Jump to content

the

VIP
 • Content Count

  2,514
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About the

 • Rank
  određeni član

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  orion
 • Interests
  rudna bogatstva

Previous Fields

 • Ime i prezime
  sign mood froid
 1. the

  Email problem

  tnx Che, tvoj komentar ima smisla... Pre nego su razvili sajt, koristili su jedino mailchimp za slanje poziva za izložbe, tako da kapiram da je ta višegodišnja massiv akcija mogla biti protumačena kao spam. U svakom slučaju, pokušaću da instaliram cpanel i vidim rešava li stvar, ili da se obratim direkt hotmail-u. Tnx, again.
 2. the

  Email problem

  nemam pojma rešava li ovo problem, ali hvala u svakom slučaju.
 3. Imam žešći problem sa prijemom mail-ova sa sajta kada su u pitanju hotmail korisnici. Na svim ostalim major i inim domenima sve šljaka savršeno, jedino kod hotmail korisnika nema nigde mail-a... ni u spam-u. Imade li neko sličnu muku?
 4. Sajt ti i neće dozvoliti da dođeš do kotizacije ako nisi prošao selekciju - tako da se plaća samo sigurno učešće. Pitanje je više hoćeš li biti u prvih 200-300 prijava, koliki je max. kapacitet galerije za ovu zgodu, pošto se za selekciju već prijavljenih neće čekati više od 2-3 dana od trenutka prijave i slanja preview-ova. Sretno!
 5. Radio sam za klijenta ovaj sajt pa da podelim i sa Vama ovde, ukoliko ima zainteresovanih za učešće. Swiss Photo '13 Takođe, da ne otvaram temu u interaktivnom dizajnu, ne bi bilo loše da ostavite komentar kako vam izgleda sama forma prijave. Ideja je da kroz obaveznih linijskih 8 koraka korisnik prođe kompletan postupak, bez šanse za ikakvom greškom u prijavi. Hvala.
 6. @joes Selo Ostrvo, ili Ostrovo, pored Kostolca. Atar između pređašnjeg i sadašnjeg toka Dunava. Otuda i ime. Nekada je bilo u Banatu pa je i kultura i arhitektura takva, a sada je u Srbiji. U svakom slučaju, uradi to, otvoriće se neke sasvim nove/stare zaboravljene dimenzije života, jednostavnost i mir. Pretpostavljam da je tek nama, ljudima iz svih ovih virtuelnih profesija, gušt imati nekakvo realno fizičko ostvarenje iza sebe. A pritom, prilično odmoriti mozak od ovog suludog ubrzanja ka ničemu, na koje smo osuđeni profesijom i civilizacijom. Samoodrživost je relativno lako ostvariva sa dovoljno znanja, veština, i neophodnih alata/tehnologije. Zadovoljstvo da nakon dana u kome si uradio to, to i to, pucketa vatra koju si pripremio dok se mezi sopstveni sir i ostale đakonije, uz pijuckanje sopstvene dunje ili vina, a u glavi praviš plan za sutra - neprocenjivo.
 7. Ja sam otišao na 2 meseca odmora od civilizacije a ostao 10, i verovatno bih se vratio ili pronašao neku drugu, sličnu postavku. Doduše, otišao sam kao gost ali sam se vratio iz kompletnog saživota, sa domaćinima, prirodom, životinjama... Iako sam otišao sa namerom da budem čak i bez net-a, net je bio dostupan u par varijanti... i adsl je u međuvremenu došao a meštani su već imali svoje wireless provajdere u par varijanti. Bio sam nešto dalje, 115km vazdušnom linijom niz Dunav, uz Dunav, gledano od ns-a, naravno. Da skratim, apsolutni mir i izolovanost od frke, uz povremeno učešće na net-u, koliko se moralo... Jer, ispade da je prijatnije baviti se obavezama samoodrživog domaćinsta i imati fizičko zadovoljstvo nekog završenog posla, nego postovati nešto ili nešto videti. Naravno, mix net/priroda je moguć u svakoj mogućoj meri, ali je meni vremenom prevagnuo u gotovo 95.62% ka prirodi. I skroz je feeling kada do sledeće net/egzistencija obaveze dojašeš na konju iz šume ili sa dunavskih plićaka, recimo, da opišem jednu sliku. Elem, pošto znam cene napuštenih kuća, pa u zavisnosti od upotrebivosti i veličine placa, recimo od 5.000 pa do 10.000 za solidna domaćinstva, obično kuća sa dvorištem, baštom, voćnjakom, dodatnim prostorijama - ambarima, garažama... Nedavno je jedna "vila" prodata za rekordnih 44.000. Ljudi su prijatni, bave se svim i svačim, poljoprivreda, stočarstvo, ribarenje, zanati svih vrsta - ali nisu van "dešavanja". Lično mi je bilo zadovoljstvo biti fizički aktivan i baviti se svim i svačim. Koristiti po prvi put svo znanje i sve veštine u praksi, upoznati životinje svih vrsta i baviti se njima, etc. A kraja i nema jer su zapravo mogućnosti samo koliko fizički možeš da postigneš u toku dana. Godina je posle dugo vremena imala svoje vremenske sezone, priroda je udarala na sve strane. Meni lično, kompletni kontrast prethodnog urbanog života - bez slobodnog vremena, "mogućnosti", i ispostaviće se, smisla. Eto, ukratko.
 8. the

