Jump to content

Buck

Članovi
 • Posts

  277
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  NBgd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Misha B
 1. Deder obrazloži. Gde sam se to kao pravio pametan?
 2. Zahvaljujem forumašima na odgovorima, makar onoj većini koja se potrudila da se fokusira na postavljeno pitanje. Od izloženih visokoplasiranih radova Kategorije B meni su nekako favoriti druga i četvrta. Naravno da uzimam u obzir mladost i nedovoljno iskustvo takmičara, ali sam od pobedničke fotografije ipak očekivao više. Drago mi je da je naš momak pobednik konkursa i čestitam mu na tome. Naravno, uvek se među forumašima javi i neki pametnjaković koji ne bi da se bavi postavljenim pitanjem, nego bi da izaziva postavljača pitanja na duel "ko će koga više da pljune". Pošto nisam vičan disciplini valjanja u blatu, unapred priznajem da je pobedio "par forfe" i pozivam ga da uživa u svojoj dominaciji.
 3. ... šta je to tako izuzetno na pobedničkoj fotografiji jednog medjunarodnog konkursa, a koja se našla kao glavna tema ovog članka: link Osim jakog filtera, što baš i ne bi trebalo da predstavlja nešto impresivno, ne vidim neku priču koja bi se dala naslutiti. A pobednica je konkursa omladinske fotografije održanog u Luksemburgu.
 4. Jeste, u pravu si. Malo sam se zaneo u tom uglu. A staklo je Sigma 10-20
 5. Evo, dakle sve tri fotke još jedared. Sada će valjda biti sve kako valja:
 6. Hvala na info bamby. Rešavam taj problem popodne.
 7. Ne pamtim kada sam nešto okačio na DZ, pa pokušavam da se vadim. Volim HDR tehniku, ali i njeno umereno korišćenje. Ako baš mora jače, onda to na neki način treba da bude i opravdano. Kritike i komentari auditorijuma su naravno poželjni. http://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=20649763966 http://postimg.org/image/p9nij2zd7/ http://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=20649766961
 8. Zaista lepa galerija fotografija. Prepoznaje se iskustvo u rukovanju svetlom i trud uložen u pripremu finalnog proizvoda. Pošto ne bih trošio reći hvale, koje ova postavka zaslužuje, jer od njih autor neće imati koristi, zadržao bih se samo na nekim zamerkama. Centralna pozicija objekta (djevojke), koju autor preferira, na nekim fotografijama baš nije primerena. Umrtvljuje inače statičan prizor. Izmeštanjem cure van centra, postigao bi se pun efekat. To se naročito odnosi na morske fotografije 20 i 24. Neprirodan položaj tela i udova (poziranje) vrlo smeta na fotografijama br. 12 i 30. Fotografije na br. 22 su neopravdano secnute sa donje strane uskraćujući pogled na celinu kojoj nedostaje ta mrva. Veoma su me se dojmile fotografije br. 32, 33, 34, 29, 31, 13 i 23 (baš tim redom). Ako su i hronološki numerisane, onda se nameće zaključak o napredovanju autora. Naravno, radovao bih se idućoj postavci.
 9. (Ne)kulturna revolucija : http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/34...etu-fotografije
 10. Stara latinska poslovica: "O ukusima se ne raspravlja" ... ali meni bolje legla ova u originalu. Ova druga mi nekako sterilna :(
 11. I ja bi da dodam koju ... Četiri godine sam se oslanjao na Canon 75-300 dok nisam konačno shvatio da mi je skoro beskoristan na fokalnim dužinama preko 150 mm. Onda sam ga radosno utopio novopečenim entuzijasti, koji tek treba da stekne slična iskustva, a ja sam preskočio upravo na dotični 55-250 IS. Posedujem i tripod i monopod, ali realno: monopod još i ponesem katkad, ali tripod baš kad moram. A bez toga iole pristojan snimak na rasponu 300 mm možeš dobiti samo teoretski. Stabilizacija na tele staklu je više nego korisna. Osećaj je kao kad skineš tesne cipele u uskočiš u patike :)
 12. Kupio bih Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. U obzir dolaze samo solidno očuvani primerci. Ponude na PP
 13. ^ Naravno! Treba ti nešto kao PT-04 trigger. Ali se pomiri sa činjenicom da ćeš morati da fotkaš u manuelnom modu. Programski mod u tom slučaju nije upotrebljiv jer gubiš ETTL funkciju..
×
×
 • Create New...