Jump to content

Dimče

Članovi
 • Posts

  941
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dimče

 1. Molim Vas i meni savet. Iz mog računara se čuje vrlo visok piskav zvuk, na granici ultrazvuka skoro i to samo kada se podigne sistem, tj kada se ulogujem. Traje oko minut i posle se ne javlja više. Nemam problema nikakvih u radu osim što to iritira. Komp mi je star godinu i po dana. To je počelo nakon godinu dana korišćenja. Kupoi sam ga novog u Comtrade-u, tada najjaču mašinu: i5 x4, 8Gb ram, 1Tb disk, grafička ne znam tačno koja 1920x1600, Win 7 Home Prem. 64bit. Komp odlično radi. Na njega sam dobio 10(!) godina garancije, ne mogu ga otvoriti a da ne pokidam one nalepnice. Da ga nosim na servis zbog toga malo mi je glupo i mrzi me. Da li je uzrok neki softver? Da li bi trebao da odnesem ipak u servis? Zvuk se javlja na hladnu mašinu, kao kod onih starih televizora sa katodnom cevi koje treba da se zagreju na radnu temperaturu. Nisam potpuni laik za hardver, ali eto nemam objašnjenje. Zvuk dolazi iz kućišta računara, bez slušalica i zvučnika. Možda je neki startup zvuk neke komponente. Verovatno Vas ne bih ni pitao da nije otvorena ova tema. Poz.
 2. Gde se može kupiti ova kamera kod nas? Ima potpuni opis na sajtu canon.rs (LINK) pa predpostavljam da se može nekako poručiti, ali nisam našao online ni kod jednog domaćeg distributera. Možda nisam posetio prave?! Molio bih i neki link ako može detaljnije o modifikaciji EOS kamera za astro i vodonični spektar. Hvala unapred, pozdrav svima.
 3. Poštovani, Treba mi Contax / Yashica to Canon EOS Lens Mount Adapter. LINK Ako neko prodaje ili zna gde mogu da ga kupim, neka mi pošalje poruku na Zoni ili na mejl adrianapj@sbb.rs Puno pozdrava svima, Dimitar Jakimov
 4. E, konačno izborna tišina. Moj utisak o ovoj izbornoj kampanji je taj da je bolja od predhodne. Time mislim da je veći broj aktera nego prošli put imao bolje osmišljenije i kvalitetnije urađene nastupe. Naravno, ima i kontra primera i argumenata. Za svoj utisak nisam uzeo u obzir prljave, negativne i anti kampanje iako mislim da je toga ovaj put bilo najviše do sada i u najvećem intenzitetu do sada. Šteta, jer mislim da su to bačene pare, da nije imalo nikakvog efekta (čak suprotno), a i malo me sramota budući da je moj "favorit" to takođe koristio. Najbolja ideja mi je spot u kome glas ubrzava kao kod reklama za farmaceutske proizvode i kaže "Pre glasanja obavezno kosultujte svoju decu i članove porodice." Verujem da će sledeća izborna kampanja biti primetno civilizovanija.
 5. Nećeš se ljutiti. Nije zanimljivo. To si mogao i u Word-u da napraviš. Predpostavljam da je A5 format. Puno sitnog teksta, truba slike, MALE SLIKE. Malo ko čita sve od početka do kraja. Bez obzira što ti je drug, smisli nešto otkačenije, rizičnije. Kakav bi ti flajer voleo da dobiješ u sanduče? Vidim da je full color. To ti daje beskrajnu slobodu. Bez slika viđenih 1000000000 puta! Vedre i tehno boje, fontovi i sl... Aj na poso. ;)
 6. Odlično! Meni ne smeta drvo, naprotiv, to mi je najbolji deo. Vrlo lepo. Inače volim maslinovo ulje, a ovo bih uzeo zbog ambalaže. :D
 7. Eee to je TO!!! Slika 3! (mada ne mogu da uočim razliku između 2 i 3) Još kad bi griva bila malo više raširena, ali dovoljno je i ovako. Stvarno dobro. :) (edit) Uočio. Čelo.
 8. Bio! Dobro je. Oduševio me Kaladont (u Igre bez granica). Nisam ga igrao cirka 37 i po godina. :D
 9. Ne, ne, bodlje moraju ostati, kao što reče vili. Misshole, jako ti je težak zadatak. Ideja je super, ali biće tu još muke. Jako mi se sviđa čaša na mestu njuške. To mora ostati! To takođe znači da faca mora biti lavlja! E sad, griva treba da pretrpi izmene i to da izgleda koliko god može kao ovo: I to je veza sa ribom, pa onda nema potrebe da se vidi mala ribica na faci. Znači, oblik grive asocira na ribu lava, a faca, umesto riblje - pravi lav. I njuška - čaša. I naravno Misshole da sve to genijalno izvede. Ufff. Upljuvah se, a ne znam da li sam preneo to što sam hteo.
 10. Neka ti je sa srećom. I ja ga merkam. Proba - odlična! :) @ostali Još jedan spreman za novi skeč sešn! Da ponovim moj predlog - Lik iz grčke mitologije. Tu ima i monstera i oružja i golotinje... Moj favorit - gorgona!
 11. Auuu bre! Odlična ideja! Dobro je i ovako, a dobro je i da se igraš još. Ti odluči. Igraj se u pravcu da riba bude uočljivija.
 12. Meni se sviđa i to veoma. Inače ne slušam Kikija (volim samo 2-3 njegove pesme, što je sasvim dosta).
 13. Lepše je od većine sajtova turističkih agencija, a moram priznati da me malo na to podseća. Opuštajuće i ne napadno. Naravno, uvek može bolje.
 14. Odlično je sve. Jer nije mogao domen da bude okovi.me ?
 15. E ovo mi se dopada. :) Ako mora zamerka/predlog, eto jedino da bude veće to u sredini i da ne bude baš u sredini.
 16. Wick, pohvale za trud. Sam rad me je ostavio potpuno ravnodušnim. uspeo sam da odgledam pola samo zahvaljujući muzici, pa sam skočio na kraj da vidim final. Molim te bez ljutnje, jednostavno ne volim trkanje, podseća me na na cuger šah, a tu nikad niko nije ništa (copyright) kvalitetno pokazao. Evo predlog: Meduza (gorgona) :)
 17. Dimče

  pica

  Ne znam da li vam se desilo nekad da u prvi mah ne prihvatite neku ideju odmah kada je vidite, već kasnije i da se posle čudite kako to da vam se nije odmah dopalo. E upravo je to meni slučaj sa ovim logoom. Prva lopta promašaj, druga gol. A da ne kažem da sam pre neki dan pričao kako mi je dosta tih raznoraznih fontova i da sam se uželeo onih običnih, čitkih, "ladnih". Tako da, zanemari moj predhodni post. Logo je super. (bolje da ispadnem neozbiljan nego da grešim dušu)
 18. Dimče

  pica

  Vidim da su svi nahvalili logo, pa mi je malo glupo da ja sad tu nešto kritikujem... ...ali, ja ću ipak da iznesem šta mi se ne sviđa: Makaze i pica... ne ide. Jeste da asocira na "cut" ali molim. Meni više liči na parče sira nego na parče pice zbog random krugova. Font je ladan. Pica zaslužuje logo u boji. Eto ja se usudih da majstoru kritikujem rad, ali dobro, do sada sam samo hvalio.
 19. Učinilo mi sa da sam čuo "Leskovac, srpski Mančester".
 20. Imam utisak da bi poruka slike bila jača da nema nacrtanih lica, pa čak ni ruke. :)
×
×
 • Create New...