Jump to content

pyost

Članovi
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pyost

 • Birthday 12/03/1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://pyost.deviantart.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  Bavim se fotografijom (amaterski), muzikom i web razvojem (HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL).

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Nenad Božidarević
 1. Zaista, sve pohvale za organizaciju i dovodjenje Garyja :)
 2. Ah, definitivno cu morati da proucim LEFT JOIN ;)
 3. Dobro pitanje :unsure: Mozes da koristis [0], [1], [2] itd, ali sad cu da vidim kako PHP smesta ovakav red u niz. ~edit~ Da, tu se nailazi na problem. Ako se koriste indexi 0, 1, 2, 4 i 5, sve je OK, ali ne i sa nazivima kolona. Evo i kakav niz se dobije (kada se koristis fetch_array): mysql_connect('localhost', '****', '****'); mysql_select_db('galerija'); $result = mysql_query("SELECT A.*, S.* FROM `slike` S, `albumi` A WHERE S.`album_id` = A.`id` GROUP BY A.`id` UNION (SELECT A.*, 0, '', 0 FROM `albumi` A WHERE 0 = (SELECT COUNT(*) FROM `slike` S WHERE `album_id` = A.
 4. Mislim da se zovu alias-i, ali ne drzi me za rec. Posto upit barata sa vise tabela istovremeno, ako ima kolona sa istim imenom (recimo ID), mora se naznaciti na kolonu iz koje tabele se odnosi. To se moze obeleziti sa `album`.`id` i `slika`.`id`, samo je ovako krace, posto A i S zamene `album` i `slika`. Sto se tice "vrste" upita... Prvi upit je najobicnije spajanje dve tabele sa uslovom, drugi je SELECT sa korelisanim (opet, da li je to tacan naziv?) podupitom, a treci je samo UNION ova dva :)
 5. Da, menjao sam vise puta :D I zakomplikovao :blush: Kakav JOIN imas na umu? Jedini sa kojim sam ja upoznat jeste ovaj u prvom upitu (INNER, CROSS, LEFT? Pojma nemam sta rade), ali on ne prikazuje sve albume...
 6. I da, problem tvog kôda lezi u tome sto za upite u petlji koristis promenljivu $sql_result koja je vec u upotrebi. PHP prodje jednom kroz WHILE, ali sledeci put pokusa da izvuce red iz $sql_result koji vise ne sadrzi listu albuma, vec jednu sliku iz odredjenog albuma - nema vise sta da se procita, i petlja se zavrsava... Dakle, samo promenis ime promenljive, i trebalo bi da radi.
 7. Mozda ovako nesto? Jedan upit koji uz svaki album pridruzuje jednu sliku: SELECT A.*, S.* FROM `slike` S, `albumi` A WHERE S.`album_id` = A.`id` GROUP BY A.`id` Medjutim, tu se ne prikazuju albumi koji nemaju slike, pa bi za njih morao da imas odvojen upit: SELECT A.* FROM `albumi` A WHERE 0 = (SELECT COUNT(*) FROM `slike` S WHERE `album_id` = A.`id`) Ako hoces ova dva da spojis u jedan SQL upit, drugi bi morao da modifikujes tako da vraca isti broj kolona kao i prvi. To jest, ako u tabeli slike imas id, file i album_id: SELECT A.*, 0, '', 0 FROM `albumi` A W
 8. Sa fizicke strane... Koliko ce svetla biti propusteno kroz objektiv zavisi od otvora blende, tj. od njegove povrsine. Ako imamo, recimo, f1.8, precnik otvora je f/1.8. Njegova povrsina je (2f / 1.8)^2 * pi. Posto se poluprecnik kvadrira, ako je on duplo manji, povrsina ce biti 4 puta manja, odnosno, povrsina ce biti 2 puta manja ako je precnik 1.41 puta manji. Zbog toga se smanjenjem f-broja za po priblizno 1.41 puta ekspozicija duplo produzava.
 9. Ma podaci o blendi, ekspoziciji i sl, na to je mislio :)
 10. Dilema... Ovaj objektiv je definitivno odlican izbor za korisnike Nikona D40 (moi), ali, koliko sam video po stranim sajtovima, ima poprilicno izrazenu burastu distorziju za takav objektiv. Cekam(o) iskustva kupaca u Srbiji...
 11. Prvu sam prvo ugledao, i jako mi se svidela, ali kada sam sve pregledao... Osma (easily), treca, pa tek onda prva :)
 12. Ja sam imao samo pogled iz sobe... Zanimljivo je kako je crveno nebo sa leve strane (zapad), ali je isto tako crveno i na sredini, gde je rupa u oblicama (sever, iza drveca): P.S. Umetnicka vrednost nula.
 13. Par broj 1 Par broj 2: 2 Par broj 3: 1 Par broj 4: 2 Par broj 5 Par broj 6 Par broj 7 Par broj 8
 14. Sigma EF-530 DG Super NA-iTTl, serijski broj 1006873 Ukradeno danas u Beogradu, skoro sigurno u gradskom prevozu (43 ili 58)...
×
×
 • Create New...