Moja pitanja su sledeća: 1. Da li postoji mašina u koju bi mogli da se uguraju ti paneli u punoj dimenziji izjedna (2x3m) ili da se rade
 13. Pozdrav svima! Imam molbu..u cilju izrade jednog kataloga, potrebno mi je izraditi realistične preseke pvc profila, sklopova i sl. u 3d renderu, i eventualno neke animacije koje bi se kasnije dogovorili. Postoje osnovni preseci pravljeni u cad-u. Ima li neko preporuku kome bih mogao da se obratim, ali molim Vas za samo ozbiljne preporuke.
 14. Ovde su svi kao hijene.samo čekaju da neko zaj*be nešto i odmah napadaju..(sad ne bi bilo čudno kad bi me neko napao sa ispravkama da hijene ne čekaju da se neko nešto zaj*be :lol: ) Vidiš jednostavan primer prepucavanja i besmislenog ubeđivanja u temi koja nema veze sa tim, na porukama malo iznad ove..o tome ko je kakav dizajner i ko šta primećuje na logoima i dizajnu uopšte.. :blink: Znači..kad vidiš nekog takvog, ne preostaje ti ništa osim da se zezaš.. ;)
 15. Nemojmo sad da se prozivamo, ok? Nisam ja "PRE" jer nisam nigde naglasio da je ovaj rad u potpunosti orginalan..jesam li? Postavio sam samo jedan od mojih radova sa kojima sam učestvovao na konkursu.. A i uostalom, ne znam da li si pogledao onih poslatih 450+ radova na fb, svaki 5 je bila neka kopija nečega već viđenog bilo već postojećih logoa, ili nekih stock vektora..ili brljotina.. Tako da.. ;)
 16. Zašto se ne bih oglašavao? Jeste, isti je znak, precrtao sam ga pa šta? Niti sam istakao da sam neki pro dizajner, niti je taj rad ušao među prvih 10, tako da ne vidim razlog za paniku.. Učestvovao sam na konkursu, probao sam sa radom za koji sam mislio da bi dobro služio kao logo hotelu koji se nalazi na planini javor, nisam prošao i to je to.. I obična silueta lista postoji u milion verzija pa ga koriste..
 17. Nisam hteo baš da postavljam, ali kad bolje razmislim, ionako nisam prošao pa bar da čujem neka vaša mišljenja i savete za dalje..(zlu netrebalo.. :) ). Ja sam učestvovao sa dva rada.. jedan od njih postavljam da komentarišete.. Zamolio bih i ostale koji su se "prijavili" na konkurs a nišu prošli dalje da postave neki od radova..čisto radi poređenja, da nam nije dosadno.. :rolleyes: Sad mi samo žao što nisam koristio neki drugi, običniji font..
 18. Obratite pažnju na njihove odgovore na komentare: Ovo sve govori...
 19. I meni je Nemanjin rad nekako naj od svih "naj 10".. A videćemo na kraju ko će od njih da pobedi..baš me zanima.. :huh:
 20. Informacije o organizatoru konkursa: Zen Majstor u saradnji sa Bonsai Udruženjem Beograda i Small Tree prodavnicom čajeva organizuje prvu po redu Zen izložbu u Botančkoj bašti " Jevremovac " u Beogradu. Opis delatnosti: Bonsai Udruženje Beograd se bavi bonsai biljkama, njihovim razvojem i održavanjem. Sve informacije na sajtu : http://bonsai.org.rs/index.htm Zen Majstor se bavi Zen baštama u skladu sa željama i potrebama korisnika. Sve informacije pogledajte na sajtu : http://zenmajstor.com/ Small Tree je prodavnica čajeva u kojoj možete odabrati neki od 80 vrsta čajeva,
 21. Naravno da sam poslao i ja (što pretpostavljam da je uradilo i nekoliko njih sa DZ) a nije prošao u uži izbor, jer je bilo preko 600 radova..zar se "čuje" moj ton? :rolleyes: Znam sa rečima.. :lol: Naravno da mi je žao što nisam prošao dalje, svakome bi bilo, i ne kažem da su moji radovi bili bolji - daleko od toga, ali sam očekivao da vidim nešto mnogo lepše i kvalitetnije od "izabranog"..
 22. Na to hoću i da skrenem pažnju..nagrada prilično velika, a radovi baš i nisu nešto..(nadam se da se niko neće uvrediti a ni ti Gosevski ako je to što si prikazao tvoj rad.. :) ) Ali šta da se radi.."oni" biraju.. :mellow:
 23. Nadam se da sam na pravom mestu za ovakvu temu jer u "konkursima" nije dozvoljeno komentarisanje.. Elem..verovatno ste čuli za ovaj konkurs, a neko je možda i učestvovao u njemu.. :rolleyes: Želeo bih da čujem mišljenja od iskusnijih članova (i dizajnera) o ovih top 10 koji su odabrani. Da napomenem, nagrada je 1000eur..meni tu nešto neštima..ali ajde..da čujem i vas.. http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set...113112555397941
×
×
 • Create New...