Jump to content

Ilijevski

Članovi
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Ilijevski

 • Birthday 10/12/1982

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/profile.php?id=1090631077

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Шетоње, Петровац на Млави
 • Interests
  Цртеж, колаж...

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Иван Илијевски
 1. Јако су ретки они коју су ову слику опште икада и видели. Рађено је по фотографији начињеној у Загребу 1932. године. На слици је Краљ Петар II Карађорђевић у скаутској (извиђачкој) униформи 😊. Формат 420 х297 mm
 2. Не знам да ли је овоме место овде, али ми је некако најлогичније... Нека администратори уклоне тему, ако није... Занима ме како да решим један проблем. Летос сам чистио и сређивао поток у воћњаку. Повадио сам гомилу грања, флаша и сл. Направио сам и мале бране. Задржавале су воду и ниво је порастао са десетак на тридесетак центиметара. Међутим након свега пар дана ниво опет спадне, не зато што бране попусте, већ што се корито напуни муља! Искрено, не знам како да га се решим. Постоји ли начин да се корито очисти и задржи у таквом стању? Иначе... овако је изгледало средином лета а овако крајем лета :)
 3. Имам једно питање за колеге... :) Овако... Дизајнирао сам за једну приватну фирму један рекламни балон на надувавање. Балон је облика флаше од уља!Тачније, та фирма израђује производе на надувавање (капије, цепелине, играчке... углавном, за рекламне сврхе разноразних предузећа) и треба да изради један примерак те флаше за потребе рекламирања наручиоца на телевизији. Ради се о оваквој врсти балона... (ову сам слику скинуо са нета) Наравно, ја сам радио флашу од уља која ће бити, када се балон надува, висине 2 метра, а ширине 60 центиметара. Занима ме колико бисте наплатили дизајн за једну такву ствар када се израђује у количини од једног или неколико комада?
 4. Да ли неко да ми каже и покаже нешто о дизајнирању тенди и церада за приколице ? :rolleyes: Нигде на форуму нисам нашао сличну тему... Хвала ;)
 5. Заборавих... Пошто сам видео да је у питању Фрања Јозеф :rolleyes: ... без обзира што је у питању дукат, а не оптицајни новац, у случају да имаш намеру да га продаш некоме, требаш да знаш да је фалсификовање оваквих ствари кажњиво... Извини, молим те, ако грешим. Само желим да те упозорим :mellow: Све најбоље.
 6. Друже, дукати, новац и сличне ствари се кују посебним пресама, а могу се израђивати и CNC глодалицама... Ливењем никако. Распитај се ко може и за који новац да ти одради то. Али најсигурније је д адиректно обиђеш боље златаре... <_<
 7. Занима ме да ли постоји неки једноставнији програм за израду веб сајтова ? Не треба ми нека флеш варијанта сајта, али не ни обичан HTML ... Користи о сам раније Dreamweawer , али ми све то некако изгледа без везе и ''неживо''... :mellow: Могу и сада да радим у њему, али ми је за неке ствари потребан програмски језик, који ја заиста нити знам, нити имам времена да учим... Хвала унапред :rolleyes:
 8. Овај последњи је 35х25 центиметара. Ови други су углавном нешто већи, сад колико тачно баш и не знам... Радим их углавном на полукартону (триплекс и сл.) и, углавном, фарбаним папирима :) , тј. узмем полудисперзију, додам мало лепка за дрво у њу (ради еластичности), и убацим мало темпере. Наравно, правим боје и нијансе по жељи... Узмем обичан, бео, папир, четкицу и то је то :) ! Веома једноставно... а интересантно! :) Хвала за коментаре. Нема љутње, свака критика се прихвата (зато и качим радове овде ;) ) Ево још једног мог нешто старијег рада, али исто је од скоро... Он је, стилски гледано, нешто између оних првих радова и овог портрета. нешто је већих димензија...
