Jump to content

boric

Članovi
 • Posts

  2,024
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by boric

 1. boric

  SPAAAM!

  Баш гледах пре неки дан да ли уопште има нових порука или је само спем&бејкон... Админи или су изумрли или су се одселили. :(
 2. Не знам да ли сте сви заборавили да постоји читав део форума потпуно посвећен фотографији?
 3. Ја се сећам да је на Мекбуку фиокица која је ишла уместо оптике радила искључиво у САТА2 режиму, те је ССД радио драстично спорије него кад се стављао уместо харда. (150-200 уместо 480-550 МБ/с) Фиокица није имала никакав прекидач на себи.
 4. Знам да је 1366, као што рекох већ, имао сам врло сличну машину, само је моје кућиште било веће па је било лакше мењати кулере. :) На сајту пише следеће: Тако да би вероватно требало да то затражиш при куповини или у најгорем случају пишеш Ноктуи (имају одличан однос према муштеријама). Овако одокативном методом ми делује да можда и постоји шанса да стану, али би морао да скинеш тај вентилатор са кућишта за дискове.
 5. Па рекли су ти оно што сам и претпоставио. ;) Дакле, једино решење би ти било да замениш те кулере на процесорима, али су ти проблем унутрашње димензије кућишта и распоред слотова за процесоре на плочи; тј. највећи проблем представља кућиште за дискове која се надвија над матичном плочом и то баш у пределу процесора, што ти ограничава избор алтернативног система хлађења. Могао би да пробаш са оваквим кулером, али би пре куповине морао да провериш да ли има довољно места унутар кућишта и између процесора. У овом случају ти треба 95х95мм (квадрат по процесору) и између плоче и кућишта за дискове 65мм (плус још мало да има одакле да вуче ваздух). Нешто ми делује мало вероватно да има довољно простора, али узми и провери/измери. Ја сам у некој старој конфигурацији морао да стављам кулере под углом од 90 степени да би оба стала. :) Успут, ако се добро сећам, ти оригинални вентилатори имају 5-пински конектор код Интелових сервера.
 6. +1 за лоша искуства са заменским. Са заменским које су биле "поуздане" је у више наврата било ситуација да се у идеалним условима лаптоп угаси сам од себе у сред рада (дакле 70+% пуна, собна температура ~20-25 степени, лаптоп "шприцер"...), па након тога неће да се укључи, па неће да се пуни... Па хоће, па неће.... И тако даље.
 7. Колико се сећам, режим рада вентилатора се подешава преко ФРУСДР апликације у Виндоузу (као беч фајл се покреће из команд промпта и тако се заиста подешава БИОС, тј. ствари које не можеш у БИОС-у) ;) Преко ње се бира које кућиште се користи, јер од тога зависи где треба да буду закачени вентилатори. Уколико вентилатори нису закачени на места која су предвиђена за подешено кућиште или температурни сензор који се налази са предње стране кућишта није исправан, вентилатори крену да се врте максималном брзином (а то подсећа на полетање авиона). Дакле, за почетак, провери да ли су ти вентилатори накачени на права места на матичној плочи како треба за то кућиште које имаш. На интеловом сајту нађи упутство за плочу и ту ћеш наћи распоред конектора за кућишта која су компатибилна са твојом плочом (за моју плочу је то било и у Квик гајд упутству у табелици на задњој страни). Такође, уколико имаш документацију од плоче, то можда већ имаш и у папирном облику или као налепницу са унутрашње стране кућишта на вратима. Мада, реално, не верујем да је то узрок, јер би ти радили нон стоп на максимуму (авион никако да полети). Генерално, то кућиште је предвиђено да ради у серверској соби и приоритет је хлађење а не тишина. Ја сам својевремено имао SC5600BASE кућиште са S5520SC плочом и заменио сам све вентилаторе Ноктуа вентилаторима, као и Зигматек хладњацима, те сам свео ниво буке на подношљив за рад у кућним условима. Код тебе ће можда бити проблем због димензија унутар кућишта, али све се да средити. ;) Такође, сумњам да ћеш моћи да замениш вентилаторе на кулерима без замене самих кулера.
 8. Не знам коју верзију командера користиш. Види да инсталираш што новију (читај: најновију верзију). Не треба никакво обавештење да ти прикаже, већ да отвори прозорче са листом фајлова које копира и где их копира, наравно уз прогрес бар. :)
 9. И у командеру и фајлзили имаш Queue. У командеру одеш на ФТП, селектујеш шта желиш да копираш и где и притиснеш Ф2 уместо Ф5 и он ће ти бацити те фајлове у листу за слање и покренути аплоуд. Онда одеш на следећи сервер и урадиш то исто, а он неће слати фајлове док не дође на ред, тако да ће ићи путем који си ти изабрао. :) У фајлзили имаш уместо да пустиш да копира фајлове, превучеш у Queue прозорче испод прозорчића са директоријумима и трансфер се не покреће аутоматски. Тако направиш Queue листу са свим серверима које желиш и на крају пустиш Process Queue. Слично је томе што већ радиш, само што не мораш да чекаш да се трансфер заврши да би слао следеће, тј. није потпуно аутоматизовано. :)
 10. boric

  Funny videos

  Дипли соррри кемрра годс.
 11. Доторе, можеш чак и да уградиш мало јачу графику. ;) Она иде око 250-300е, а та коју ти имаш верујем да је врло слична цена... Па ти види. А можеш видети процес прекуглавања (није класично лемљење). Срећно.
 12. Ево и јединог живог наступа који је икада снимљен (колико ја знам). Linear Draft @ Klub Omen, 1999.
 13. Ево после брдо година, напокон се наканих да почнем да качим стару музику с краја 90-их. Неку су људи могли да слушају на радију у то време, неку на нашим наступима, неку у дигиталном облику (ЦД или еМПе3), али ће бити сигурно и оних које нису ни могли да чују ако нису били у уском кругу наших пријатеља. Све у свему, ево линка. Linear Draft - Jazzy Fields
 14. Додуше, ово је тужно:
 15. Вероватноћа да је тај твој процесор цркао због прегревања је изузетно мала (скоро немогуће). Једино да си у сред неког опасног рендера скинула кулер са процесора. Ти изгледа имаш неки приступ који лешинари примећују као дозволу за израбљивање, а ти "сервиси" ми делују сумњиво. То што Виндоуз види само 2 гига, може да буде више ствари. Оно што тебе занима, уколико је ово матична коју имаш, да ти треба матична која подржава ДДР3 меморију (како би сачувала своју). Надам се да им ниси оставила своје "неисправне" компоненте?
×
×
 • Create New...