Jump to content

MilAnno88

Članovi
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milano Italiano

MilAnno88's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Izuzetan materijal! Nakon gledanja sam sve skinuo na USB za svaki slucaj :)
 2. Pokusavam naci primere diplomskih radova koji se bave produkt dizajnom. Htio bih videti nacin na koji se obradjuju teme ovakvog karaktera gdje se opisuje kompletan proces od razvoja ideja pa do realizacije odredjenog proizvoda. Pokusavao sam naci na netu neke primere, ali bezuspesno (najverovatnije jer nisam nasao pravilne pojmove na Eng. jeziku). Bilo kakav primer ili savet kako da nadjem neke primere bi bio veoma dragocen :rolleyes:
 3. @sky slazem se sa dosta stvari koje si rekao u tvom poslednjem postu! Posebno oko template-a. Moje misljenje je da bi nase predstavnistvo trebalo da puca na studente. Tako da npr. na svim fakultetima koji imaju veze sa upotrebom ArchiCAD dobiju otvorenu ponudu da studenti mogu da dobiju ArchiCAD besplatno na onu takozvanu studentsku licencu. Taj ArchiCAD bi trebao da se lokalizuje u potpunosti, i da svaki student uz svoju licencu dobije ugledni primer (to ne treba da bude toliko kompleksno) i da mu preko toga jednostavnog objekta profesor objasni sustinu BIM i uopste CAD tehnologiju. Kako budu studenti napredovali na faksu do zavrsne godine imacete kompletnu novu populaciju studenata koji perfektno znaju da koriste ArchiCAD. Ja mislim da se primarno na taj nacin stvara ujednaceno kvanitet (korisnika) i kvalitet (pravilno izuceno koristenje programa). Ovakva cinjenica bi navela biroe da masovno uvedu ArchiCAD-a (logicna posledica). Kompleksnije primere bi trebali dobiti profesori i osobe koje su vec zaposlene - uz npr. naknadu (npr. 50 evra). Za profesore bi drzava platila, za zaposlene sami-ko hoce nka kupi. Tako su sve strane zadovoljene. Zadnji element su cesta predavanja ArchiCAD-ovih strucnjaka po celoj Srbiji. To je moje misljenje kako bi trebala teci prava implementacija ovakvih i slicnih programa gde nemaju siru primenu. Izvinite sto sam malo oduzio :)
 4. Nisam ni slutio da ce iz mog pitanja izaci ovako zanimljiva rasprava... Hvala svima sto su podelili linkove za objekte - posebno za ArchiBase Planet! Kada su u pitanju celi projekti, mislim da je to vec na predstavnistvima u svakoj zemlji (problem lokalnih standarda) da izbace jedan kompleksan projekat i naprave kako internet prezentaciju, tako i strucne usmene prezentacije da se ljudima pokaze pravi potencijal ArchiCAD-a na licu mesta.
 5. Pre 15ak dana poceo sam da radim u ArchiCAD-u. Pre koji dan poceo sam da svrljam po netu i da trazim besplatne objekte. Vecinom sam nailazio na neke nepregledne sajtove sa 10ak bezveznih GDL objekata. Jedini sajt na kojem sam nasao par dobrih stvari je http://www.graphisoft.com/ , tamo na njihovom forumu... Znate li par dobrih sajtova sa GDL objektima ili jos neke na kojima se mogu skidati i celi projekti (ako ikako moze da su sajtovi besplatni) :D
 6. Ako nisi vec zavrsio sa radom, pokusaj povećati broj sati koji provedeš radeći određeni znak. Stičem utisak da mehanički razmještaš iste elemente i to je to. Ako već hoćeš fazon zgrada, a eto već imaš neke slike, pokušaj raditi sa negativima istih, naglašavati ivice zgrada (i tu se možeš igrati bojama koje ti se pojavljuju na glavnom znaku, ali sa manjim intenzitetom boje), pa onda specijalno obradiš fasade nekim blagim reljefnim elementima (moraš zadržati određene karakteristike tih zgrada kako bi i dalje bile prepoznatljive-mislim valjda si slikao zgrade koje se nalaze u gradu tvog naručioca). Fino si počeo, ali ipak pokušaj poraditi na obradi već postavljenih elemenata. Pozzz
×
×
 • Create New...