Jump to content

pis

Članovi
 • Posts

  889
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by pis

 1. Sviđa mi se dizajn.

   

  Biti će zanimljivo vidjeti adapter sa Z na F mount. Negdje sam vidio fotku adaptera i čini mi se da ne podržava mehaničku blendu sto bi bio stvarno veliki minus. Razumno je da neće biti šarafcigera, ali nema smisla da cijela gama G objektiva bude tako zakinuta.

   

  Sve više mi se čini da će prelazak na N MILC biti sličan prelasku u drugi tabor.

 2. To sto kazes stoji, ali mislim da Noct objektivi mogu stvoriti hajp kod ljudi, a di ces boljeg marketinga od toga. Sony je do sada napravio odlican posao i prakticki je pokrio sve segmente, ali nema taj segment ispod f/1.4. mislim da bi nikonu to bila odlicna strategija jer realno ni sony MILCevi nisu za mase. zapravo sadasnja nikonova gama opreme pokriva sve segmente fotografije jedino im fali taj Noct segment i kvalitetan video. pretpostavka je da su radili upravo na tim stavkama i to mi je nekako logican put posto ce sadasni DSLRovi jos neko vrijeme sigurno egzistirati.

 3. Upravo to sto Mikri kaže, jedno je u koju kategoriju proizvođač trpa svoj proizvod, a praksa je drugo. 6D bez problema odrađuje zadatke izvan kategorije u koju ga je Canon smjestio, pa od tuda i žal za nedostatkom drugog slota, a kupci ne gledaju isključivo C već vide da konkurencija nudi vise donosno 2 slota.

 4. Marko problem je u tome sto fotkama potpuno mijenjaš karakter. ako imaš izmaglicu onda nema potrebe da je anuliraš. ostavi tu izmaglicu i vise neces imati problem sa tzv. halo efektima tj tim izmaglicama o kojima pričaš. znaci problem nije u senzoru, već u obradi.

   

  Lp

×
×
 • Create New...