Jump to content

maxer

Članovi
 • Content Count

  3,048
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About maxer

 • Birthday 09/17/1965

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zaječar

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Slobodan Nanić

Recent Profile Visitors

6,794 profile views
 1. Ma ne kažu ništa ... osim onog "ako hoćete da ga koristite kao foto-aparat ... dobar je". Eto, na to mu se svodi ceo komentar (+ onaj gore deo za pregrevanje). Video-test je totalni promašaj, tu od testiranja nema ni "T". Kad sam ga odgledao, hteo sam da obrišem ovde postavljeni link ... .
 2. Ma sam izvuci zaključak tj. skini dole ponuđeni zip fajl. Download sample images (690mb) I included RAW of both camera and also JPEG for Canon in case you cannot read the raw files yet. https://s3.amazonaws.com/bonus_material/R5+vs+a7R4+Sample+files.zip P.S. I ako te baš zanima oko videa, čudi se - zašto se Canon pregreva tako "lako". Kaže da se je trudio da je ne pregreje u snimanju ovog videa, radeći kratke video zapise ali da je praktično jedva uspevao da izvuče 10-12 min. snimka i onda bi se kamera "pregrejala". Jednostavno mu nije jasno zašto Canon deklariše 30 min. 8K internal video snimka, kada to ne može da uradi. Imao je dve Canon R5 kamere a ne jednu, jer kaže da to nije imao - ne bi ni mogao ovo da snimi.
 3. Ništa ja tvojoj izjavi ne zameram ... samo pružam na uvid neka merenja. Najinteresantnije je to što Gerald Undone nije uspeo da "ohladi" kameru, iako je svašta pokušavao (naveo u videu), što jasno implicira da je Canon postavio softversku prepreku ponovnom pokretanju operacije snimanja - dok ne istekne "predviđeno vreme pauze".
 4. Pogledaj zadnji linkovan video na prethodnoj strani ... ili evo tabele:
 5. Eto na meniju su poradili, kao i na okretnom ekranu, još da poboljšaju malo ergonomiju - da ne ispada iz ruke nama koji imamo veće/deblje šake i prste (krojen izgleda za Japanske domaćice) ... pa bilo bi super 🤭
 6. Vidi, to da li je AF bolji od Sony-jevog ... to je za belosvetsku bespotrebnu raspravu. Ergonomija je bolja - tu nema dileme. To kako i da li rade bolje adaptirani EF objektivi ili native ... i to je za raspravu u koju nemam nameru da ulazim (ali je poznato da je step motor bolje rešenje za mirorles od ultrasonik motora koji su idealno rešenje za DSLR). A tek priča da li je bolji 61 MPix. senzor na A7R4 ili ovaj 45 MPix. na R5 ... 😱, kao da se vodi rasprava dal je bolji Mercedes ili BMW. I tako do u besvest. Elem, kao što već rekoh u nekom postu iznad, nemam nameru da ulazim u besplodne i bespotrebne priče na ovu temu. Nadam se da razumeš, ovim sam "over & out".
 7. Jeste, slažem se, lepo kaže čovek "najbolji IBIS sistem" među svim proizvođačima foto-aparata ... ali to ne znači i najbolji foto-aparat 😁 Sve u svmeu jeste jedan od najboljih, a za tebe lično sigurno jeste najbolji, tu nema dileme 😎
 8. Prva asocijacija je bila: pa ovo kao ISO 1600 na Nikonu D5 😃
 9. To se tebi samo pričinjava 😁
 10. "ko se malo bolje razume zakljuci ce da je nesto najebolje sto je trenutno u ponudi", da si na to dodao: "što Canon trenutno nudi", pa da se složim sa tobom 😁 Ovako mogu samo da se složim - da se ne slažemo 😇, i odmah da dodam da mislim da je besmisleno da u vezi toga ulazimo u polemiku, pošto su nam očito stavovi i shvatanja o tome različiti. Za nekoga ko ima EF stakla, ovo jeste #1 izbor, ali za mene koji ih nema ... nikako.
 11. Tražio sam po netu semplove low light fotografija sa A7S III ali ili nisam našao ili su totalno besmisleni primeri (kao onih dva-tri komada na dpreview). Na kraju sam izvadio sliku iz ovog videa: Znači ova slika je iz youtube videa u 2160p ... nadam se da ćete se snaći da učitate sliku u full res. (3840x2160 pix.)
×
×
 • Create New...