Jump to content

Zeljkos8

Članovi
 • Posts

  242
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Zeljkos8

 • Birthday 03/13/1968

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Podgorica

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zeljko Scepanovic
 1. Imam problem s Canonom G1X II, naime kada fotografije prebacim u laptop, raw bude 2048px i 25 i nešto MB, a jpg 4000 i kusur piksela i 2-3-MB. Kada wajfajem prebacim u telefon, slično je, samo je ovaj put jpg od 2048. Fajlovi se i ponašaju kao da su 2048px (zoom). U windowsu na desni klik/properties oba fajla su 4350px. Kada uvučem u Lightroom je OK i raw bude 4350 px. To navodi da je do Faststonea, ali tel? Inače, u telefon se prebacuju samo jpg-ovi, što je i razumljivo. Zbunjen sam.
 2. Ako ima išta nestalno u svijetu fotografije, onda je to snijeg. Veoma teško ga je vjerno dočarati. Malo mrdne WB i ode sve. Malo kosog sunca - žut. Malo zalazećeg - ljubičast npr. Najmanje je bijel, možda pod jakim suncem, a ove fotke nijesu snimljene u podne. Meni najdraži je plavkasti 🙂 (ovo je dron?)
 3. Da li bi neko znao gdje bi se kod nas mogla kupiti Think Tank torba - toploader? Da li ima u Beogradu?
 4. Ovo mi se mnooogo svidjelo, primjenjivo je na neke moje probleme, pribilježio sam to, hvala.
 5. Dva vrhunska CPL i UV Sigma filtera plaćena 180e, gotovo nekorištena, promjera 77mm, ultrathin. 80e zeljkos8@gmail.com 069305752
 6. Oglas za prijatelja, koji je ostao, na pola puta, negdje između kancelarije i želje za fotografisanjem. Sve je gotovo nekorišteno. Nikon D80 18-55 IS 55-200 IS Nikon orginalna rezervna baterija Ranac Lowepro sling Torba Case Logic 350e Bez Lowepro i 55-200 200e zeljkos8@gmail.com 069305752
 7. Mislim, nije za rezanje, selekciju i sl. funkcije koje ima PS. Lightroom je više okrenut fotografima.
 8. Kao što reče ajfile, sa uključenim smart preview, formira se umanjena tiff kopija koja može da se razvlači po želji. Jedna od najkorisnijih stvari u Lighroom-u ikada! Mislim da je opcija dostupna od Lighroom-a 5. Orginali su u fioci, u drugoj sobi, bilo gdje, potežu se samo kad treba, meni rijetko full size. Za web, fb, bilo šta, ta kopija daje export od oko 2500 px. Bez orginala! Jeste da se malo uzima od memorije, ali mnogo manje od orginala. I formira se poseban folder pored kataloga, pa se može kontrolisati veličina. Koristim Lightroom 99%, išlo je sve više i više, bilo da je u pitanju jedna ili gomila fotografija. Lightroom je fotografsko zadovoljstvo koristiti. Za nefotografske ambicije nije.
 9. Teška srca stavljam na prodaju moj voljeni objektiv Canon 10-22mm. Objektiv je u izvanrednom stanju, radi bez greške. Fotografije objektiva i fotografije urađene s njim mogu vam poslati na zahtjev. Uz njega prilažem prednji i zadnji poklopac, kao i CPL i UV filter, sve u orginalnoj kutiji. Pošto mi se žuri cijena je 400e. Objektiv se nalazi u Podgorici. Kontakt na PP, mejl: zeljkos8@gmail.com ili tel. +382 69 305 752 Uz sve ide i zonerica.
 10. Ovog ljeta je bilo dosta snimaka, samo malo manje nego prošle godine. Au, tek sada sam primijetio da nema nijedne ribe, ali ovo je dosta, da ne pretjeram. Hvala svima: Rumun, Miljko, Silvija, Smena, Radashin, Nezla.
 11. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
 12. Fotografije su odlične. Mislim da je najveći dio zbog fotografa, pravo su malo osvježenje. Objektiv ide na listu za koju moja žena još nije čula :D Prve mi izgledaju kao da je CPL, a to ne može biti, jel' tako? Da li je to uobičajeno sa ovim objektivom ili je do obrade?
 13. Fino skroz. Kolor mi je mnogo bolji. Obrada je na granici stripovskog, meni se sviđa. Možda je samo malo previše detalja, grančica, travkica, jednostavnije i izolovanije je bolje.
 14. Stari "problem" prikaza na DZ, koji je naročito izražen kada je u pitanju wide fotka. Uzak prikaz, brate, gomila praznog prostora lijevo i desno na monitoru. Pomaže samo dodatni klik na crnu traku iznad fotografije. Ali, to je već posao, zar ne? Stevanovi radovi mi se uvijek sviđaju. Možda jeste druga malo ravnija, ali meni godi. Teško da se ova visina planira i izviđa često, prije će biti da je ovo prilika "daj što daš".
 15. Dodatnu jezu u kostima unosi nam na drugoj jedan sniježni Ent što hoda prema nama, na sjecištu trećina blizu zlatnog presjeka, donjeg, desnog...
×
×
 • Create New...