Jump to content

padova

Članovi
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  goran sarac
 1. Dali Rich Black može da se koristi za sitan tekst, sa 100% crnom izađu slova pomalo bleda na nekim papirima. Moze li ovaj kolor profil ISOcoated_v2_300_eci, da se postavi u kolor podesavanjima InDesigna?
 2. Pozdrav, da ne otvaram temu drugu, molio bih nekoh iskusnijeg sa štamparskim pripremama za odgovor, koji kolor profil treba staviti za pripremu za štampu knjige , bez kolor fotografija, dakle crni tekst, cilj je da tekst izgleda lepo sa punim slovima, skoro isto i bolje nego što izgleda na monitoru. Priprema se u obliku pdf fajla, i u printer podešavanjima treba staviti kolor profil. Hvala
 3. Verovatno su bile u RGB formatu pre uvozenja u Ilustrator. Propustio sam da ih konvertujem u CMYK. Kako ce se odstampati te rgb slike. Valjda ce ih masina konvertovati automatski ali kako ce ispasti. Kazu da su rezultati nepredvidivi. Sta bi najgore moglo da se desi?
 4. Da li bi neko mogao da mi odgovori na ovu dilemu, desilo se da sam uradio nekoliko ilustracija u Adobe Ilustratoru, samo je koristena crna boja na pozadini i to sacuvao ka EPS format. Kada je napravljen pdf sa tim ilustracijama ,nisam odmah video da su te slikice u RGB bojama. Da li se moze destiti da se ne odstampaju te slike, da ostane prazni prostor, ili ce biti los kvalitet slike?
×
×
 • Create New...