Jump to content

ceric

Članovi
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ceric

 1. ceric

  Koliko vredi?

  Поздрав, одмах да кажем да нисам сигуран да ли је ово 100% по правилима, нека админ процени. Мој пријатељ има монитор који жели да прода али није сигуран каква му је вредност пошто је модел из 1998, па ако неко жели да помогне стручним мишљењем, саветом на ПП били би му захвални. Онда би, евентуално, могли да га поставимо за продају. Slika 1 Slika 2 Slika 3 Slika 4 Slika 5 Slika 6
 2. Имаш на Душановцу Синђелић http://www.kbksindjelic.com најтоплија препорука. Млади али искусни и озбиљни тренери, нормална екипа, а има и девојака! Сала није нешто али је клуб добро опремљен, а имају и ринг! Обавезно иди на сајт да видиш који су термини и где се налазе, а ја ти могу рећи да ако идеш бусом од Франша, кад уђе у Устаничку сиђи на трећој станици (прву рачунаш тек кад уђе у Устаничку), кад сиђеш мало уназад до раскрснице, лево (доле), па друга лево, на левој страни видећеш велику бараку. Обавезно прво погледај тренинг уживо, после можеш један да одрадиш за џ, па одлучи.
 3. Да ли искључиво МекПро или може и Ноутбук? Ако може детаљнији опис конфигурације? Пошто Corel одавно не ради под Mac оперативним системом, колико има смисла ићи на Мек хардвер са Windows-om? Уопште, да ли Мек са својим ОS има значајну предност у односу на PC? Неко време не пратим дешавања у хардверу па ако могу предлози да буду конкретни што се тиче конфигурације са објашњењем зашто је то добро за графички дизајн. Да, да ли Мек монитори имају предност у односу на најбоље за PC?
 4. `Фала. Одем, видим.
 5. Треба ми кикбокс клуб који има термине тренинга понедељак, среда, петак, увече, нетакмичарска група. Да ли неко нешто зна?
 6. ceric

  borilacke vestine

  Не знам како је у другим вештинама, нама у Крав мага инструктори увек наглашавају да ако нападач жели само неку материјалну корист или да нас заплаши онда никако не јуришати на пиштољ. Ако је у питању живот онда се избор своди на стару изреку "умрети на коленима или..." Мени би кендо био занимљив да са неким ко га практикује вежбам одбрану од палице. Ако њему парирам онда :)
 7. ceric

