Jump to content

|EmILy|

Članovi
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by |EmILy|

 1. Pozdrav, nisam sigurna da li postavljam pitanje u dobar podforum ali svakako mislim da cete znati odgovor. :) Interesuju me snimaci zvuka za video, vise kao diktafon ne mora biti nista specijalno ali da daje dobar kvalitet pri snimanju recimo intervjua ili spota koji je kao svirka uzivo. Koji biste preporucili? Koje su im cene? Gde se u Beogradu mogu kupiti? Hvala u napred :)
 2. Ne treba meni "turisticka" kamera koju ce "da uperi i snima" :D Samo me interesovalo. Svakako koristim manuelni fokus. S druge strane necu jedina koristiti aparat pa ce biti potreban i auto - fokus. Koji biste onda od 550d, 600d, 650d preporucili za video? :)
 3. Pozdrav, U razgovoru sa jednim covekom oko 550d savetovao mi je da ne uzimam ovaj aparat jer ima problem sa zumiranjem u video modu, vec da uzmem recimo 600d. Pod problem je mislio da kada se zumira objekat on se ne izostrava konstantno, da li je to tako i da li su u Canonu to resili sa 600d? Hvala
 4. Koliko kosta iznajmljivanje koptera u Srbiji? Koliku tezinu aparata moze da podnese? Mogao bi recimo da nosi 5D ili 7D? Totalni sam laik sto se ovoga tice, pa mozda postavljam i glupa pitanja. Informacije su mi potrebne za fakultet.
 5. 1. 2. 3. 4. 5. Komenti dobrodosli, nisam radila ovo do sad. :)
 6. Dakle, interesuje me koja bi to bila dobra konfiguracija racunara za foto i video edit, dizajn?
 7. Ako ti je to bitno, na FMK-u se isto koriste iMacovi + profesori su mnogo dobri. Svaki je pravi strucnjak za svoju oblast. Cula sam i da je odnos student - profesor jako dobar itd. A i povezani su sa univerzitetima u inostranstvu pa sigurno postoji i mogucnost razmene studenata i tako te stvari. Ja sam primljena tamo ove godine i jedva cekam da krenem. :)
 8. Menjala bih 450d (nije mnogo presao, kupljen prosle godine, savrseno ocuvan, sve iz kit-a) za 500d (koji je vise presao, ali savrseno ocuvan). Razlog: potreban video mod. Ponude na pm.
 9. Fakultet za medije i komunikacije ima smer digitalna umetnost i novi mediji. Akreditovana diploma i 4+1 je (4 godine osnovnih studija, 1 master). :)
 10. Verujem da je isfuran maslacak ali ja volEm maslacke, pa sta da radim. xD Sto se tice drveta, stvarno ne bih znala, ali ako vas bas jako JAKO interesuje saznacu. :D Fotografisano je u parku. :) Nego, hvala na komentima. :)
 11. Produkti kada imam viska slobodnog vremena. Prvi je napustena fabrika, videla sam jedan slican na youtube-u pa odlucih da uradim nesto tako. A drugi je mala, smesna, stop motion prica o dva filma. Ghost town Life of a filmstrip
 12. Komentari dobrodosli. :)
 13. Hvala ljudi! A stvarno ovaj kolac... -_- Ko ga tu postavi'? I sto se ne pomerih za 1cm? <_<
 14. Pobedila na festivalu Plavi Zub (filmovi snimani mobilnim telefonom) sa filmom u kategoriji za horor. I dobila Nokiu C3. :)
 15. Pa, ima ljudi, mada stvarno jeste skupa ta akademija a nece pruziti nista vise znanja od FMK-a koji na smeru digitalne umetnosti i novih medija obuhvata vise oblasti. FMK je stvarno za svaku preporuku. :) Edit: Da ne bude "sigurno je na fmk pa zato hvali svoj faks" - nisam, ali planiram da budem, samo prenosim ono sto meni drugi govore. :D
 16. |EmILy|

  Konverter

  Kako konvertovati avi u quicktime h264? Kojim programom? U programu koji imam kada izaberem da konvertujem avi u mp4 mogu da izaberem za video codec "x264" da li je to to ili ne?
 17. Ja znam da ima Akademija umetnosti u BG koja je privatna, ima odsek fotografije, skolarina je 4000e i svi placaju. Sa druge strane ima FMK (univerzitet "Singidunum") gde imas smer digitalna umetnost i novi mediji (isto fotografija ali i mnogo drugih stvari slicnih) skolarina je 2100e s tim da postoji mogucnost da osvojis stipendiju ako pobedis na konkursu koji raspise univerzitet pre prijemnog.
 18. Hocu da na snimljen glas stavim efekat da zvuci kao da se slusa preko radio stanice. Koji program mogu da koristim za to i ima li neki tutorial? Gledala sam po youtubeu za Audacity ali mi ne daju zeljeni efekat.
 19. U tom trenutku mi je sigurno vise prijalo oku fade in/out nego jednostavni rezovi. Sada kad gledam nekad smeta, nekad ne. :) Izdala je agencija za borbu protiv korupcije. :)
 20. Radjen za konkurs agencije za borbu protiv korupcije. Recite mi vasa misljenja. :)
×
×
 • Create New...