Jump to content

tataleka

─îlanovi
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  AMS-BEG
 • Interests
  smaranje sebe [i shire] fotografskim pitanjima.

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Nenad C

tataleka's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. da-da, tako sam i ja neshto pocheo da mozgam. mada, gledam i ovako: kad je 24 na aparatu, tolko se uzivim da mi i ne treba nishta drugo. a za AF confirmation tju da chekam da naidjem na onaj pravi, jer ih ima sto djavola, neki rade neki ne bash.
 2. update: kupio prsten nikon AI -> canon isprobao svoju kolekciju starih nikon objektiva: 24mm f2.8 50mm f1.4 55mm f3.5 micro + extender pk3 [27.5] i mogu slobodno da kazem: FeNoMeNalNo! jes da se ruchno nameshta blenda i fokusira neodredjeno, ali je kvalitet totalno L ako ne i vishe. ne mogu da verujem da za 10-ak dolara [kolko koshta prsten u hong-kongu] mogu da radim sjajne stvari. eto, samo da prijavim. uchestvovali ste pozrtvovano, pa reko da i ja dam neshto.
 3. ma naravno da tje biti izoblicheni, samo je pitanje kako i koliko. rezolucija na tjoshku je i tekako bitna. inache gubish mnogo. na cropu je mozda malo manje gubitka, nisam josh probao. sve ovo pitam jer me zanima neki uwa prajm u nekoj budutjnosti, pa da vidim ko shta radi i kako.
 4. nikad ne zavrtjem 17-40 vishe od f8-f11, i nikad ne fokusiram na beskonachno. uvek vratim malo zum. meni je to odgovarajutja postavka.
 5. pa evo uslikaj enterijer sa ljudima po celom frejmu, pa tje sve biti jasno
 6. oshtrina/rezolucija u tjoshkovima je iznenadjujutja u odnosu na 17-40 [na 17mm], to je sigurno. a za geometriju ne znam. zavisi naravno gde si se postavio, kao i kolko je shirok prostor u svakom sluchaju dobro izgleda. malo podexponirano, dodushe, al vidi se. [edit: default u lightroom-u je jedno 10% oshtrine, zar ne?]
 7. tako davno i nije bilo. negde novembra proshle godine. ali sad kad kazesh nisam siguran. natji tju tu negde uzorke, jer sam ih sachuvao, pa tju da se izjasnim.
 8. pa bilo bi to jako mnogo lepo. jer ja sam se zagledao u 16-35 joshdavnih dana, videvshi neke uzorke. da nije bilo toliko skuplje, prvo bih njega kupio. dakle - da. daj molim te neki josh primerak.
 9. StORM48-e, ja tju sad diplomatski da se uslovno slozim s tobom, donekle. a jednom, kad budemo sedeli pred istim ekranom, pokazatju ti kaziprstom u fotoshopu ili sl. na shta mislim. momchilo, razume se, bitje zgode. uzivaj.
 10. pa, dodje jednom u nekom trenutku zivot, i kaze ti neshto, i ti ostanesh bez rechi. ovo je taj trenutak dragi moji i drage moje. evo zamislite samo da se 'ranite na kiosku nekim bzvz pljeskavicama [ne znate za bolje], i mislite to je najbolja rana na svetu. i tako iz dana u dan, chak i prichate svuda okolo kako eto, blago vama, a drugi ceo svet ne zna kako je vama dobro. a ondak jednom neki vash chicha vama u nekoj zgodi ispeche onu pravu pljeskavicu... eto, drugim rechima ne bih znao da iskazem razliku izmedju 70-300 IS USM i 70-200 f4 USM. a mogu tek da mislim shta bi 70-200 f2.8 IS USM II uradio mojoj svesti... ili presvijetli L 135mm... odok ja da spavam s osmehom na licu. i da mislim kako sam otkrio novi realm u ovoj stvarnosti. a sve na osnovu jedno 15-ak fotki koje sam danas napravio sa novim lepim belim objektivom. [ah, zaboravih da kazem da mi vishe bash ni malo ne smeta bela farba na ovom predmetu]
 11. prvo: evo vam jedna prva test slika sa 70-200 [pazite 5.1MB, puna rezolucija] [edit: nije puna rezolucija. fotobucket je smanjio malo. al nema veze, vidi se] drugo: momchilo, dal da budem luckast pa da ti predlozim donoshenje necheg odavle u julu mesecu? baci mi odgovor u privatnoj poruci.
 12. a da objasnim josh i ovo: nisam nikakav besni burzuj koji ne zna shta tje s parama. proshli put mi je iznenada uletela neka lova [17-40], a juche sam prodao 70-300 IS USM, pa josh malkice dodao za ovo. znam da nema potrebe za objashnjenjima, ali ipak... da ne budu mnogo tuzni oni drugovi koje para nemaju a mnogo vole da slikaju.
 13. hvala dushko, znam da si u pravu, i to tje me muchiti do sledetje epizode, ali, dok si ti pisao ja sam se vratjao kutji sa 70-200 f4. upravo gledam prve snimke kroz isti i ni malo se ne kajem. :D
 14. e sad tju neshto da kazem shto tje da iznervira 80% zone: meni se ne svidja bela boja tog objektiva. mnogo bre drechi.
×
×
 • Create New...