Jump to content

Jasmina007

Članovi
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jasmina007

 • Birthday 01/01/1941

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zivadinka Simonovic
 1. Na prodaju objektiv Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM., pod garanciom do Aprila 2013. god. U perfektnom stanju, navrnut samo jednom. Kutija i futrola, lokacija Vrsac. Cena 1100 eur. Kontakt pp ili mail: positive@3dnet.rs
 2. Na prodaju objektiv Canon EF 180mm f/3.5L Macro USM., pod garanciom do Aprila 2013. god. U perfektnom stanju, navrnut samo jednom. Kutija i futrola, lokacija Vrsac. Cena 1100 eur. Kontakt pp ili mail: positive@3dnet.rs
 3. Ha, ha al' se ovde zakuvalo :lol: Naravno da nisam strucnjak. :) posebno za ljude koje ne poznajem a trebam da ih savetujem gde da investiraju svoj novac da bi lepo i spokojno ziveli pod stare dane :lol: Ajd' ti samo polako i bez frustracija i nervoze da docekas tu "pemziju" ( tako je stari ljudi u Banatu zovu) ostalo ce ti se kasti samo ;)
 4. Ne zelim nikome nista da preporucujem, nisam ja finansijski savetnik, a i zasto bih to radila. Samo ukazujem na mane koje su uglavnom skrivene u ugovorima koje zakljucujete i koje agenti vesto izbegavaju da predoce.
 5. @Oliver Brown Ne moram ja da se raspitujem ni o cemu zato sto vrlo dobro poznajem tu materiju. Na studijama smer: Banke, berze i osiguranje i skoro 12 god. iskustva u osiguravajucim poslovima.......mislim da ti sve govori. Sto se Grawe os tice imaju oni nesto vece osigurane sume.......ali zato znam vrlo dobro i o kojoj dobiti se prica koja nije zagarantovana polisom, a i o indeksaciji koja po meni nije losa i upravo ona brani novas koliko toliko od devalvacije. Zato je godisnja premija( rata koja se uplacuje) iz godine u godinu veca. U Srbiji jos uvek nije izglasan zakon o oslobadjanju gradjana od poreza na dobit. Smanjen je na 10% tu konkretno mislim na sva berzanska poslovanja i slicno. Za Crnu Goru recimo znam da je taj porez ukinut. :)
 6. Nisam ja pricala o sigurnosti nego o isplativosti. Sto se tice sigurnosti OS kompanija donet je zakon 2005 god. koji to lepo regulise i da bi bilo ko od njih mogao da dobije licencu za rad mora da deponuje iznos od 12.5 miliona eur. u NBS i za "ne daj boze" tim novcem se namiruju klijenti. Znaci drzava strogo kontrolise rad i njihove investicije. Ne kazem da je polisa zivotnog osigura losa, naprotiv dobra je ali samo za ono sto joj i naziv kaze, a ako se nista ne desi super podzem svoj novac na kraju. Sto se sdednje tice a na to agenti osiguranja najvise aludiraju jako losa opcija i te price o kulama i gradovima koje ce te dobiti .......zaboravite.
 7. Ovo sto si napisao nema veze sa zivotom........znaci lepo sedni procitaj ili proveri sa agentima prodaje zivotnih osiguranja. Ne zelim da nabrajam OS kompanije u Srbji kod kojih je osigurana suma manja od ukupnog zbira uplacenih premija za citav period osiguranja, ali svako moze sam da proveri........posebno osobe koje su vec presle cetrdesetu godinu zivota i ugovaraju osiguranje na period trajanja od 20 god. "trece - porez na dobit u zivotnim osiguranjima se ne placa, jer je to priznati socijalni program od strane drzave. zapravo, to je jedini neoporezovani vid stednje." ........ajd nadji mi dokaz o ovome sto si napisao. Sto se dobiti tice, kolika god bude bila i ako je uopste bude po sadasnjem zakonu placa se porez.
 8. Evo sta ja mislim o svemu ovome.........oni koji se razumeju u ovu tematiku ne zele da kazu jednu vrlo bitnu stavku, tj ima ih vise. Prvo da treba odvojiti privatni penzioni fond( privatna penzija) od osiguravajucih drustava ( privatna renta) da ne davim u detalje ali velika je razlika izmedju penzije i rente koje os kompanije pokusavaju da proture kao privatnu penziju. Kada uplacujete mesecnu ratu u privatni penz. fond ona vam se obracunava u takozvanim " investicionim jedinicama" koja varira i koja uglavnom ide u minus zbog sveopstih desavanja, manjka kvalitetnih investicija .........sto berza, hartije od vrednosti i td. Rata se placa iskljucivo u dinarima i ono sto je interesantno kada ih pitate kolika ce vam penzija biti za recimo 20 god. niko vam nece reci tacnu cifru vec okvirnu koja sada u ovim uslovima deluje primamljivo, ali zamislite koliko ce ti dinari vredeti za 20-30 godina? :lol: Kod zivotnog osiguranja ili ti privatne rente kod OS kompanija lepo uplacujete u eur. ali ako slucajno prekinete sa uplatama u prve dve a kod nekih i tri godine, novac vam propada, nemate pravo na povrat sopstvenih sredstava. Zato je vrlo bitno da sagledate realno svoje mogucnosti i da se ne zalecete ako niste u stanju da istrajete u svojim obavezama prema njima. Osigurane sume koje ce vam pisati na polisi su uglavnom manje od onoga sto ce te vi ukupno dati za ugovoreni vremenski period a dobit o kojoj toliko pricaju jos niko video nije i na tu pricu ne nasedajte. Ono sto je najbitnije u svoj ovoj prici oko osiguranja je da na kraju po isteku ugovora placate porez na dobit. Po meni ni jedna od ovih opcija nije dobra, tu ukljucujem i investicione fondove. Pogledajte sta su sada trendovi u svetu, kod nas jos uvek nije zazivelo ali se nadam da hoce jednog dana a to sami izgooglajte. Toliko od mene. ;)
×
×
 • Create New...