Jump to content

nerva_traianus

Članovi
 • Content Count

  555
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Nerva Traianus
 1. Rešenje iz prvog posta je ubedljivo najbolje. I to, po meni, varijanta D. Washboard u znaku.
 2. Ne znam odakle se javljaš, ali digitala u današnje vreme "kida uši" što se kvaliteta tiče. Da ne pričamo da postoje i mogućnosti parcijalnog lakiranja, a postoje i mašine za "digitalni zlatotisak", odnosno foliotisak. Ofset ima logike samo u smislu kad imaš veliki tiraž. S obzirom da radiš u Adobe aplikacijama, sva setovanja što se tiče color managementa moraju da budu ista, kao što ti reče jovbranko. Kalibriši monitor. Takođe možeš da uradiš i proof, odnosno probni otisak u štamparijama koje imaju tu mogućnost. Tako ćeš biti siguran kakve su boje zaista.
 3. Misshole, radovi su ti sve bolji i bolji. Voleo bih da vidim McArthur i AllOutDoor u boji. Jedino što mi bode oči je ova pšenica u oba slova O U Chinook Ridge-u. Mislim da si ilustracijama sasvim dovoljno obrazložio o čemu se tu radi, te mi ova pšenica, osim što je suvišna, kvari i veoma dobru tipografiju. EDIT. Jedno pitanje. Da li ilustracije sam radiš ili to radi neko za tebe, ili su to stock materijali? Unapred hvala. Poz
 4. Hvala na odgovoru. Ja sam na toj stranici i našao ovaj kod za importovanje eksternog swf koji se pokreće putem xml-a. Međutim konstantno sam dobijao error IO#2032. Poenta je bila što sam ja pokretao main stage iz samog flasha, odnosno CTRL+ENTER, umesto da publishujem file i pogledam ga iz HTML-a. Ovim putem sa rešio problem, dakle prikazivanjem glavnog swf-a iz html fajla. Sve radi ok. Hvala još jednom.
 5. Pozdrav. Imam jedan problem vezan za importovanje eksternog .swf-a (koji se pokreće putem xml-a), u glavni stage. Naime, želim da implementiram određenu fotogaleriju koja je zasnovana na xml-u u postojeću flash prezentaciju. Probao sam sa ovim kodom, međutim ne funkcioniše. var myLoader:Loader = new Loader(); var url:URLRequest = new URLRequest("eksterniswf.swf"); myLoader.load(url); addChild(myLoader); Samo da napomenem da nije u pitanju loša putanja do drugog .swf fajla. Može mala pomoć? Unapred hvala.
 6. http://www.myfonts.com/fonts/linotype/univ...ltra-condensed/ http://www.myfonts.com/fonts/linotype/univ...ltra-condensed/ http://www.myfonts.com/fonts/linotype/univ...ltra-condensed/
 7. 3 poena - pjmaster 2 poena - lisa 1 poen - vld
 8. Slažem se sa CC-om po pitanju tipografije. Ukoliko već furaš neki minimalizam, sa zlatotiskom (pretpostavljam na kartonu sa mat plastifikacijom, pošto mi sve vuče na to) onda izbaci realne fotke voća i ubaci neki stilizovane svedene crteže dunje i šljive. Ne znam da li si učestvovao u izradi logotipa, ali totalno je neadekvatan u ovoj priči. Natpisi u dnu (alkohol i litraža) izgledaju kao da su postavljeni tek radi reda, ali nemaš pojma koliko je bitno da se posvetiš toj, sasvim sporednoj stvari jer to zna da pokvari celu priču. Rokao bih da tu cepneš ultra compresovani Univers
 9. Oni su ili napravili veoma dobro skrivenu 5pt klauzulu koju niko nije video, ili idu na blef, ali mi nije jasno kako, recimo, mogu da prodaju fotku sa mojim likom bez moje saglasnosti. Zar to nije uobičajena praksa na stock sajtovima? To da se traži pismeni pristanak "modela".
 10. Izvinjavam se ako je ovo već neko negde postovao. http://news.cnet.com/8301-13578_3-57559710...ll-your-photos/ Sunce ti poljubim.
 11. ^Ti se iz petnih žila trudiš da pomeneš domaće PR agencije i da u svakom smislu istakneš njihovu nekompetentnost . Po meni je u prvom planu to što predsednik smatra da, slikovito rečeno, moraš da imaš žuljave ruke da bi značilo da nešto, ustvari, radiš. Uostalom ja sam tako shvatio njegovu izjavu.
 12. Upravo tako. Da ne pričamo o tome da je broj firmi koje pružaju usluge, globalno gledajući, mnogo mnogo mnogo veći od firmi koje proizvode fizički proizvod.
 13. Dobro, moja definicija, definicija koju smatram validnom, ispravnom, kako god, mislio sam da ne moram da pojašnjavam delove svojih rečenica naknadno. Moja definicija, pardon, definicija koju smatram ispravnom, pardon, moje mišljenje je da su Public Relations... ...sa svojim okruženjem. Neće društvo propasti zbog subjektivnog mišljenja, ne brini se. Nevertheless, nisam postavio temu da bi razglabali o tome šta PR predstavlja, već to da jedan važan, relevantan i uticajan faktor u našoj sredini nipodaštava određenu profesiju, upoređujući je sa prodavcima magle, u najgorem mogućem smislu.
 14. Očigledno postoje različita mišljenja i/ili saznanja šta, ustvari, PR (Public Relations) predstavlja. Moja definicija je da su Public Relations iliti Odnosi s javnošću, svaki mogući kontakt koji jedan privredni subjekt (firma) ostvari u komunikaciji (jednosmernoj ili dvosmernoj) sa svojim okruženjem. Najlepše bih zamolio da čujem druga mišljenja na tu temu.
×
×
 • Create New...