Jump to content

maxer

Članovi
 • Content Count

  3,025
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About maxer

 • Birthday 09/17/1965

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zaječar

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Slobodan Nanić
 1. https://www.mirrorlessrumors.com/first-canon-eos-r5-8k-video-test-report/ We received the very first detailed Canon EOS-R5 8K video recording report: • 512GB CFExpress card will fit about 21 min of 8K RAW video footage. • NO CROP in 8K30 OR 4K120 verified ✅. • No Dual recording video to both cards. • Running the 8KRAW video for 20 min straight NO HEATING issues whatsoever. Canon-ova ergonomija mi se mnogo vište sviđa, ali zato kod Sony-ja ima ogroman izbor Sigminih i Tamron objektiva po pristojnim cenama.
 2. "Model 2020-to" 🥳... bata ili seka?
 3. Mikri, Ma razumeo sam te ali mislim da razlike i nisu tako velike u krajnjem rezultatu ... tj. pitanje je ko taj krajnji rezultat (video zapis) meri i kojim aršinima. Sve u svemu, prvo je pitanje kome je EOS R5 namenjen. Ako je za obične ljude, blogere, samostalne fotografe i sporadičnu profi upotrebu od strane raznih firmi i pojedinaca koji isključiovo žive od video snimaka ... onda ne vidim razloga da se spominje razlika u kvalitetu skupih profesionalnih video kamera i R5-ce, jer je ona za pomenute korisnike - na piksel-piperskom video nivou.
 4. Nisam uopšte pratio Canon na ovom polju ... koliko je pouzdan autofokus u kombinaciji sa DSLR objektivima?
 5. Nismo se razumeli, jer je mene mrzelo da pišem to sve što si ti rekao 🙂 Ispočetka su bili najverovatnije totalno ignorantni prema MILC-u, a onda su počeli da shvataju da to nije "kratka priča", već trend koji uzima maxa. Naravno oni nisu hteli da "potpiruju vatru" i sebi seku granu na kojoj sede i od koje žive ... zašto bi ulagali pare u nešto novo (razvoj potpuno novih aparata, optike ...), kada mogu samo da štancuju ono što već imaju. Kada je već bilo očito da će morati da uđu u tu priču - hteli oni to ili ne ... ušli su.
 6. "... jedino sto izgleda kao da su preskocili generaciju i ponudili vise nego sto je iko ocekivao, i to je ono sto je iznenadjenje u celoj prici." Upravo tako, totalno neočekivano za Canon, a bogme i bilo kog drugog proizvođaća. Ovo što si naveo da se ne zna ovo - ono ... ne očekujem tu bilo kakvo nedosledno ponašanje novog senzora, jer bi bilo suludo. Kvalitet videa će biti bar na nivou najboljih iz te klase (recimo do 10.000$) a možda i bolji, tako da koliko god imali šture informacije, to ne bih razmatrao kao mogući nedostatak. S početka su verovatno mislili da je to prolazna moda. Kada su shvatili da je došao zadnji voz, i da se tehnologija menja spram tržišta ... morali su i oni da reaguju, na izgled zakasnelo.
 7. Apropo ovoga "nikakva revolucija, nikakvo talasanje ne sme da se desi." ... mene strašno čudi Canon-ova odluka da najžešće zatalasaju tržište i poremete sopstvenu podelu na video camere i foto-aparate, koje su se tako dugo držali. Uvođenjem ovakvih video performansi u EOS R5, oni praktično uništavaju svoje video kamere ... ili ja negde grešim?!
 8. Nigde detalja za foto ... ili se još ne znaju (osim da je 45 MPix) ili su "manje" važni od ovog stvarno strašnog unapređenja video performansi.
 9. To je bilo jasno od početka :D Podržavam.
 10. Daj bože, ali to mi za ovako naprednu tehnologiju i Canon, zvuči neverovatno!
 11. Znači suvišno je bilo komentarisati " Full width", jasno. Očito nisam nešto upoznat tj. zainteresovan za taj deo tehnologije kod foto-aparata. Što se tiče cene, recimo da si me "preozbiljno" shvatio. Neka to bude jedna mala anketa. Anketa: koliko očekujete da će Canon EOS R5 koštati ? (možete navesti primarnu i alternativnu cifru, neka bude u $) - maxer: 9.999$ (ili 8.999$)
 12. Cena za R5 ... prava sitnica, moja pretpostavka: između 8.000 i 12.000$. Verovatno će biti lepa okrugla cifra: 9.999$ (ili 8.999$). P.S. Setih se, i ovo treba imati u vidu za video: Full width* ... u prevodu - ne ceo senzor, već celom širinom, što implicira da će se snimati u formatu 16:9 (ili sl. širokom-bioskopskom "izgledu"). Opet moja logična pretpostavka, na osnovu date izjave Canon-a.
 13. Sve sam očekivao ali ne i ovakav kvalitet slike iz "mobilnog telefona". Malopre u truckavom autobusu (bez obrade, kao i slike iz prethodnog posta): Main camera Sviđa mi se svetlo na ovoj fotografiji. Ulra-wide camera
×
×
 • Create New...