Jump to content

mi1osev

Članovi
 • Posts

  1,014
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mi1osev

 1. Pozdrav, Sa zadovoljstvom Vas obaveštavam o prijemu nove grupe polaznika na Osnovni kurs 3DS MAX "Arhitektonska vizualizacija". Prijave se završavaju 12. januara 2017. Svaki polaznik dobija računar za rad i literaturu za osnovni kurs u PDF formatu. Kontakt, informacije o kursevima i promotivne ponude možete pronaći na arhiviz.blogspot.com.
 2. Pozdrav, Sa zadovoljstvom Vas obaveštavam o prijemu grupe polaznika tokom decembra 2016. i januara 2017. na Osnovni kurs 3DS MAX "Arhitektonska vizualizacija". Svaki polaznik dobija računar za rad i literaturu za osnovni kurs u PDF formatu. Kontakt i podrobnije informacije možete pronaći na arhiviz.blogspot.com.
 3. Misliš da ne postoji zeznutiji slučaj... šta kažeš na tri zgrade zakrivljene pod blagim uglom? Uploaded with ImageShack.us Rešenje mi je bilo da izmodelujem sva tri komada ortogonalno u maxu a potom ih zakrivim. Na kraju sam ih čak ostavio ravne obzirom da je odstupanje od ortogonalne projekcije bilo zanemarljivo. Uploaded with ImageShack.us Pitao si za workflow? 1. Ne uvozim ništa iz autocada. Znam kako ali ne želim 2. Počinjem model od spooljnog gabarita-kocke 3. E.poly: osnovni gabarit delim po horizontali konektovanjem na delove gde će mi biti prozori. Jedna linija za poziciju parapeta,jedna linija za poziciiju nadprozorne grede, ako postoji balokonac onda jos jedna linija za njegov parapet. 4. Delim potom E.poly po vertikali davajući pozicije prozora-levu špaletnu i desnu špaletnu. Krenem npr. iz desnog ugla zgrade; konektujem jednu liniju na sredini fasade>potom chamfer za širinu prozora-dobio sam levu i desnu špaletnu prozora>obe linije pomeram snapovanjem desne špaletne u desni ugao zgrade>iz projekta pročitam koliko mi je desna špaletna pomerena od ivice zgrade>pomerim ga za toliko (preko F12 move type in u odgovarajućem smeru) i završio sam poziciju ovog prozora po celoj vertikali. Ovo ponavljam dok ne stignem do leve ivice zgrade. Potom idem na suprotnu fasadu. 5. Sve pozicije prozora selektujem i istovremeno ih: -extrude* -10cm (špaletna) -inset 5cm (front prozorskih krila) -extrude -2cm (do pozicije stakla) *ukoliko je prozor višekrilan nakon prvog extrude konektujem gornju i donju liniju potreban br. puta. 6. Dodelim material ID u ovoj fazi dok su mi selektovani dati poligoni (okvir prozora/staklo). (prvobitno je celom početnom gabaritu zadat ID materijal koji će kasnije ostati materijal zida) 7. Terase nisam želeo da modelujem iz iste mreže E.poly-ja, već sam ih formirao od splajna u osnovi koji je potom extrudovan za potrebnu debljinu ploče. Rezultat je čist model, te tako ovaj 3d kompleks zgrada (bez okolnih modela) ima samo 10.000 poligona. Uploaded with ImageShack.us
 4. sad tek videh da je "kućerak na lakat"... nema ti previše pomoći od mog komentara...
 5. ^jedan glas za ovaj način! Ukoliko će ti trebati da koordinatni sistem dwg osnove i 3d modela budu usklađeni, izvrši rotaciju u dwg-u oko neke referentne tačke>na ovaj način ukoliko ti npr. projektanti pošalju neku izmenu možeš i izmenu rotirati u dwg oko iste ref. tačke pa uvesti u usklađeni ortogonalni sistem 3d modela. Poz
 6. Pozdrav, Sa zadovoljstvom Vas obaveštavam o prijemu sledeće grupe polaznika tokom decembra 2011. i januara 2012. na osnovni 3ds Max kurs "Arhitektonska vizualizacija". Svaki polaznik dobija računar za rad i literaturu za osnovni kurs u PDF formatu. Kontakt i podrobnije informacije možete pronaći na arhiviz.blogspot.com.
 7. Rad je super :) i7 na plakatu mi malo ne ide uz ovaj fazon :D Komodor i Amiga treba da budu na plakatu :) Sećam se da smo u mojoj osnovnoj školi počeli informatiku na računarima Misedo85-praistorija...
 8. Mozes spajanje "slicica" da izvedes i u maxu... main menu>rendering>ram player... ucitas renderovane frame-ove... potom kliknes na save ikonicu u okviru ram player-a i sacuvas sekvencu kao avi, mov ili sta god.... A renderovanje animacije u vidu pojedinacnih frame-ova (tzv. "slicica")... pa vrlo jednostavno: nemoj da kazes maxu da cuva direkt u avi vec neka cuva u tif, png ili tga format.... Ajd u zdravlje... ;)
 9. Da li neko ima model ovog kauča? U pitanju je relotti, medison.
 10. "The creator of this video has not given you permission to embed it on this domain. This is a Vimeo Plus feature." Ovo piše na Goblenovom sajtu... ?
 11. mi1osev

