Jump to content

kazil

Članovi
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kazil

 • Birthday 12/21/986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Robert Bašić
 1. ih dobro je i ovo... samo kod nas nema St. Patrick`s Day :D samo se nadam da ce ti biti od pomoci :) meni dobro doslo da malo pokrenem mozak :)
 2. vidju: <?php $od_godine = 2007; // od koje godine da racuna $do_godine = 2011; // do koje godine da racuna for($od_godine = $od_godine;$od_godine<=$do_godine;$od_godine++){ // glavna for petlja, petlja za godine $od_meseca = 1; // od kog meseca u godini da racuna $do_meseca = 12; // do kog meseca u godini da racuna $prestupna = date(L,mktime(0,0,0,1,1,$od_godine)); // proverava da li je data godina prestupna, 'L' je za to for($od_meseca = $od_meseca;$od_meseca<=$do_meseca;$od_meseca++){ // for petlja za mesece $broj_radnih_dana = 0; // za trenutni mesec nuliramo broj radnih dana // sledeca if...elseif...else... petlja gleda koji je mesec i na osnovu toga odlucuje koliko ima dana u mesecu if($od_meseca == 1 or $od_meseca == 3 or $od_meseca == 5 or $od_meseca == 7 or $od_meseca == 8 or $od_meseca == 10 or $od_meseca == 12){ // ovo je za mesece koji imaju 31 dan $broj_dana_u_mesecu = 31; } elseif ($od_meseca == 4 or $od_meseca == 6 or $od_meseca == 9 or $od_meseca == 11){ // ovo je za mesece koji imaju 30 dana $broj_dana_u_mesecu = 30; } elseif ($prestupna == 1){ // ako je prestupna godina $broj_dana_u_mesecu = 29; } else { // ako nije prestupna godina $broj_dana_u_mesecu = 28; } $dan_u_mesecu = 1; // pocetna vrednost za dan u mesecu, svaki mesec krece od prvog for($dan_u_mesecu=1;$dan_u_mesecu<=$broj_dana_u_mesecu;$dan_u_mesecu++){ // for petlja za dane u mesecu $date_temp = mktime(0,0,0,$od_meseca,$dan_u_mesecu,$od_godine); // pravi timestamp $dan = date(l,$date_temp); // iz timestamp-a pravi datum, samo ime dana u mesecu (Monday, Tuesday...) $godina = date(Y,$date_temp); // iz timestamp-a pravi datum, samo godina $mesec = date(F,$date_temp); // iz timestamp-a pravi datum, samo ime meseca if($dan != 'Sunday' and $dan != 'Saturday'){ // ovde proverava da li je radni dan ili vikend, ako nije ni suboti ni nedelja, broj radnih dana povecava za 1 $broj_radnih_dana = $broj_radnih_dana + 1; } } // za svaki mesec svake godine ispisuje koliko ima radnih dana echo "U $godina godini, $mesec mesec ima $broj_radnih_dana radna dana<br />"; } } ?> snimi pod koji god fajlom i samo pokreni :) jedino ne racuna za praznike. ako ti treba i za praznike, nadji mi negde koji je praznik kada, ubacicu i to.
 3. moglo bi se lako napraviti da nije svake godine za svaki mesec razlicito. kod date() funckije u PHP-u imas kod ispisa da ti ispisuje i ime dana. napravis skript koji ti pici kroz ceo mesec date godine, recimo jun 2008-e, pa kad nije subota ili nedelja onda $promenljiva + 1, a ako jeste onda nista. vidis, dade mi dobru ideju za zanimaciju :) ae videcu ovo veceras, pa javljam sutra :)
 4. samo ako je problem resen :)
 5. 1. skinuo sa tog tvog linka 2. otpakovao 3. otisao u phpmyadmin, napravio bazu, ubacio tabelu (create.sql fajl iz tvog paketa) 4. podesio db_connections.php na localhost, moj user, moj pass, moja baza i ta-da! radi. tamo gde ti je hostovan taj malojaciigraci.net, imas li tamo mysql bazu? i jesi napravio tamo tabelu?
 6. ne kontam. pa i jeste zatvoreno sve redovno (zatarabljeno). zend nista ne prijavljuje a i radi kod mene skript :?
 7. vidi da kad pokusavas da uneses neki komentar, da kod imena ili komentara ne kucas manje od 5 karaktera. inace radi skroz ok, jedino to ili da si nesto omasio kod priljucivanja na bazu, al` onda bi njaverovatnije dobio neku poruku.
 8. napravi jedan fajl recimo info.php <?php phpinfo(); ?> ispisace ti koji je php. ako je 5 imam gotov kod za tvoj prob da se ne mucis :) malo ga treba preraditi, al` to ide brzo :)
 9. znam :( hvala na linku, videcu sto bolje da ga iskoristim ;)
 10. sav taj njihov sadrzaj cu prebaciti u bazu, napravicu im cms za odrzavanje, posto trenutno ubacuju stvari preko koda. nisam uzeo da redizajniram sajt, jos im samo saljem predloge, pa ako im treba, treba, ako ne - ne. i ne, ne znam kako izgleda na 1600x1200. ati 9550 bas i ne moze da izvuce to. kod dizajna ciljam da na 800x600 i 1024x768 i da u ff, ie i operi izlgeda dobro. sve te slike ce biti lepo smestene sa svim podacima vezanim oko motora i opreme. ovo sto sam ja okacio to je samo pocetna strana. nista nisam naucio? o great one, a cemu si me to poducio? koje su to bile tvoje reci kojima sam mogao eventualno da unapredim svoje znanje? edit: predlog #2: motobike
 11. Jos nije sigurno da ce pristati, ali jedan predlog je sledeci: ne znam zasto sam odabrao ovu crvenu, ta mi je pasovala :) slika, to je sa njihovog trenutnog sajta, nisu mi ni rekli koji font koriste za ime, nista, tako da sam jednostavno to preuzeo :) kritike?
 12. hvala :) kritike uvek prihvatam :) it info ce proci kroz jedan redizajn, uskoro, posto ce se i glavni sajt skole menjati, tako da ce se i ovo menjati. kad i kako jos ne znam :) bele? will see :)
 13. krenimo od pocetka. jesi li taj fajl snimio kao .php? ako jesi, jesi isao preko localhosta?
 14. kolko znam nema. sve dokumentacije mozes naci na oficijelnoj smarti stranici. verujem da ono sto je tamo, da je to to.
 15. zna li ko kako treba da se napise dokument "uslovi koriscenja sajta"? sta sve treba da sadrzi i tako to. ne bih bas voleo da nadrapam. ukratko na sajtu ce se preduzeca reklamirati. znaci treba mi da sajt nesto.com nece snositi posledice, nije odgovoran za sadrzaj blablabla... ko krsi pravila leti napolje i tako to. nigde ne mogu da nadjem formu kako treba da izgleda, tako da sam poskidao par sa raznih sajtova. ako neko ima neki dokument gde pise kako 'uslovi koriscenja' treba da izgledaju, zamolio bih ga, al` jako lepo zamolio, da okaci, posalje, da link il` nesto slicno :) hvala :)
×
×
 • Create New...