Jump to content

pis

Članovi
 • Posts

  889
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pis

 1. Probaj napraviti seriju fotografija sa istim nazivom "My favorite tattoo...", pa se vrati na ovu. Želim reći da ono što je na fotki ne odgovara najbolje nazivu. Pozdrav!
 2. Malo me smeta taj krop. Pretpostavljam da si izbacio nešto što stvarno smeta. Kako god dobra fotka i ovako.
 3. @cvele001 možeš podijeliti iskustva sa Z6? Kakav ti je?
 4. Kada konkurencija stisne sve je moguće https://nikonrumors.com/2019/01/07/breaking...s-cameras.aspx/ još vrijedi vidjeti kako će EAF raditi, a RAW video...bravo Nikon!
 5. Makni ovaj efekt okvira negativ filma, nepotreban je. Ovaj model ti je dobar ali fura istu pozu odnosno nagib glave. Inače fotke sve bolje. Pozz
 6. https://www.canonwatch.com/this-is-the-cano...d-specs-lenses/ bilo bi zanimljivo kada bi se radili razliciti adapteri npr. F to R, R to Z, Z to R, E to Z itd...pa na kraju slozis sistem koji ti najvise odgovara :D
 7. Sviđa mi se dizajn. Biti će zanimljivo vidjeti adapter sa Z na F mount. Negdje sam vidio fotku adaptera i čini mi se da ne podržava mehaničku blendu sto bi bio stvarno veliki minus. Razumno je da neće biti šarafcigera, ali nema smisla da cijela gama G objektiva bude tako zakinuta. Sve više mi se čini da će prelazak na N MILC biti sličan prelasku u drugi tabor.
 8. http://cafaphoto.com/2017/08/16/full-wedding-day-20170429/ ovo me podsjetilo na Petrovica, samo sto ovaj forsira grotesku, pa je to otislo u karikaturu. eto svako malo pa iskrsne 5rovic :)
 9. Neprecizno sam se izrazio, referirao sam se na sonyjeve FF MILCeve. Ova dva koja si spomenuo su definitivno za mase.
 10. To sto kazes stoji, ali mislim da Noct objektivi mogu stvoriti hajp kod ljudi, a di ces boljeg marketinga od toga. Sony je do sada napravio odlican posao i prakticki je pokrio sve segmente, ali nema taj segment ispod f/1.4. mislim da bi nikonu to bila odlicna strategija jer realno ni sony MILCevi nisu za mase. zapravo sadasnja nikonova gama opreme pokriva sve segmente fotografije jedino im fali taj Noct segment i kvalitetan video. pretpostavka je da su radili upravo na tim stavkama i to mi je nekako logican put posto ce sadasni DSLRovi jos neko vrijeme sigurno egzistirati.
 11. Zar nije priča da će Nikon sa novim bajunetom odnosno MILCem zaigrati na kartu Nikkor-Noct? Negdje sam pročitao tu informaciju te da su u pripremi dva objektiva Nikkor 52mm f/0.9 i 36mm f/1.2. Mislim da bi im to bila odlična strategija, doduše ne znam koliko njima ekonomski opravdana...
 12. Iz prve serije druga, i iz druge prva i druga bas zanimljiv pristup. Ostale su ok. Bas me zanima kako ce se razvijati serija :)
 13. kod ove 249. bila bi fora da te model gleda iz odraza :)
 14. Također prva! Fotka je bas nekako weird i pašu te boje. Genijalna poza, pogled, ruka na koju je naslonjena...meni je ovo jako dobro!
 15. Ako ovo ide prema konceptu, onda je druga fotografija višak.
 16. Upravo to sto Mikri kaže, jedno je u koju kategoriju proizvođač trpa svoj proizvod, a praksa je drugo. 6D bez problema odrađuje zadatke izvan kategorije u koju ga je Canon smjestio, pa od tuda i žal za nedostatkom drugog slota, a kupci ne gledaju isključivo C već vide da konkurencija nudi vise donosno 2 slota.
 17. a i lagani sfumato je skroz ok na fotkama :)
 18. Marko problem je u tome sto fotkama potpuno mijenjaš karakter. ako imaš izmaglicu onda nema potrebe da je anuliraš. ostavi tu izmaglicu i vise neces imati problem sa tzv. halo efektima tj tim izmaglicama o kojima pričaš. znaci problem nije u senzoru, već u obradi. Lp
×
×
 • Create New...