Jump to content

NikolaRKV

─îlanovi
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About NikolaRKV

 • Birthday 12/23/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kraljevo, Srbija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Nikola Senicic
 1. Hvala. Na automackom rezimu ne radi funkcija Built-in flash, dok u manuelnom rezimu je dostupna i ona i ostle. Postupak koji je naveo s.babic sam sam provalio slucajno, neko vreme pre. Sada cu da probam po receptu: http://www.youtube.com/watch?v=3XYMgZwWkHw
 2. Na ovom klipu koji sam ja gledo, devojka podesava fotoaparat i blic za bezicni rad. Prvo u meniju fotoaparata ulazi CUSTOM SETTING MENU / 22 Builn-in flash. Meni na D80 ta funkcija nije dostupna. Interesuje me da li D80 i SB600 mogu da rade bezicno?
 3. Pozdrav. Gledam jedan klip na You Tube-u o podesavanju rada D80 sa SB600. Mnogo stvari mi tu nije jasno. Ustvari ja bas nista ne zanm o toj temi. Neznam nista ni o podesavanju blica. Imam puno pitanja u vezi toga, ali me prvo interesuje da li neko ima upustvo za koriscenje SB600 na srpskom? Veliki pozdrav od :mellow: Nikole.
 4. Gledam ponudu objektiva na AxelFoto sajtu. Tamo se pominje normalac 50 mm sa f1.4 i f1.8. Sta znaci normalac?
 5. Hvala puno. Tvoje fotografije su bas primer kako treba fotografisati. Pozdrav.
 6. Fotografije su super. Ja sam slobodan da pitam, sta radis kada u zatvorenoj prostoriji imas kontra svetlo. Da li konkretno koristis blic ili je u pitanju neka druga fora? Veliki pozdrav.
 7. Gledam, gledam i sav sam se najezio. Ja trenutno imam samo NIKKOR 18-135 sa mox. otvorom 3.5 blende. Stavio sam blendu na 3.5 i osetljivost na 1600. Sada mi treba samo mirna ruka. Fotografije su mi i dalje mutne. Da li neko moze da mi kaze koji objektiv ima najveci otvor blende i normalno pase na D80?
 8. Pozdrav. Trenutno gledam dokumentarac "Dancing with the Bridge & Groom" u kome se jasno vidi princip fotografisanja vencanja. Primetio sam da fotograf fotografise bez blica, pa cak i u prilicno tamnim prostorijama. Interesuje me keko da podesim fotoaparat bez blica, da bi dobio sto ostrije i bolje fotografije u tamnoj prostoriji (imam Nikon D80)? Fotografisao bi iz ruke.
×
×
 • Create New...