Jump to content

tjah

Članovi
 • Posts

  286
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Previous Fields

 • Ime i prezime
  d f

tjah's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. inace, http://admojis.com/
 2. vecina tv/print kampanja koje sam video poslednjih par godina su lepo napravljeni demoi proizvoda. daklem, jedna fina, s'ukusom izvedena advertajzing sahrana. da budem posten do kraja, bilo je i nekih izuzetaka kao sto su npr ova dva spota http://www.youtube.com/watch?v=_4msNKgRQDc http://www.youtube.com/watch?v=nhwhnEe7CjE mada ovaj drugi "misunderstood" moze biti i P&G koliko i apple, al' dobro, da ne cepidlacim(o). edit: ili je malo vise P&G no apple..al' dobro ( :
 3. svezije apple reklame su toliko umerene&ukusne (cast izuzecima), da mi je potpuno logicno to sto ti se dopadaju a ujedno prezires odvratajzing &zelis mu da nestane (i ja isto zelim infostanu i jos nekolicini pojava, ali avaj.)
 4. ^ meni je u principu vipova kampanja cist "be stupid"/diesel minus inspirativni headline koji zapravo nosi kampanju i opravdava pristup temi ( :
 5. ne bih se frljao sa procentima mada ima istine u tome što pišeš. ipak, pretenciozno (ili ko-zna-kako?) bi bilo reći da leo burnett & vip ne znaju gde udaraju. kao što već rekoh u prvom postu na temu, daleko od toga kako mislim da je egzekucija idealna, mislim da sam dovoljno jasno naveo PROS/CONS.. na kraju krajeva, nije ni važno. rezultati prodaje & nekakva brand-related istraživanja će im svakako pokazati da li im se anti-ziheraški pristup isplatio ili jok (treba li ponovo da napomenem kako je to za mene najveći kvalitet kampanje, koja, opet po mojim nekim ličnim shvatanjima ima mana..ali to svakako nije merodavno/relevantno : ))
 6. to je, imho (brought2me by mirtodor), velika zabluda. ne moze biti problem to sto imas razlicitu publiku, niti se konzistentnost postize time sto bi bili konstantno edgy
 7. prvi su masirali neki irci (mozda sam lupio da su irci) ..mirtodor postavljao tv spot pre par godina ili vise iz kadra u kadar ista reklama kao ona prva imlekova sa masazama kravica ( :
 8. imam relativno slican stav slazem se sa vecinskim zivljem irl da je pregazeno bez preke potrebe (dok je stilski zapravo daleko upeglanije od one letosnje "real life" kampanje) ali, mislim da bi u teoriji mogli da steknu neke poene kod publike, iako ce malo ko od te publike (verovatno) javno reci da im je kampanja ok. ja problem vidim na drugoj strani, a to je istorija (ne)konzistentnosti poslednjih godinu i kusur dana: imali su tu real life estetiku i logiku u image kampanji "druge price", pa onda hopa! 2-3 reklame u starom dobrom vip maniru pre pomenute imidz kampanje, pa zatim ovo namerno skandalizovanje, pa (pretpostavljam) opet natrag na good ol' vip naravno, ne mislim kako bi sada trebali da budu provokativni svaki put kada se obracaju mladima, nego sustinski imam problem da "procitam" osnovnu poruku koju mi brend salje (ok, druge price/mi smo drugaciji od konkurencije..sve to s'vremena na vreme ispliva pa potone) ali generalno pozdravljam svaku komunikaciju koja iskace iz mora ziherasenja na trzistu (mislim na total komunikaciju, ne samo mobilnu tel), pa makar se i ne slagao sa pristupom do kraja.
