Jump to content

Kovač

Članovi
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

About Kovač

 • Birthday 08/06/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://kovacevicdesign.weebly.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  milic kovacevic

Recent Profile Visitors

1,380 profile views

Kovač's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Prvo sa skriptom 3-point-align poravnamo zeljeni objekat, uz pomoć recimo kocke, i to radimo sa 3d snepom http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/3-point-align Kada poravnamo objekat, tako da se u odredjenoj projekciji vidi odgovarajići ugao u punoj svojoj veličini, onda sa dim master skriptom i 2,5 snepom u toj projekciji izmerimo ugao. Pomoću dole navedene skripte. http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/dimaster PS nadam se da će nekom ovo posluziti, meni radi posao.
 2. Ovo je do sada najblize, da li postoji neki lakši način, pošto je objekat koji ja moram da izmerim uglove nepravilan i nemam referentne tačke za koje mogu da snepujem, tj. upravne linije na zajedničku ivicu.
 3. 3dpelle, hvala za trud, čim nadjem probaću ga. Hvala
 4. Frikou, mislim da ovo ne moze da se primeni na ovaj moj problem, posto on spaja uglove pivota, a meni trebaju uglovi susednih fejsova, ili ja gresim, ali hvala na cimanju.
 5. Trazio sam po netu, ali nisam nasao, kako da izračunam ugao izmedju dva susedna fejsa u maxu. Da li je neko imao ovakav problem.
 6. I cisto da bi stekao dobru sliku oko brzine rendera moj stari racunar Q9550 sa max 8 gb rama renda 3x sporije od mog novog racunara koji ima procesor i7 5820k sa 32 rama, ali naravno samo scene koje ne popune sav ram od 8 gb, ali za ove druge zahtevnije scene nisu merljivi.
 7. Jos jedan savet oko optimizacije, ako koristis forest i rail clone imas u utilitisu pod more forest i rail clone tools koji instanciraju sketerovane objekte, ali to uradis kada si u potpunosti zadovoljan sa izgenerisanim objektima. i prebacis ih da se prikazuju kao box, sto i sami alati mogu da urade. Sto se tice kupovine masine, dobar ti je savet dao yokozuna da kupis dve masine za 2000 nego jednu. Dok radis na jednoj druga moze da renda, a kada neradis obe mogu da rendaju. Na masini koja renda ne moras da kupujes grafu moze i integrisana i ne moras da uzimas SSD za istu, do na ovoj na kojoj radis pristojna grafika je pozeljna i sigurno dva kompa od 2000 brze rendaju nego jedan od 2000. Ja sam kupio jednu jacu za 1700 pa sada vidim da je bilo bolje da sam jos malo dodao za dva slabija.
 8. Dali bi mogao da ponovo postavis fajl. Unapred zahvalan
 9. Dali ima converter koji radi obrnutu stvar iz arch&designmr prebacuje u vraymr
 10. http://www.mrcad.com/download-free-ies-lights/ Mozda ce nekom da posluzi
 11. Ne mentalray, a link je jos aktivan za download
 12. Ja ovu "attach/detach" metodu koristim bas cesto, narocito kada radim sa "tudjim" modelima ili fajlovima. Hvala za resenje. Izgleda da je to sa tudjim modelima i bio problem posto velika povrsina je iz maxa 2008, a ja radim u maxu 2010, pa je verovatno to i bio problem. Kada sam otvorio novu scenu i dodelio isti materijal na neke novonapravljene povrsine sve je bilo ok.
 13. Lucky, nisu normale, ali hvala za cimanje.
 14. Izgleda da nism bio jasan, izvinjavam se zbog toga. Hteo sam da pitam zasto je gornja povsina ravna i ako na njoj je isti materijal kao na donjoj povrsini na kojoj se vidi displejsment materijala koji imitira travu, a na gornjoj povrsini tog istog displejsmenta nema, vec je sve ravno, a trebalo bi da i na njoj se pojavi trava posto je isti materijal sa displejsmentom primenjen na njoj. Nisam trazio da gledate dlaku u jajetu vec ociglednu razliku koja se vidi iz avijona. To je moj problem i nerazumem gde gresim. Nadam se da sam sada bio jasniji, zato sam i okacio scenu.Pozz
×
×
 • Create New...