Jump to content

blackshtef

Članovi
 • Posts

  186
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About blackshtef

 • Birthday 01/17/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://blog.blackshtef.org

Profile Information

 • Location
  Grubišno Polje - Varaždin

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Nikola Krajačić
 1. hm, baš mi i ne rješava, zapravo, radi, ali... Da pojasnim bolje sam sebe: visina tog div-a je 40px. fiskno, ni pixel gore ni dolje. Tekst koji ide unutra je naslov, i on može biti u jednom redu, a može i u dva, ako je dulji. Ako stavim line-height 40, onda je sve kul dok je tekst u jednom redu, ali ako stavim dva reda teksta, ne valja, bude duplo (očito...) Ako stavim 20px line-height, onda bude dobro, ali onda oni naslovi koji stanu u jedan red budu opet malo gore, nisu na sredini. trebam srediti to da bez obzira na veličinu naslova, da tekst bude u sredini. evo i slika. (ovo što mi drugi red bježi lijevo ću kasnije rješavat :) )
 2. da, za ovo se slažem da je klasa višak, hvala. ali meni treba baš vertical align, ono, gore, dolje, sredina, a ne lijevo, centar, desno :)
 3. Dakle, imam #content { float:right; width:388px; } #content .title { background:#525252; color:#FFFFFF; font-size:12px; min-height:40px; padding:0px 0px 0px 15px; text-transform:lowercase; vertical-align: middle; } <div id="content"> <h2 class="title">Prokleti tekst koji neće na sredinu</h2> </div> Tekst je priljepljen uz vrh, i nikako ga natjerat na sredinu :( Anybody?
 4. Malo offtopic, sorry. Nije reed, nego read ;)
 5. Na phpbb2 forumima to imaš u dozvolama svakog podforuma, da podesiš ko može vidjeti, čitati, pisati, replayati itd... Imaš opcije - svi, registrirani (znači, logirani), moderatori i administratori... S tim da tada nelogirani nevidi ni naslov teme, znači, jer mu skriješ cijeli podforum
 6. Win+L does the same thing :blink: :D
 7. Ja se slažem sa svime gore navedenim, pogotovo s time što se bacaš u web-dizajnere, pokušavaš prodati nešto, a nemaš još ni svoj portfolio. A od ostaloga, najviše me smeta ovaj tekst: Imaš točno 5 rečenica za redom koje počinju sa "ja". Ja ovo, ja ono, a na kraju - Vi mislite o tome. Dobio sam dojam ko da si ti najbolji, a ja kreten jer te ne uzimam da mi napraviš web site, nego dajem veće pare nekom web dizajn studiju recimo. To je ono, prvi dojam (koji je najbitniji). Također, spominješ najbrži i najbolji hosting i domen za site. Tu bi se dalo voditi ratova ko je najbolji hoster :) A što se domene tiče, ne biraš ju ti, nego poslodavac. Iako ajde, za prvi site i nije loše, oke je, samo poradi malo na tom odnosu prema klijentu, i napravi prvo nekoliko siteova, pa da možeš pokazati da znaš raditi.
 8. eh, ko da će neko gledat logo na tom siteu ;) na takve siteove sigurno neidem zbog dizajna :) a inače mi se sviđa logo, po meni je čak ova "okrugla" verzija bolja, nekako je više kjut. I pogođen mi je izraz lica anđela, em je digno krila, otvorio usta, čujem ga (ju?) kak uzdiše :D
 9. Aha. A u tom slučaju mislim da vam je bolje da lektor bude negdje na početku procesa, nego na kraju, jer će inače biti ispravljanja ko blata ;)
 10. A kako dobivate članke? Mi tražimo da nam se u wordu pošalje čisti tekst, a slike odvojeno, u rar-u recimo. Urednik tada pregleda tekst, pročita i bojom označi komad teksta koji bi trebao biti izdvojen, ići u okvir itd. Takav word se šalje lektoru, lektoriran se vraća uredniku i urednik ga dalje šalje u DTP. DTP-ovac koji dobije tekst (i slike naravno, od urednika) radi onako kako zna, naravno, drži se nekih smjernica. Ali stavlja slike za koje on misli da bi trebale biti (ako ih je puno). Sve to nadgleda urednik. Na kraju, taj članak (kad bude obrađen) se exporta u pdf i pošalje uredniku na final review, i ako urednik da zeleno svijetlo, to je to. Kasnije se sjedne jedno veče i svi ti "odobreni od urednika" članci se spajaju u indesignu i drugi dan se kompletni pdf šalje tiskari. e sad, to je studentski časopis od kojih 60ak stranica, nije da smo profi, ali idemo prema tome :) Tako da bi tvoj problem s lektoriranjem možda riješilo baš to, da ne dozvolite autoru da sam stavlja slike i prelama tekst. To je na uredniku i DTPu da odrede kako će šta izgledati. Autor daje tekst, i što se vas tiče, može vam ga predati u .txt fileu...
 11. Mi kad radimo časopis, on (članak, prilog) prvo ide kroz lektora. Znači, lektoru se pošalje word file kojeg on izlektorira i tek tada može ići u DTP. A konkretno za tvoj problem...uf, na pamet mi pada samo ručno copy/pasteanje teksta :)
 12. Ah evo, nemaštovito, ali predano :) Dakle, malo sam uvećao ovaj tekst, na njega bacio spot light, a na objekt naljepio nekakvu teksturu, nekakve cigle... Ovo je predan rad, bit će dobar za potrebe onoga što nama tu na faksu treba. Hvala svima na pomoći ;)
 13. Je, ovo je rađeno u Blenderu, osim ovog objekta, jel, koji je u Mathematici nacrtan i exportan u DXF. Idem se dalje igrati, updateam :)
 14. Evo napravih nešto, omg koji lol :D E sad, jel mi može netko reći, jel moguće da mi je ovako trava u pozadini (to je tekstura, jel, jpg file) a da si u gornjem dijelu stavim teksturu oblaka? Slično onome u prvoj poruci... Neke ideje i savjeti možda još? Da to poboljšam malo još prije nego predam.
 15. Pa je, ali inače si sam zarađujem svoje pare, radim trenutno na nekoliko projekata i još uz obavezna predavanja i obaveze koje imam na drugim kolegijima, nemam vremena za učenje toga, bar ne sad.
×
×
 • Create New...