  pomoc

  Program se zove: architect 1.0 Postoji i napredna verzija: interior designer 2.0 :rolleyes: Ovi programi se proizvode i kod nas... mogu se naći u vidu licenciranog softvera od strane "Inženjerske komore Srbije" (skuplja varijanta) ili u vidu piratskih kopija, tzv."studentskih" trial verzija. Otključavanje studentske verzije je obično jeftino... kod nas mi arhitekti radimo i za hranu.
 12. ^ upravo tako. Imao sam isti problem... na cepanicu ucita sliku neke ribe :) ... gugluj mapu cepanice, pa zalepi na deo gde treba kao materijal sa drugim kanalom... poz
 13. video sam da je neko na everu radio scenu sa njom... http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=81734
 14. Welcome, radovi sa sa dobrom pričom... 3d u službi ideje... najbolja kombinacija :)
 15. Upravo dodajem krov pa kacim rezultat EDIT: evo, render
 16. Tu je pozadina samo mislim da sam je iskljucio...invisible to camera. Kako da ostavim pozadinu da bude vidljiva za refleksije, da se ne vidi u renderu i da ne ometa alfa kanal u renderu(!).
 17. Ima li neko savet za studio setup vray scene... Do sada sam najčešće radio archiviz rendere, pa nisam nikada ulazio dublje u tematiku studio rendering-a. Ovde u sceni imam hdri, podlogu, običnu kameru i dva vray plane svetla levo i desno od modela.
 18. render cele boce Dovde sam stigao. Odradio sam kontakt boce i tečnosti kako je igr savetovao u gore pomenutoj temi, dakle boca ima debljinu a tečnost useca plastiku blisko unutrasnjoj povrsini plastike. Normale kod spoljne ivice plastike su prema spolja, kod unutrasnje ivice su prema unutrasnjosti boce; normale tečnosti su prema spoljašnjosti.... Saveti su dobrodosli :)
 19. [/img] Uploaded with ImageShack.us Etiketa je skrivena... ;) Okačiću i sa etiketom kada sve bude gotovo, ako budem imao dozvolu...
 20. @Zarkos: dobro izgleda ova mapa...čačkaću još da vidim šta mogu da uradim sa njom... Je li neko radio u renderu venac koji postoji na površini gazirane tečnosti? Rešava li mapa posao ili mora modelovanje?
 21. Thanx... pogledacu, pa javljam da li odgovara :)
 22. Nisam koristio Particle Flow do sada... A verovatno necu imati vremena da ga proucim i iskoristim...
 23. Da li neko ima kvalitetnu displace/bump/opacity mapu za kapljice vode na flaši... ? Radim render sa kapima na plastičnoj ambalaži, ali nisam zadovoljan sa onim što sam postigao za sad... Unapred thanx :) Uploaded with ImageShack.us
 24. Kod mene je A4 Tech X7-750BF... savršen, precizan (2500dpi) pa još jeftin... šta ćeš više od toga. Pozz :) Premda malkice preteraše sa ovom vatrom po njemu... previše za moj ukus.
×
×
 • Create New...