Jump to content

ceric

Članovi
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Željko Grujić
 1. ceric

  Koliko vredi?

  Поздрав, одмах да кажем да нисам сигуран да ли је ово 100% по правилима, нека админ процени. Мој пријатељ има монитор који жели да прода али није сигуран каква му је вредност пошто је модел из 1998, па ако неко жели да помогне стручним мишљењем, саветом на ПП били би му захвални. Онда би, евентуално, могли да га поставимо за продају. Slika 1 Slika 2 Slika 3 Slika 4 Slika 5 Slika 6
 2. Имаш на Душановцу Синђелић http://www.kbksindjelic.com најтоплија препорука. Млади али искусни и озбиљни тренери, нормална екипа, а има и девојака! Сала није нешто али је клуб добро опремљен, а имају и ринг! Обавезно иди на сајт да видиш који су термини и где се налазе, а ја ти могу рећи да ако идеш бусом од Франша, кад уђе у Устаничку сиђи на трећој станици (прву рачунаш тек кад уђе у Устаничку), кад сиђеш мало уназад до раскрснице, лево (доле), па друга лево, на левој страни видећеш велику бараку. Обавезно прво погледај тренинг уживо, после можеш један да одрадиш за џ, па одлучи.
 3. Да ли искључиво МекПро или може и Ноутбук? Ако може детаљнији опис конфигурације? Пошто Corel одавно не ради под Mac оперативним системом, колико има смисла ићи на Мек хардвер са Windows-om? Уопште, да ли Мек са својим ОS има значајну предност у односу на PC? Неко време не пратим дешавања у хардверу па ако могу предлози да буду конкретни што се тиче конфигурације са објашњењем зашто је то добро за графички дизајн. Да, да ли Мек монитори имају предност у односу на најбоље за PC?
 4. `Фала. Одем, видим.
 5. Треба ми кикбокс клуб који има термине тренинга понедељак, среда, петак, увече, нетакмичарска група. Да ли неко нешто зна?
 6. ceric

  borilacke vestine

  Не знам како је у другим вештинама, нама у Крав мага инструктори увек наглашавају да ако нападач жели само неку материјалну корист или да нас заплаши онда никако не јуришати на пиштољ. Ако је у питању живот онда се избор своди на стару изреку "умрети на коленима или..." Мени би кендо био занимљив да са неким ко га практикује вежбам одбрану од палице. Ако њему парирам онда :)
 7. ceric

  borilacke vestine

  Крав мага, тренирам 7 месеци и нешто, баш на овом форуму сам добио препоруку и нисам се покајао. Крав мага Србија Шта да кажем, вештину су развили Јевреји из гета да би се бранили од нациста, наставили да је примењују у Израелу, војска, полиција, службе безбедности, данас све више почињу да је користе професионалци широм света; наш главни инструктор тренира ПТЈ (Противтерористичка јединица) МУПа. Ми, наравно, изучавамо цивилну верзију али ко жели да приступи мора да донесе потврду из суда да није осуђиван/да се не води истрага против њега. Зашто? Па, често ћете чути да је Крав мага само "шут у ј..., бод у очи, уједање и сл." Свега поменутог има, и то доста, али суштина КМ је што једноставнији а најефикаснији начин одбране од свих врста напада (голоруки нападач, више нападача, напад ножем, палицом, пиштољем). Поред оригиналних, у КМ систему има техника које су директно или модификоване преузете из каратеа, бокса, кик бокса, тајландског бокса, рвања, џудоа, бразилске ђиу ђице... Дакле, ако вас интересује ефикасна одбрана од реалних напада и претње на улици или било где друго, Крав мага је прави избор. Да, не брините, нико вам неће на првом или другом тренингу разбити нос, али временом, када будете спремни, суочаваћете се са озбиљнијим искушењима, укључујући и спаринге који се не разликују много од кик бокс и ММА (ултимет фајт) тренинга. Реално, ефикасно, за сваког ко има жељу да се труди и научи.
 8. Наша цвећара је у питању. Не разумем ово da li "ce ti zivot biti cvece ili tebe biti nece"?
 9. Треба да радим сајт за цвећару и они хоће онлајн наручивање и плаћање. Што се тиче плаћања картицом директно на сајту, по свим расположивим информацијама потребно је само банци дати (платити, положити као депозит?) пар хиљада евра да би то функционисало, плус рад програмера на сајту цвећаре. Ако грешим исправите, дајте валидне информације. Постоји варијанта наручивања путем мејла а плаћање преко наше Поште, PosTneT електронском упутницом када је реч о Србији, а Western Union када је реч о иностранству. Да ли неко зна да ли је у овим случајевима потребно неко додатно програмирање на сајту или је довољно направити само страницу са формуларом у коме би клијент попунио податке о својој уплати (контролни број пре свега) и послао, а то би стигло на мејл цвећаре? У цвећари би могли да провере на сајту Поште Постнет да ли је уплата легла. Или треба направити апликацију која би повезала сајт са Поштом и генерисала емејл који би цвећару аутоматски обавештавао да је уплата легла? После би мејлом или телефоном цвећара обавестила клијента да је уплата примљена и да ће испорука бити извршена. Нисам вичан веб програмирању, познајем тек нешто мало PHPа, па извините ако сам нешто погрешно написао. Хвала на свакој корисној инормацији.
 10. И хвала свима на помоћи и сарадњи.
 11. Развила се лепа дискусија, углавном се слажем са Кристијаном, идеја о плаћању тантијема за ауторска права нашим клијентима (у нашој земљи) звучи као увреда, "ја сам те платио да то обавиш за нас, буди срећан што си добио посао да радиш и нешто зарадиш, шта сад ту има, хоћеш леба преко погаче, хоћеш да нас музеш" итд. Али ја сад морам да затворим ову тему, доста је било, то је што је, шта ће на крају бити урађено више не зависи толико од мене. Администратори, поступите по наређењу. :D Поздрав свима.
 12. Јесте, сток је најреалнија опција, а сад клијент што има своје идеје..., али за дан, два затварам оглас па нек види шта ће.
 13. Ех, сад ти мени улете са едитом. Па, имао бих шта да кажем али бих да избегнем расправу, стварно то не желим. Извини, али ја бих да што пре окончам овај оглас.
 14. У реду, нема љутње. Оглас је још актуелан, има још понуда, неки су кориговали провибитне, има један који има озбиљне шансе да добије посао ако све буде као што би требало. Да, време пролази и ја очекујем да ће ускоро морати да се прича закључи, на овај или онај начин.
 15. Дајте људи укапирајте: МЕНИ је јасно било на почетку, нарочито када сам овде, на ДЗ, добио неке сугестије и информације, ако хоћеш квалитет ангажујеш цртача али то мораш и да платиш; ако хоћеш брзо и јефтино идеш на сток. Цела ова прича се мало отегла да би и наручиоц посла то схватио, евентуално ако се нађе ентузијаста који би то одрадио за мале паре, и ја вам то све време говорим. Искрено, има само један потенцијални за сада, а мислим да ће на томе и остати.
×
×
 • Create New...