Jump to content

Dragisa

Članovi
 • Posts

  771
 • Joined

 • Last visited

About Dragisa

 • Birthday 03/19/1968

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.naturefg.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Dragisa Savic

Dragisa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Dragisa

  Tara

  Mnogo lepe, idealne za moj konkurs. Ajde i ostali nemoj da ste lenji, ima još par dana do zatvaranja. http://www.naturefg.com/pages/protected%20planet.htm
 2. Dragisa

  Gljive

  Gljiva ima po pećinama, to nije ništa neobično, neke samo zalutaju tamo a neke su se i odomaćile. Ova izgleda kao zalutala. :lol: jer je drška jako izdužena i koliko vidim raste iz nekog drveta. Pošto imam podatke o gljivama i iz drugih pećina reci iz koje je ovo pećine?
 3. IX Međunarodna izložba fotografija "Sisari" Poziv za učešće: Nacionalni park Fruška gora u sklopu obeležavanja Evropskog dana parkova (24.05.2012.) organizuje međunarodnu izložbu fotografija na temu “Sisari”. Izložba će prvo biti postavljena u Novom Sadu a zatim i u drugim gradovima u Srbiji. Na otvaranju izložbe biće održano i predavanje sa ambicijom da se skrene pažnja na različite ekološke probleme i da se populariše zaštita ovih vrsta. Rok za slanje radova je 10. maj. 2013.god. Svaki učesnik može da pošalje najviše 10 digitalnih fotografija putem elektronske pošte na dragita@gmail.com. Molimo Vas da napišete svoje lične podatke, kao što su ime i prezime, poštanska adresa i adresa vebsajta ako ga imate. Takođe za svaku fotografiju mesto gde je snimljena i ako znate i latinski naziv. Imajte na umu da ovo nije takmičenje i da neće biti pobednika. Fotografije ne moraju biti umetničke ali trudite se da budete kreativni i pošaljite vaše najatraktivnije radove. Svaki fotograf će dobiti katalog i biće predstavljen na veb prezentaciji izložbe. Osam prethodnih izložbi "Čudesni svet vilinskih konjica", "Kroz paukovu mrežu", "Leptiri", "Orhideje", "Vodozemci i gmizavci", "Tvrdokrilci", "Ptice grabljivice" i “Carstvo gljiva” bile su veoma uspešne. Kratke prezentacije ovih izložbi možete videti na stranici http://www.naturefg.com/pages/exhibitions.htm Nadamo se da će te se odazvati ovom pozivu i molimo Vas da prosledite ovo pismo svim svojim prijateljima i kolegama za koje mislite da će biti zainteresovani da učestvuju. S poštovanjem, Dragiša Savić
 4. Gezo druže, ne razumem šta ti sve ovo treba. Fotke su očajne, motiv ajd manje-više (pravi umetnik bi postigao dramatičniji efekat i bez zaklane svinje u prvom planu) i na kraju bi još i da se svađaš. Ko te ne poznaje stećiće skroz pogrešnu sliku o tebi i kao čoveku i kao umjetniku. :D
 5. Pozdrav svima, evo samo da javim da je izložba posle Beograda bila u Hajdukovu a trenutno se postavlja u Narodnom muzeju u Zrenjaninu. Otvaranje je 25. avgusta u 18.30h, ja dolazim a mogli bi i vi. :D
 6. Dragisa

  2500

  Esdy u pravu si, zbrzo sam, još se učim, tek sam stigo do 2500 :D A Centrotus cornutus je mala cikada sa rogolikim izraštajima, vrlo česta i obična vrsta, samo malo zagledaj po travi i žbunju i naćićeš je.
 7. Dragisa

  2500

  Evo ja ću opet malo da se falim. Stigao sam do 2500-te vrste na sajtu. Pogledao sam stare teme, na 2000 sam bio 8.septembra 2009. godine, to znači da mi je prosek manji od 1 nove vrste dnevno. :unsure: http://www.naturefg.com/pages/new.htm Ovo na slici je jedna mala cikada koja je upravo završila razvoj. U ovakvoj peni koju možete da nađete na biljkama se razvijaju larve, zato se u narodu i zovu penavci.
 8. Pozdrav, kao i obično ko nije učestvovao može samo da se kaje ;) Izložba je otvorena u prostoru Turističke organizacije Srbije, Beograd, Čika Ljubina 8, I sprat. Izložba će u Beogradu biti do 6. juna kada se seli za Novi Sad gde ćemo opet da pravimo otvaranje ali malo veće i uz veću pompu. Evo pakujem Cd-ove i kataloge i šaljem autorima a završio sam i kratku web prezentaciju koju možete videti na http://www.naturefg.com/pages/exhibitions.htm Tema za izložbu sledeće godine biće "Svet gljiva"
 9. Pozdrav svima Evo došlo vreme da vas pozovem na otvaranje ove VII međunarodne izložbe fotografija "Ptice grabljivice". Pripreme se polako privode kraju, katalog je u štampi, odabrao sam fotografije za štampu, cd prezentacija gotova. Sve prethodne izložbe su prvo postavljane u Novom Sadu a zatim išle u druge gradove, a ovaj put neće biti tako. Prva postavka biće u Beogradu, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, Čika Ljubina 8, I sprat, otvaranje smo zakazali za 13h. Ko ima želju da vidi fotografije i nema pametnijeg posla :D neka dođe, ulaz je naravno besplatan, svako ko dođe dobija katalog i CD, a biće i ića i pića. Izložba će biti otvorena naredne dve nedelje a posle se seli u Novi Sad. Vidimo se!
 10. A sad lepo pročitaj ovo http://www.naturefg.com/pages/h-exhibition/birdsofprey.htm :D
 11. Aj što neko nije čuo za moje izložbe to je sasvim razumljivo, ali postoje prezentacije svih prethodnih pa tamo može da se vidi da su učsnici uglavnom stranci i da su fotografije sa svih strana sveta. Aj i to da se previdi ali onda barem treba pročitati poziv za učešće a tamo nigde ne piše da treba da su sa Fruške već naprotiv.
 12. A što nebi moglo! Naravno da bi ja više voleo scenu iz divljine gde npr.suri orao raskida krvavi plen i hrani svoje gladne ptiće :lol: Sve može, ne mora da bude vrhunsko, ovo nije takmičenje.
 13. Још само две недеље до затварања конкурса а нико ни једну да пошаље, срамота бре.
 14. Dragisa

  Muha

  Đe si druže Stevo. I ja retko navrćem ovde, par puta godišnje, i eto zajedno navrnusmo :lol: .
 15. Taj hajlajt je namerno stavljen da bode oči jer bi u protvnom izgledalo kao da je makazama isečeno i lepkom zalepljeno a to bi bila gora varijanta. :rolleyes:
×
×
 • Create New...