Jump to content

Петар М. Дима

Članovi
 • Posts

  3,636
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Петар М. Дима

 • Birthday 11/20/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Бор

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Владимир Радивојевић

Recent Profile Visitors

10,521 profile views
 1. Тако је. Фф у Oly mju II ароми. Тражило обавезно, приоритет бленде, фиксна 35- ица ф:2,8 , 999,99 ЕUR/$.
 2. Увек има простора за нешто ново. Био сам уверен да ће Fuji X 100, Ricoh GR бити фотићи са ф.ф. сензорима али то се, вероватно, није уклопило у тржишну политику произвођача. Најављени Sony А5/6 могао би да буде компакт апарат за шире народне масе, мада сумњам : изглупираће они, добри су у томе.
 3. https://cweb.canon.jp/eos/coming-up/index.html
 4. Допадају ми се сви одговори до сада.Парче опреме може да буде подстицај али не треба претеривати. На то сам се добро упецао и када погледам у назад, много времена сам потрошио балавећи пред интернет излозима у слаткише за које и нисам био сигуран јесу ли тако неодољивог укуса. Имао сам прилике да упознам многе добре људе, добијао опрему на поклон, пробао више аналогних система... Последње чега се сећам је никон ФМ и поглед кроз тражило. Ту је све било како треба, као код куће.
 5. https://www.imdb.com/title/tt6628102/ не сећам се јесам ли помињао, тек пре неки дан нађох превод на титловима. https://www.imdb.com/title/tt7977594/?ref_=..._1?ref_=nv_sr_1 скоро изашао у супермаркетима. за будуће нараштаје.
 6. Да закључимо, уколико сте у могућности, погледајте изложбу. Не бих се упуштао у социо'психолошку анализу, нити замарао естетиком. Уколико Петровићеве фотографије измаме осмех, не онај цинични, то је права ствар. Како Џо рече, има овде Куделке, али још више Мартина Пара. који је успешно одржао корак са временом, у хаосу убрзане дигитализације фотографског медија. Овде, заиста, фотографија не претендује да објашњава, око чага се и води распарава, већ да опише, кратко и јасно.
 7. Украјина је колевка руске цивилизације. Даха Браха!
 8. Пошто сам начео егзотичну тему ево још једне воћке: https://m.dpreview.com/news/3430444458/zeis...ed-35mm-f2-lens
 9. https://m.dpreview.com/news/9034303849/phot...on-with-zenit-m Будући да Cosina није ушла у игру, баћушке су потписале дигитални Zeiss Ikon. Ништа ново, Киев је исто био 99% немецки клон. Добри су ми коментари на dpreview, како данашња младеж каже, хејтерски. Хтели би овај пакет за 1500-2000$... У случају да је бренд са далеког истока ставио име на фотић, цена од 4-5000 Е била би оправдана. Па знате ли само колико вреди сам сензор? Такво резоновање је нормално за Fuji 50R, зар не? Овде ће по цени Leica оригинала моћи да се пазари и тријеспетица бленде 1.0 као кит објектив. Наравно, биће и луксузних примерака, по поруџбини, али ово је играчка коју испод јелке обично добије Медведев а не Дима или њему слични :)
 10. http://shvabe.com/press/news/zenit-i-leica...kameru-v-kelne/
 11. http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/...-694346001.html
 12. ма јесам, једноставно, претпоставио сам да ће већи сензор да сместе у мања тела са фиксним објективом -у разним аромама, као код филмаша. Поред оних који су чезнули за диџи FM Никонима, било је и оних који су надали правој диџи Јашици...
 13. ^ мислио сам да ће до овог лета већ постојати апарати са ф.ф. сензором од сорте. пре свега, фотићи малих габарита са залепљеним објективом, fuji x100, ricoh gr, итд... штета што то нису урадили још у Epson rd-1 апарату. можда топџије избаце компактнији систем.
 14. Обрни, окрени, увек се враћам на светлу 28'ицу, упркос многим замеркама да су ми кадрови тријеспетицом бољи. Смартфон којим последњих 5 годиница фоткам 99%, има неку жижну имеђу 28 и 35, нит смрди нит мирише.
×
×
 • Create New...