Jump to content

oriyus

Članovi
 • Content Count

  642
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About oriyus

 • Birthday 10/09/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://branislav-3d.blogspot.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  3D/CGI

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Branislav Bosnjak
 1. https://www.youtube.com/user/taran333tula/videos
 2. To je to, max je dao isti rezultat. Hvala puno. @Labicko Ma, ne pada mi na pamet da se sad zajebavam sa tolikim renderom samo da mu dokazem da ne moze. Ima da bude kako ja kazem :P
 3. Ok, onda koliko moj render ima DPI? Evo nasao sam ovaj tool http://www.hdri.at/dpirechner/dpirechner_en.htm po ovome 4880 x 2440 mm na 72 DPI bude 13833 x 6917 px
 4. Hvala na odgovorima, tako nesto sam i predpostavio. Nego postoji jos jedna stvar, npr. vray nema nikakav setting za DPI. Da li to znaci da ja samom rezolucijom rendera kontrolisem i DPI? Ako je tako, koja tu formula vazi? Ako bi neko bio ljubazan da mi da neku racunicu ili neki tool koji to odradjuje bio bih mu veoma zahvalan.
 5. Pozdrav ljudi, potrebna mi je mala pomoc oko finalne rezolucije rendera. Planira se da se render postavi na bilbord dimenzija 4.88mtrs x 2.44mtrs. Ja sam pitao klijenta da mi dostavi rezoluciju u kojoj bi zeleo render ali dobio sam ovo: "I need the design as a vector image if possible (EPS or PDF), DPI of 1440 would be ideal. The designer just needs to know the billboard is 4.88mtrs x 2.44mtrs high (4880mm x 2440mm) so the image needs to still look good blown up to this size." Kao prvo koliko se ja razumem, posto cu rendati u vray-u ja ne mogu da rendam vektor a kao drugo 1440 DPI meni zvuci suludo. Sta vi kazete?
 6. U mom slucaju posto nema animacije trouglovi nisu problem, i ako ih ovde nema. Jesu trimovani nurbsovi. Nacin na koji sam radio je iscrtavanje kriva, dodeljivanje povrsina istim i onda trimovanje. Ovo je finalni model, netreba nikakav smooth, mada je moguce da kada se prebaci u poly dobijes vidljive seamove.
 7. Ja to isto odradjujem kao i Lucky sto je rekao, evo nekog davno odradjenog modela na taj fazon.
 8. David Lesperance http://davidlesperance.blogspot.com/
 9. oriyus

  Funny videos

  http://www.youtube.com/user/MrZajebaVancija/videos
 10. Ja sam nesto poceo ali sticajem okolnosti morao da radim nesto drugo. Ne znam mnogo al pitaj, mozda znam.
 11. Dobio danas ovaj email. Izvinjavam se zbog zida texta. Poštovani, Podstaknuti pismom Poreske uprave iz decembra 2013. godine, koje je upućeno svim poreskim obveznicima i kojim se obaveštava da je uprava kadrovski i stručno osposobljena da inspekcijskim radnjama sankcioniše nezakonito korišćenje nelegalnog softvera, hiCAD je spreman da, sa svoje strane, još aktivnije deluje u informisanju korisnika: o prednostima softvera koje promoviše, mogućnostima obuke, vidovima tehničke pomoći, pogodnostima nabavke i mogućim popustima pri kupovini softvera i ostalih usluga (pogledajte PR blog na našem sajtu). U kreativnom poslu, kakva je arhitektonsko-građevinska struka, izrada softvera i adekvatnih alata za rad, intelektualna svojina i zaštita kreativnog stvaralaštva je izuzetno bitna. Uloženo znanje, iskustvo, vreme, trud su nevidljivi i nemerljivi deo krajnjeg rezultata rada. Stoga je izuzetno važna odgovarajuća zaštita od bilo koje vrste zloupotrebe i pravilno vrednovanje kako projektantskog rada, tako i rada na izradi i unapređenju softvera i softverskih komponenti. Savremeno projektovanje je nezamislivo bez odgovarajuće računarske opreme, i s tim u vezi, sigurnost rada može da bude ugrožena korišćenjem nepotpisane opreme bez garancije. To često nije slučaj sa softverskim komponentama. Sa druge strane, korišćenje nelegalnog softvera u profesionalne svrhe je krivično delo koje sankcionišu organi države. Manje je poznato, da korišćenjem nelegalnih softvera, projektanti gube pravo na zaštitu, tehničku podršku i razne druge usluge i pogodnosti koje autori/distributeri softverskih paketa obezbeđuju kao priključni deo softverskog paketa. Za sve naše legalne korisnike, obezbeđujemo odgovarajuću dokumentaciju za PU i/ili učestvovanje na tenderima. hiCAD podržava delatnosti Poreske uprave s ciljem smanjenja piraterije u našoj državi i stoga želi da izađe u susret korisnicima nelicenciranih softverskih programa koje zastupa i pruži im usluge koje licenciranje obezbeđuje. U tom smislu, pokrećemo akciju popusta na sve softvere i softverske pakete od 5% za kupovine do 28. februara 2014!
 12. oriyus

  Smešne slike !

  Jel ja to dobro citam "INTEGALNO"?
 13. Radi se to tako, vidjao sam i ranije ...... ali i dalje mislim da je to previse poligona i veca je zajebancija nego kad rigujes model direktno. To je jedan od nacina kako se pre radilo.
×
×
 • Create New...