Jump to content

Lucas

Članovi
 • Posts

  1,543
 • Joined

 • Last visited

About Lucas

 • Birthday 03/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lukamladenovic.com

Profile Information

 • Location
  tu i tamo
 • Interests
  arhitektura i sve u vezi nje, tipa dizajn, art, fotografija. brza kola i skijanje, kokteli i zurke

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Luka Mladenovic

Recent Profile Visitors

11,403 profile views

Lucas's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

 1. hvala na odgovoru, sjajno si istakao prednosti i mane. komp me ne brine pošto sam na Ryzen-u 3950x sa 64Gb rama i 1TB NVME2 diskom za obradu (+neki storidž). Ne bi smelo da štucne. Koliko je u redu osloniti se na downscale u slučaju da je baš neophodan? meni rezolucija igra ulogu a imaću često kontrolisane uslove, ili stativ… Mirorless me nešto ne privlači, verujem da si ti zadovoljan, no meni deluje kao downgrade.. (u suštini imao sam mirrorless pre DSLRa, baterija, optičko tražilo..). R5 doduše verujem da kida kamera 😄😁 ali mi je van budžeta, a i nisam fan ovoga što istakoh… Opet ako bih uzeo R potencijalno je to kao 5ds downsampleovan na 25mpx, mada sam i dalje nešto potiv mirrorlessa…. S obzirom da vidim da si imao dosta ličnog iskustva baš sa svim ovim kamerama, ako bi poredio 25mpx sliku sa 5ds, sa npr R slikom, šta bi o tome rekao? 50mpx me jako privlači, a nemam tu neku drugu opciju sem tvoje kamere, koja mi prebacuje budžet
 2. Hvala na savetu 😸 Ajde pojasni, u kom smislu su ispred? 5dmkIv je oko 2500 a R 1500eur da li si mislio na te aparate, cenovno su vrlo razliciti.. Meni rezolucija primarno dosta znači ISO raspon ne toliko, osim toga, zapravo ako downskeljuješ sliku sa 5ds dobiješ čak za blendu bolji šum nego na 5dmkiv, radio je tip test.. Šta znači bolji DR? Kako bi se to konkretno ogledalo u slučaju te dve kamere? R mi nije očigledno bolji, načelno, mirorless mi nije očigledno bolji. lowkey ne kapiram čemu pompa i frka? Lošiji grip, drastično lošija baterija, nemaš optičko tražilo, nemaš double cross type AF tačke… u svemu što je važno je inferiorniji.. da li propuštam nešto?
 3. Nisam ti odgovorio odmah, jer nisam imao odgovore na pitanja. Idem na fullframe, to sam odlučio. Odluka je pala na 5DS, ili 5DSr. A izbor je trenutno izmedju 5DS ili 6D mark II odnosno 5D mark III. Kod 5DS mi se dopada što je najnaprednija kenonova kamera po rezoluciji, što, u stvari jeste jako značajno. Malo ga napadaju da je izbirljiv po pitanju objektiva, ili stalka, što ima smisla, jer se sa tom rezolucijom svaka greška vidi. No, za moje potrebe pre svega arhitekturu, mislim da mi je rezolucija pun pogodak, i najvažnija, uslovi su i tako kontrolisani. 5DS je i noviji od 5D mark III a, 6D mark II je tu najnoviji. Ima super stvari kao što je ekran koji se rotira, touchscreen, ugradjen gprs, wifi i još par stvari, ali , na kraju, kvalitet slike mi je važniji od toga da li je ekran touchscreen…. Imaš li komentara na izbor? ___ PS. Gde si ga našao u DE? Podeli sajt. Jel šalju u srbiju?a
 4. Da li ga je neko koristio - koristi. Kakva su iskustva?
 5. I odpljunem. over and out. 👋🏻
 6. Ovo mesto mi je bilo drago dok sam studirao Arhitekturu… Bilo je nakko i dosta aktivno u tom periodu… Dosta dobrih saveta sam dobio ovde, saznao o nekim stvarima posebno u domenu softvera, a i eto imao kao neko mesto za neki arhitektonski chat, mimo faksa, sa budućim kolegama… Zašto je tako mrtvo sada? Gde se preselila priča koja je bila ovde, ili se nigde nije preselila?
 7. Zdravo svima. Koj aparat bi ste mi preporučili za fotografisanje Arhitekture, Enterijera, dakle prostora, možda neki video, osim toga Street fotografiju, Apstraktnu (detalji..) Dolazim sa Canona 40D , omiljeni objektiv mi je Sigma 30mm 1.4, šije koliko ga volim. Uzeo bih ponovo Kenona, osim ako ne postoji neki baš dobar razlog zašto bih promenio kameru (kao što sam skoro hteo da uzmem intela, pa uzeo AMD, jer ko još kupuje intela danas pored Ryzen zveri) Ranije sam maštao o ful frejmu - 5D je bio fokus, sada nisam siguran da li bih se zadrzao na 40D seriji ili isao na 5D. vidim da osim toga pos toji jos mali milion novih serija i aparata, stim da mi je sada sve to novo… Koje su serije koje bi preporučili?
 8. Zdravo... dugo nisam ništa kačio. Zanimaju me vaša mišljenja o naslovnoj strani https://dominante.co/ sajta. novi je dizajn, sasvim novi pristup u odnosu na ostatak sajta, tako da treba obratiti pažnju samo na naslovnu. Sve je custom, i to je najveća novina u odnosu na neki pristup do sada. Zanimaju me mišljenja po dva osnova 1. Dizajn.. mislim o ukusima ne vredi previše raspravljati, a sajt je meni baš onako.. pun pogodak. Ipak možda primetite neki tehnički propust ili bug 2. Ponovo - tehničke stvari .. možda čak i neki savet vezan za kod i slično.. optimizaciju, tako neki tips and tricks, ako pronalazite nešto da bi bilo vredno da se spomene bonus tačka 3 - slobodno hvalite ako vam se svidja :) Nisam alergičan na komplimente 😸 Super je ako mi skrenete pažnju na neke detaljie koji vam se baš svidjdaju, ili neko vaše sagledavanje... Lep dan svima, i pozdrav!
 9. Treba mi stativ za opste fotografisanje, pre svega enterijera. Sta bi ste mi preporucili?
 10. Zdravo Easyd, hvala na komentaru :) Meni menu (hah) ovako deluje dostupnije, pa sam se zato odlučio na otvaranje na mouseover. S obzirom da je druga odluka bila da u samom headeru nema stalno vidljivih linkova, činilo mi se kao logično rešenje... Vezano za čime se bavimo, mislim da si u pravu.. razmisliću još malo o meniju. Mislim da će na kraju pasti heavy coding sa content based meniom koji se menja u odnsou na prikazanu stranu.. no videćemo. #continious_developement_rocks Nisam razumeo koment vezan sa Salient temu?
 11. Hvala kolega :) Komentari zamerke sasvim na mestu. Mobile još uvek nije ozbiljno radjen, no u planu je. _ Moram reći da se meni H3 dopada, i način kako se uklapa u celinu, ali me zanima kako bi ti rešio? H3 je OpenSans 300 a paragraph je Raleway. Što se DOMINANTE tiče najverovatnije da će tekst dobiti lagan blur iza sebe, ili senku, što bi rešilo slabiju čitljivost. U svakom slučaju ostaje nam da se malo pozabavimo time.
 12. jel moguće da niko nema komentar?
×
×
 • Create New...