Jump to content

nekodrugi

Članovi
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nekodrugi

 1. To je onda to neobarocco. Svaka cast sto si to iskopao. Da li se "осим са лицем до навршених 26 година живота, ако је на школовању у установама средњег, вишег и високог образовања" odnosi samo na one zaposlene preko studentske organizacije, ili bi se moglo primeniti i na sve ostale poslove?
 2. Vidim ja da cu morati tog knjigovodju traziti. Nebi covjek izmisljao, mozda zna nesto sto ne znaju sve knjigovodje
 3. Mislim na priliv iz inostranstva. Evo i ovde se spominje (Sa http://www.dizajnzona.com/forums/lofiversi...hp?t85274.html) johnny. Jun 19 2011, 16:36 Meni su u Intesi rekli da se porez plaća samo ako se na godišnjem nivou primi više od milion dinara iz inostranstva. Ne kažem da su u pravu, samo kažem šta su mi rekli Naravno knjigovodja ce ti reci da moras platiti X i da je najbolje da otvoris agenciju jer ce tako on dobijati X od tebe, u protivnom njegova svrha je nepostojeca. E sad, u razgovoru sa knjigovodjom poznanikom dosli smo do te informacije... 3 prosecne plate. Sad da li je to 1M dinara ili koliko vec, sami izracunajte. Ja sam siguran da je tako u nekim zemljama EU, tj kod njih je nesto oko 20K eura godisnje limit, i onda na sve preko se placa oko 10-20% poreza (na 25K eura placaju porez od 10% na ovih 5k viska). Informacija je od pre 10ak godina pa vise nisam siguran za tacne brojeve. Ovo za pausalce, 4M din, 15 dana prijava... to znam, kroz to sam prosao i video da mi se ne isplati.
 4. Nekada davno sam imao agenciju i onda mi je jedan knjigovodja rekao da mi se to ne isplati sa mojim trenutnim obimom posla, jer kao fizicko lice mogu da primam novac na racun u visini od 3 prosecne plate u srbiji, i to ne moram da pravdam, prijavljujem, niti bilo kakav porez na to da placam. Inace bavim se online IT poslovima. Da li neko zna vise od tome posto nemam vise kontakt sa tim knjigovodjom?
 5. Jedan predlog... kad ste vec puni entuzijazma, zasto ne proucite google earth napravite sa njihovim 3d alatima neki grad ili uzmete neku zabit i napravite elitni grad tamo. Ili proucite photomodeler ili imagemodeler, ako se neko dovoljno dobro "uferci" u modelovanju zgrada u photomodeleru mozda mi moze uskociti u jedan posao uskoro Samo predlozi... nisam sve postove procitao pa necu puno da se mesam...
 6. Pozdrav Imam malo neobicnu molbu... trebam da napisem seminarski rad iz arhitekture na temu "Skin architecture". Zakasnio sam na poslednji rok i sad se samo mogu pojaviti sa predlogom teme i par dana kasnije sa zavrsenim radom. Mozda mi neko od vas moze pomoci oko pisanja rada? Posto je u pitanju filozofiranje tu sam apsolutno bez inspiracije i znanja da bih napisao i jednu jedinu stranu a ne 16 koliko se trazi. Napravio sam i budzet za pisanje rada koji iznosi 5000 dinara :) Toliko sam ocajan za ovim radom da evo nudim nekom ko ima slobodno popodne da mi sastavi rad na ovu temu. Na predavanjima sam bio 2 puta pa ne mogu vam ni reci sta se tacno trazi. Ali primjeri su bili Kip slobode, zatim Kunsthaus Graz, onda neka zgrada oblozena kamenim plocama koje su zapravo bile izlivene u kalupima napunjenim opalim liscem i granjem pa se dobija taj neki organski look. Ima li ko ideju kako o jednoj gradjevini napisati 16 stranica suvog teksta i filozofije zasto 'skin', sta taj skin razgranicava, sta ga cini uporedivim sa zivim organizmom.... Mogla bi tema da bude i arhitektura u Srbiji posmatrana kao "koža arhitekture" (?!?!?) :) Hvala!
×
×
 • Create New...