  borilacke vestine

  Крав мага, тренирам 7 месеци и нешто, баш на овом форуму сам добио препоруку и нисам се покајао. Крав мага Србија Шта да кажем, вештину су развили Јевреји из гета да би се бранили од нациста, наставили да је примењују у Израелу, војска, полиција, службе безбедности, данас све више почињу да је користе професионалци широм света; наш главни инструктор тренира ПТЈ (Противтерористичка јединица) МУПа. Ми, наравно, изучавамо цивилну верзију али ко жели да приступи мора да донесе потврду из суда да није осуђиван/да се не води истрага против њега. Зашто? Па, често ћете чути да је Крав мага само "шут у ј..., бод у очи, уједање и сл." Свега поменутог има, и то доста, али суштина КМ је што једноставнији а најефикаснији начин одбране од свих врста напада (голоруки нападач, више нападача, напад ножем, палицом, пиштољем). Поред оригиналних, у КМ систему има техника које су директно или модификоване преузете из каратеа, бокса, кик бокса, тајландског бокса, рвања, џудоа, бразилске ђиу ђице... Дакле, ако вас интересује ефикасна одбрана од реалних напада и претње на улици или било где друго, Крав мага је прави избор. Да, не брините, нико вам неће на првом или другом тренингу разбити нос, али временом, када будете спремни, суочаваћете се са озбиљнијим искушењима, укључујући и спаринге који се не разликују много од кик бокс и ММА (ултимет фајт) тренинга. Реално, ефикасно, за сваког ко има жељу да се труди и научи.
 8. Наша цвећара је у питању. Не разумем ово da li "ce ti zivot biti cvece ili tebe biti nece"?
 9. Треба да радим сајт за цвећару и они хоће онлајн наручивање и плаћање. Што се тиче плаћања картицом директно на сајту, по свим расположивим информацијама потребно је само банци дати (платити, положити као депозит?) пар хиљада евра да би то функционисало, плус рад програмера на сајту цвећаре. Ако грешим исправите, дајте валидне информације. Постоји варијанта наручивања путем мејла а плаћање преко наше Поште, PosTneT електронском упутницом када је реч о Србији, а Western Union када је реч о иностранству. Да ли неко зна да ли је у овим случајевима потребно неко додатно програмирање на сајту или је довољно направити само страницу са формуларом у коме би клијент попунио податке о својој уплати (контролни број пре свега) и послао, а то би стигло на мејл цвећаре? У цвећари би могли да провере на сајту Поште Постнет да ли је уплата легла. Или треба направити апликацију која би повезала сајт са Поштом и генерисала емејл који би цвећару аутоматски обавештавао да је уплата легла? После би мејлом или телефоном цвећара обавестила клијента да је уплата примљена и да ће испорука бити извршена. Нисам вичан веб програмирању, познајем тек нешто мало PHPа, па извините ако сам нешто погрешно написао. Хвала на свакој корисној инормацији.
 10. И хвала свима на помоћи и сарадњи.
 11. Развила се лепа дискусија, углавном се слажем са Кристијаном, идеја о плаћању тантијема за ауторска права нашим клијентима (у нашој земљи) звучи као увреда, "ја сам те платио да то обавиш за нас, буди срећан што си добио посао да радиш и нешто зарадиш, шта сад ту има, хоћеш леба преко погаче, хоћеш да нас музеш" итд. Али ја сад морам да затворим ову тему, доста је било, то је што је, шта ће на крају бити урађено више не зависи толико од мене. Администратори, поступите по наређењу. :D Поздрав свима.
 12. Јесте, сток је најреалнија опција, а сад клијент што има своје идеје..., али за дан, два затварам оглас па нек види шта ће.
 13. Ех, сад ти мени улете са едитом. Па, имао бих шта да кажем али бих да избегнем расправу, стварно то не желим. Извини, али ја бих да што пре окончам овај оглас.
 14. У реду, нема љутње. Оглас је још актуелан, има још понуда, неки су кориговали провибитне, има један који има озбиљне шансе да добије посао ако све буде као што би требало. Да, време пролази и ја очекујем да ће ускоро морати да се прича закључи, на овај или онај начин.
 15. Дајте људи укапирајте: МЕНИ је јасно било на почетку, нарочито када сам овде, на ДЗ, добио неке сугестије и информације, ако хоћеш квалитет ангажујеш цртача али то мораш и да платиш; ако хоћеш брзо и јефтино идеш на сток. Цела ова прича се мало отегла да би и наручиоц посла то схватио, евентуално ако се нађе ентузијаста који би то одрадио за мале паре, и ја вам то све време говорим. Искрено, има само један потенцијални за сада, а мислим да ће на томе и остати.
 16. Мој текст смешан? Па, ја нисам назвао смешним колеге који не користе или тек однедавно користе таблу, нити су смешни они који не знају за Live Color (има их, сретао сам их на курсевима које држим, искусне цртаче). Значи, да се не препуцавамо него дајте понуде или питајте ако нешто у огласу није јасно.