 9. Поздрав друже! :) Ево коначно да неко делимично одговори и на твоје питање... :) Овако... У Србији нема налазишта драгог камења. Има нешто мало полудрагог, али оно има малу вредност и питање је колико је исплативо за експлоатацију.... Што се тиче обраде, то је изузетно пипав посао и могу ти рећи да га, у оној старој Југославији која је имала доста јаку индустрију, нико није радио! Мислим да ти то довољно говори да то није баш једноставно.... Од следеће године би "Сваровски" у Суботици требао да почне да гради фабрику баш за ту намену! :) Уколико имаш мало среће - можда се тамо и запослиш. Распитај се. Велики поздрав! ;)
 10. Е па, колеге и колегинице, уметници.... ево поново куцкам о овој теми, иако је прошло скоро четири и по године од качења мојих првих радова... Радови који су окачени изнад више нису моје власништво. Поклонио сам их Ликовној колонији извиђача сликара у Ковачици - у знак захвалности што су ме годинама раније трпели... :rolleyes: :P Овога пута сам "колажирао" портрет једне моје веома добре другарице! :) Мислим да је ОКИ ? А ви ? :)
 11. Шта би ви поклонили свом другу за рођендан ? Потамо Вас моја другарица и ја :P ...
 12. Моје поштовање колеге и колегинице, дизајнери и јувелири ... :P Ево коначно да се и ја јавим после годину или две... :P Овако... Имам неколико питања за све оне који праве (+продају) накит који је израђен од Беолина, дрвета, жице, перлица и сличних материјала... Занима ме, дакле, где и на који начин га продају, по којој цени, ко су им циљне групе и сл... ? Могу ли добити одговоре :rolleyes: ? Хвала лепо... :)
 13. Моје искуство са ''Монусом'' је следеће: Пре пар година објављен је конкурс за редизајн за кутију цигарета ''Фаст'' и израду дизајна за, тада, нове цигарете ''Флојд''. Јавио сам се и људи су ме позвали да дођем код њих у просторије. Поред мене дошло је и још неколико момака. Онда је дошао и њихов арт директор. Објаснио нам је шта и како треба, а онда нам је рекао да урадимо радове и донесемо их, па ако се газди свиде онда ће њих да одаберу :huh: . Још нам је нагласио да ће они, уколико газда не одабере понуђена решења, исте сачувати за убудуће... Па ће можда једног дана газди да се свиде :rolleyes: Шта мислите ? Да ли би газда платио за неко решење, уколико му се свиди за пет година? :unsure:
 14. Алооо... :) Ево и мене на овом форуму, након 99 година :D Много ми се допала ова тема везана за кућице за птице, па ме је ''испровоцирала'' да се огласим... :) И поред лепих дизајнерских решења која се могу добити, кућице за птице ипак не могу да се праве као већина производа који се користе рецимо у кући и сл... Основно код сваке кућице је да буде чврсто постављена, да буде недоступна предаторима (мачкама, кунама и сл), да не прокишњава, буде у хладу већи део дана, има довољно простора за живот птичица, да не буде превише светла у њој... Поред кућице, за птице се могу правити и хранилице, појилице и купатила! Овакве стварчице не морају да буду толико стабилне као кућица, па могу да се вежу за неку грану жицом, канапом и сл... Као дугогодишњи члан извиђачке организације, бавио сам се мало и израдом кућица :) . Овде ћу вам приказати један делић извиђачке литературе везан баш збрињавање малих птичица :) :) ... Овај додатак углавном описује шта је битно да човек треба да научи о птицама , бла, бла, бла... али има и један технички додатак (последње две сличице) који и дизајнерима може бити користан у проучавању кућица :) ... Ја сам га ипак поставио целог, јер некоме може бити од користи... Од вишка глава не боли.... А да.... Мој дизајн....? Мој ''етно'' дизајн кућице за птице постављам за дан-два (само да је фотографишем) :P !
×
×
 • Create New...