 9. :lol: jedna radnja jedna želja ..zato sam i napomenuo kako svejedno kontam da su neki skoro-pa-tinejđeri ono što ih najviše interesuje ostaje legitimna dilema da li ovakva kampanja doprinosi prodaji ili pak "tera" neku ekipu koja bi možda i kupila proizvod ali im je sad jednostavno (taj proizvod) obeležen izvesnim načinom komunikacije pa nemaju želje da učestvuju u tome možebiti i sve suprotno od toga to valjda coca-cola i agencija znaju (ili će znati uskoro)
 10. (prosto mi je zgodno da se nadovežem na tvoj post, nije direktan reply) ovde se relativno često meša svrsishodnost nekog proizvoda ili usluge i adv. kampanje za isti: ne sumnjam da je coca-cola pažljivo razmotrila sve oko flajke od 2,5dl &core publike koja će "pokrenuti" prodaju takođe nije sporno ni da će najšira publika vrlo brzo saznati šta je to što coke nudi pošto takvo prisustvo u medijima mogu da priušte sebi još telekom. kompanije i poneko pivo ključno pitanje (bar za advertising forum) je da li je ova "priča" tj kampanja mogla da bude ispričana drugačije, ili je ovaj ceo zonfa sa direktorom-tinejdžerom tamanica za publiku kojoj se obraćaju tj da li su oni uprkos medijskom prisustvu ovakvom kampanjom odbili nešto svoje publike koja je možda zaključila kako se coca-cola folira da je kool i da razume fore&fazone svoje publike ....ili su zapravo uboli "the sweet spot"? lično ne bih zaključivao na temu proizvoljno&iz ličnog iskustva, pošto sam daleko od te "core publike" koja se gađa, ali sam skoro-pa-siguran da su ovakvom kampanjom mogli samo da odbiju tinejdžere koji bi po prirodi stvari trebalo da budu nešto ciničniji u poimanju ovakvih poruka (pišem ovo pod pretpostavkom da je core target "wannabe teeen", tj ekipa nižih razreda osnovne koja jedva čeka tinejdžerski život) ...naravno dozvoljavam da umišljam, jer kao što rekoh, proizvoljno&nasumično zaključujem edit sad vidim da tvoja poznanica navodi studentariju kao najčešće kupce ...ako je tako, onda bih se usudio reći da je kampanja pogrešna, i da je skoro-pa-sigurno oterala dobar deo te iste studentarije svojim stilom&tonom al'ipak mi se čini da su ciljali neke niže razrede osnovne
 11. Alex Bogusky's "the real bears" for CSPI http://vimeo.com/51196811
 12. ? :) pa da čudno je malo taj tagline ili kako se već to zove .. nikako mi ne ide u glavu šta je ideja iza ideje hvala bogu što postoji jaffa inače bi sve propalo kad je već tako naglavljeno, jedini "izlaz" imo bi bila neka nadrealna rešenja ala skittles koja relativizuju common sense : ) bolje je nemati tagline nego imati ovakav po svaku cenu koji samo otežava stvari
 13. ahoi na linku je anketa od 10 pitanja koja ne bi trebalo da vam oduzme više od 3-4min za popunjavanje zanimaju me neke osnovne stvari pri izboru kompjutera za rad ukoliko ste dizajner, arhitekta, neko ko se bavi animacijom, 3D modelovanjem (jel'se to tako kaže : )), video editingom i sl http://www.surveymonkey.com/s/BTKFQBT unapred se zahvaljujem svima koji će izdvojiti ovih par min da doprinesu pozdrav tjah
 14. daleko od toga da je ova nova jaffa kampanja sad neki suri kvalitet ali u poređenju sa one 3 od pre cca godinu dana koje su predstavile poziciju "hvala ti što postojiš" je remek-delo. ..a ta pozicija je tek tema za sebe
 15. Super heroes are often used in ad campaigns, mostly ill-used. An exception was this breast cancer awareness print campaign from last year featuring Storm, Wonder Woman, and Cat Woman. These ads for TAT super hot pepper sauce are perfectly art directed, no weak third execution here. Bravo. Apologies for the low-res images.
×
×
 • Create New...