Jump to content

maxer

Članovi
 • Content Count

  3,061
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About maxer

 • Birthday 09/17/1965

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zaječar

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Slobodan Nanić

Recent Profile Visitors

6,829 profile views
 1. Čovek radi baš fine review-e, pa zato ovo postavljam (još nisam pogledao ali verujem da je dobar):
 2. Kažu da R5 ima izvandredan auto-fokus u veoma lošim svetlosnim uslovima. Gde Sony se bori da uhvati fokus, Canon je zakucan i ni da štucne.
 3. Evo malo podugačkog i konfuznog komentara na foto sposobnosti R5 ... ali što da ne, ako nekog interesuje. Generalno, lik kaže da koloritet nije na nivou 5D Mk4, ume da zabrlja u nekim zahtevnim (kontrastnim) scenama, za razliku od 5D Mk4 koji je tu savršen. Primetio je da ume da povuče na žuto ili crveno u takvim situacijama (u onim delovima gde je svetlo jako ili slabo). A ovaj lik komentariše da je IBIS wobbling i dalje prisutan u videu, čak i sa novim Firmware-om:
 4. Održavanje računara i sistema mi je posao od koga živim, počevši od 1990. god. Mator sam ja (55 banke za koji dan) 🤫
 5. 😁 ... 'si ti to vidovit? 😱 Jes da nema veze sa temom ali ... od 2014. sam vlasnik jednog 5820K @4.3GHz Haswella na vodeno hlađenje (~tu je negde - kao Fićin hladnjak) 😎 Njegovih 12 HT-a i 4-kanalna memorija, i dan-danas rade kao zver, i ne razmišljam da to menjam. LR i sl. programi se izvršavaju "odma!" (naravno na SSD-u, jedino planiram da ga unapredim na 1TB M.2 NVMe).
 6. Političarski si izokrenuo moj post 😄 ali to je nebitno. Važno je ovo: da bi uklonio lažno pregrevanje, moraš otvoriti kameru i izvaditi malu dugmetara bateriju. Kinez koji je to otkrio, još je dodao i termo pastu na CPU.
 7. Sad videh ovo ... prevaranti, kao što sam i pretpostavio. Kamera se ne pregreva, već su je oni softverski uštrojili - da ne bi upropastili prodaju svoje skuplje video opreme.
 8. Ja mislim da će R5 biti najmanje prodavan u istoriji Canon FF tela. Uopšte ne delim taj hajp u kom si ti u vezi R5, naprotiv.
 9. Sony će poslednji to da uradi. Canon će pre da propadne, jer su zatvoren sistem. Više takvih primera je bilo u tehnološkoj istoriji.
 10. Zameram i to što su RF objektivi nenormalno skupi (jesu vrh, ali cena ... ).
 11. unique93 Ključna reč je "malo" 🙂 Ma praktično nije sređeno ništa. Evo čovek u sitna crevca isprobavao, ako je neko zaludan da sluša 😁
 12. U principu se slažem ... mada nije vredno ni razmišljati o tom gore videu. Eto čisto sam hteo da ubacim primer gde čovek rasprodaje "foto-opremu", zarad korišćenja hibridnog sistema (foto-video).
 13. Nije baš strikno tematski ali tu je negde ... čovek prodao Nikon "foto-opremu", jer se sve više bavi videografijom (između ostalog). Nije bio decidan da li će na Canon ili Sony stranu, ali trenutno ima oba sistema (R5 i A7RIV):
 14. Ma ne kažu ništa ... osim onog "ako hoćete da ga koristite kao foto-aparat ... dobar je". Eto, na to mu se svodi ceo komentar (+ onaj gore deo za pregrevanje). Video-test je totalni promašaj, tu od testiranja nema ni "T". Kad sam ga odgledao, hteo sam da obrišem ovde postavljeni link ... .
×
×
 • Create New...