Jump to content

Dead Man Walking

Članovi
 • Posts

  356
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Dead Man Walking

 • Birthday 03/02/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://slobodan-stanic.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Helsinki
 • Interests
  Programiranje, fotografija, muzika...

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Slobodan
 1. Sad sam mišljenja da se strpim još malo, nekako se nadam da će izlazak 5Ds možda oboriti cene FF aparata...
 2. Zaboravio sam da kazem da imam C50 1.8 ali sam to posebno hteo da menjam kasnije, ovaj put sam hteo konkretno oko ovog zoom objektiva. Ne bih hteo da imam 3, i sa 2 sam lenj da ih menjam plus bi mi trebala veća torba :)
 3. Mislio sam da sa Sigmom i Tamronom 17-50 možda ne bih osećao bitniju razliku kakvu očekujem naspram ovog objektiva kojeg imam... Ali uz uštedu i sa drugim objektivom bih pokrio više, naravno. Koliko vidim canon 17-55 2.8 IS bih mogao i nov da kupim za 675 evra.
 4. Pozdrav, imam Canon 18-135 3.5 IS objektiv već par godina i odlučio sam da se ponovim ali ne znam šta dalje. Hteo bih široki zoom objektiv koji je malo bolje(lepše/bolje/oštrije) i naravno odrekao bih se raspona. Fotkam najviše prirodu ali bih voleo da mogu da ufotkam i neki portret po potrebi. Pretraživao sam po forumu ali sam uglavnom nalazio na preporuke posle kita za Sigmu 17-50 i Tamron 17-50 ali to za mene verovatno i nije neki upgrade, zar ne? Da li je opcija Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM ? Čini mi se kao sigurica ali da li ću stvarno videti neku razliku u kvalitetu? Druga opcija je da uskoro menjam i telo jer imam Canon 550D ali bih pre menjao objektiv. Budžet je nekih 600e, a najverovatnije bih kupovao sa nemačkog Amazona. Hvala!
 5. Nisam to znao a nigde ne piše. Čak naprotiv winwin sajt je pun dezinformacija tamo gde ljudi postavljaju pitanja ima hoće li raditi na mac-u a moderator odgovara da hoće. Ali na svu sreću primiće mi nazad memoriju, zakon o zaštiti potrošača dozvoljava da vratiš bilo šta u roku od 14 dana ako nisi zadovoljan...
 6. Živeo sam u ubeđenju da bilo koja memorija koja radi na PC-u radi i na Mac-u, po sistemu if it fits it sits. Kupio sam danas dva slota Kingston SODIMM DDR3 4GB 1333MHz http://www.emmi.rs/sodimm-memorija-sodimm-...productId=32759 I ispostavilo se da neće da radi. Na paljenju kompa dobijam onaj panic i laptop se restartuje. MPB mi je mid 2010, prima do 8gb 1066Mhz memorije, ne piše nigde koje, ova je nešto brža ali sve što sam googlao kažu da je brzina backward compatible i da to nije problem... Da li je neko imao isti problem? Da li nekom treba gore navedena memorija po nižoj ceni? :D
 7. Sublime takodje ima autocompleate, static inspection (jsHint/jsLint) i ima to sve kol'ko ja znam bar zadnjih godinu dana. Mada ja u njemu pišem kod u obliku viceva, karikatura, šala, šega, pošalica pa mi ne treba ništa ozbiljnije... :)
 8. Moj glas ide za Sublime Text 2. Lightweight, jako brz, imaš sad već puno plugina za sve što ti treba ali sa instalacijom dolazi prilično clean.
 9. Već neko vreme sam u backbone.js do guše, pa svakom ko je već savladao osnove i dobro barata jqueryjem preporučujem da proba. Dobar sajt za tutoriale http://backbonetutorials.com/ Osim toga za jquery/backbone/node i mnogo mnogo toga od servera, iOS-a pa do CSS-a http://www.codeschool.com/ čiji sam i premium user. Interesantan pristup učenju ako želiš da zagrebeš površinu u nekoj novoj oblasti.
 10. Kada radim slične stvari ja uvek radim na foru da prvo zatvorim sve pa onda otvorim taj na koji je kliknuto Dakle umesto tri klasična ponavljanja koda koja si ti imao <script>$(".ime1 a").click(function(e){ e.preventDefault(); $(".link1").hide(); var toShow = $(this).attr('href'); $(toShow).show(); });</script> <script>$(".ime2 a").click(function(e){ e.preventDefault(); $(".link2").hide(); var toShow = $(this).attr('href'); $(toShow).show(); });</script> <script>$(".ime3 a").click(function(e){ e.preventDefault(); $(".link3").hide(); var toShow = $(this).attr('href'); $(toShow).show(); });</script> Samo jednostavno i jednom <script>$("ul li a").click(function(e){ e.preventDefault(); $("ul li").hide(); var toShow = $(this).attr('href'); $(toShow).show(); });</script> U ovom slučaju si jednom funkcijom pokrio sve postojeće i buduće linkove u listi i nema potrebe da koristiš ni klase koje si stavio, samo dodaj neku klasu/id na tu tvoju celu listu u slučaju da imaš više lista na stranici... Ako bi hteo da animiraš show/hide onda bi trebao u ovo moje da ubaciš callback, ovako se sve dešava instant, tako da nema potrebe. Edit: Uf, koliko sam sad video tebi ime i link nisu iste stvari, čak šta više stavio si u href=".link1" :) U tom slučaju najbolje da staviš u klase nešto tipa ime_1 i onda uradiš javascript split() na donju crtu i onda izvučeš taj broj kao drugi element niza i onda lako pozoveš i link_n. Uglavnom kad god ponavljaš 3 puta isti komad koda (sa malim izmeneama) ne radiš nešto kako treba...
 11. Moja analogija se nije odnosila na to da ti treba ti da budeš Satrijani nego da ga ne skidaš ako si početnik. Analogija u programerskom smislu bi bila da sam ga ja savetovao da piše novi Wordpress, ali nisam. Opet nazad analogno tome ti ga savetuješ da nauči par rifova sa tablatura umesto da uči da svira gitaru :) I ne sećam se da je u prvom postu čovek pitao baš u tom smislu da što pre zaradi neke pare, ako mu je to cilj onda svakako neka radi kako ti kažeš, možda bi još pre zaradio da se baci na Joomlu...
 12. Najgore što možeš sebi učiniti je da uskočiš odmah u Wordpress(ili bilo šta slično), prvo i taj Wordpress je dosta složen danas, copy/pastovaćeš nešto a nećeš imati pojma čemu šta služi. Neko vreme će ti ići pa ćeš utripovati da znaš nešto, prodaćeš neki sajtić ali ćeš biti pilićar, a kad zapne onda ćeš se jako isfrustrirati i bataliti celu stvar. Ista ti je priča u svemu u životu, nećeš da kreneš da sviraš gitaru pa da skidaš Satrianija, kreneš prvo skale, akordi, prstići ovo - ono.
 13. Ako je fejk neko se onda ozbiljno potrudio, ja želim da verujem da je stvarno :D
×
×
 • Create New...