Jump to content

YT1RDI

Članovi
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About YT1RDI

 • Birthday 01/27/1959

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Београд

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Ivo Dimitrijević
 1. Испробано и функционише без проблема. Ако има проблем (нпр. NiCd) онда неће да покрене пуњење.
 2. Једно време сам радио на обезбеђењу једног нашег музеја и док су моје колеге изричито тражиле писмену дозволу за фотографисање, ја сам исто дозвољавао јер сам сматрао да је то бесплатан маркетинг за наша културно уметничка дела. Док су странци бојажљиво питали да ли се сме фотографисати, наши су људи чак доностили ''мобилни студио'' да направе снимке па сам и помагао да поставе опрему. Наравно да су сви били обавештени да не смеју користити снимке у комерцијалне сврхе (без уговора) и то је било довољно. Можеш, дакле, да фотографишеш до милие воље али ако то неовлашћено објавиш лако ћеш бити пронађен па после... Е сад велики број кадрова, у које смо уперили објективе, ће по неким законима и прописима (ко ће их све прочитати) нарушавати нечији интегритет, кршити ауторска права, копирајт... тако да ми се чини да ћемо за многе (нарочито урбане) сцене постати ''илегалци'' што даје нову (за неке узбудљиву) димензију фотографисања. Као највеће ''непријатеље'', у блиској будућности, видим разне адвокатске канцеларије које ће, за различиту провизију, својим ''оштећеним'' клијентима прибављати новчану сатисфакцију наплаћену од '''дрчних'' фотографа. Ово није везано само за нашу земљу. С' друге стране највећу помоћ (због финансијске моћи) би требало да очекујемо од произвођача и продаваца опреме (нажалост ови други ће то морати да укалкулишу у цену) и мислим да би то било много ефикасније од било каквих протеста у виду ''шетњи'' и сл.
 3. Samo prva prolazi. Ostale ''recycle bin''.
 4. Je li neki ponosni vlasnik Canona npr. A560, 570,610, 620,630, 640, S2, S3, G7..., testirao kako mu radi RAW, zumiranje u toku video zapisa i ostalo? http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ Hajde podelite utiske sa nama. :) Ako ovo radi dobro mogli bi prodavci da hackuju i rasprodaju zalihe. :rolleyes: Ne remeti se ništa što bi dovelo u pitanje garanciju (izvor SK br.1/2008).
 5. У ''Canon'' улазе тесно, у ''Chinon'' и ''Vivitar'' неће. ''Sanyo'' и ''Toshiba'' батерије улазе у ове блицеве глатко. Богами и поклопац батерија на диктафону сам једва затворио. Ал' зато у дечијим играчкама никад да се потроше :rolleyes:
 6. Ја сам од три блица успео да ове батерије угурам само у један и после сам их једва извадио :huh: ''Дебеле су''.
×
×
 • Create New...