  pica

  bra'o deda! ne diraj potencijalne kazaljke... delivery time od tih cca 20 minuta odgovara skroz.
 9. the

  Chess Machine

  ja sam u međuvremenu zaboravio pravila, pa ako bi ukratko mogao da se osvrneš i na to?! :P
 10. ja bih da pohvalim sve prisutne, i opravdam se da sam imao samo tri mukla glasa na raspolaganju, pa bi neke isti mogli uvrediti, a bez moje namere. glasao sam na kraju više za one koji su se odvažili da pokušaju "nešto drugo", ma kako "nešto drugo" zvučalo ikome. prvom za izraz, drugom za emociju, trećoj za simplifikaciju. moj najveći pozdrav ide johnny-ju (što bi i vama preporučio ;) ) sa kojim se nisam složio oko neme forme glasanja, pa sam povukao svoj učinak i pristao da budem samo moralni pobednik. a to je valjda dva poena... meni dosta. :D deda ruma, brandz, lunatico, vld... ostajte ovde! :) Iskreni pozdravi, Rafael Nadal
 11. 3 poena - tema 2 poena - vld 1 poen - lisa
 12. the

  Apple vs Flash

  Nema šanse, ponovio si što i ja, samo mnogo kraće :P Dakle složismo se da je tema samo tabloidno omamljena (radnja méma). Ono, otiš'o Stiv i ostavio čitulju za sobom...
 13. the

  Apple vs Flash

  @ vili / obriši me u interaktivnom, nemam pojmam kako sledeći txt završi tamo.. :D industrija je nametnula da se "datim stvarima" bave osobe koje u svojim ranim (ili kasnim) 20/30-im godinama nisu upoznali ni samog sebe još. mislim da je tu tehnologija najmanji problem. džaba kodiraranje kad za (opšte) dekodiranje nemaš osnova. ko zna iz koje "meta distance" današnji pojedinci (danas - pojedinac, nonsense) pristupaju stvarima. raspravljati o tome je čisto stvar / da, natrćio sam se sistemu ili nisam. apple vs flash tema je samo još jedan paradoks vremena, i shodno protoku vremena, za toliko plići od ostalih. ja volim flash jer sam ga pre 30 godina upravo ovakvim zamišljao i želeo i sebi i svetu kao alatku. danas to više nema smila, ali je nagradno pitanje šta ima?
 14. the

  Apple vs Flash

  eja breja G, to je Sprite(), ne spirit. poznavaoci as-a bi ga deklarisali kao: var jobs = old Sprite(); ;)
 15. the

  Apple vs Flash

  da, to * vs *, daje zaista i previše odgovora. inače mi je bezveze da pričam o nacizmu, sada kada je corporative (čoporativni, u prevodu) firer mesecima mrtav...
×
×
 • Create New...