 17. Добро, у неким случајевима је боље користити традиционална средства а не таблу за цртање (на рачунару), али ово није тај случај. Мислио сам да ћете на основу датих примера, кратког рока и малог буџета претпоставити да је ово случај где рачунар користимо да бисмо брзо добили резултат а "уметнички дојам" је у другом плану. Извињавам се и унапред прихватам критику, требало је одмах назначити да се очекује употреба табле за цртање.
 18. Требало би да пошаљем још пар ПП како бих показао да поштујем ваше време и труд, али бих готово свима указао на једну чињеницу. Један од људи који се јавио наводи како је недавно купио таблу за цртање (на рачунару). (Надам се да се он не љути што ово наводим, име сам изоставио, мислим да је то довољно коректно.) Па, част и поштовање свима и надам се да модератори неће ово схватити као изазивање свађе (флејм), али моја маленкост је подразумевала да цртате на оваквој табли, да се одмах добијају фајлови. Такође, молим још једном да обратите пажњу на примере које сам поставио како би цртежи, отприлике, требало да изгледају. И опет, не бих да звучи као наставак "флејма" и подсмевање већ потпуно добронамерно указујем цртачима (онима који за то не знају) да у Illustrator-у постоји алатка Live Color која драстично олакшава бојење цртежа. Поздрав.
 19. Извињавам се због кашњења. Све конкретне понуде су прослеђене наручиоцу посла. Да ли ће се он некоме јавити и када, то заиста не могу да обећавам, прогнозирам. На основу онога што до сада знам, некима од вас ћу послати ПП.
 20. Мени да, мој део посла, прелом, корице, припрема. За наручиоца не могу да дам руку у ватру, вероватно да. Вечерас ће сви добити одговоре на ПП. Поздрав.
 21. Рецимо овако нешто Диносаурус Или овако Пас Овако Фудбалер И овако Јабука и овако Лубеница Деда Мраз (Божић Бата)
 22. А где у Жаркову, ја сам на Јулином брду? Колико пара, који су термини, какви су тренинзи, како се клуб зове?
 23. Па, ево, после 4 месеца на Крав маги сам прилично задовољан, али бих волео да мало детљније изучим боксерске вештине, чини ми се да је то је најзахтевније. Пошто је у августу пауза са тренинзима Крав маге, да ли неко зна кикбокс клуб који ради у августу, ја бих кренуо сада и надам се наставио паралелно са Крав магом и од септембра? Шта други мисле о овоме што је Фонтана написао "ако си старији рекреативац не очекуј да ће ти посветити пажњу"? Мислим, јасно ми је да су такмичари приоритет, али надам се да ћу за своје паре добити прилику да научим нешто?! На Крав маги сам научио нешто о ставовима, ударцима, ескиважама, блокадама са контром али ми се чини да ми је кретање у борби највећа непознаница, а и ово што сам набројао сигурно захтева још пуно рада, шта је 4 месеца...
 24. Покренута је нова тема Илустрације за сликовницу, молим да администратори ову закључају.
 25. Реч је о сликовници за децу са 200-300 речи-појмова који ће бити представљени и одговарајућом сликом (илустрацијом). Коначан списак још увек није готов али пошто је реч о дечјој сликовници можете претпоставити да је тематика врло широка. Ако неко буде ангажован добиће комплетан списак. Рок за завршетак је до краја августа. Понуде направите у две варијанте: ако је укупан број илустрација 200 и ако је 300. Циљ овог конкурса је да се види да ли би неко дао понуду која би била повољнија од куповине илустрација на неком Stock сајту. Лично сам скептичан али мој клијент има ограничен, скроман буџет и жели да покуша. (Мој клијент је власник издавачке куће, мој задатак је да ову књигу преломим и припремим за штампу, и да помогнем око прибављања ових илустрација.) Буџет није тачно одређен, понуде направите према сопственој процени колико ваш рад вреди и коју цену за њега можете да постигнете. Ако већ имате солидан сопствени сток илустрација који би могао да се употреби и спремни сте да доцртате оно што буде потребно онда дајте понуду за продају већ урађене илустрације и понуду за цртање. Знам да сада може следити питање: како да правим понуду када немам списак потребних илустрација, не знам колико ћу да продам, колико да нацртам? Нажалост, не могу да одговорим у овом тренутку, процените сами колико сте спремни да генерално спустите цене за ову количину илустрација, па примените на цену за цртање и цену за продају. Надам се да је ово мало прецизније дефинисано него претходна тема, али ја само преносим информације које у овом тренутку имам.
×
×
 • Create New...