Jump to content

BoneHead

Urednici
 • Posts

  1,350
 • Joined

 • Last visited

Reputation

14 Good

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Kobaja Grande

Recent Profile Visitors

20,256 profile views
 1. Fujifilm x-pro2, nikkor 24mm f/2.8 AI-s film simulation Acros+R https://500px.com/photo/1046143605/throught-the-gates-by-k-g edit: sorry, morao sam ovako, forum ubije fotku jako, a flickr ne koristim. I da, neam pojma kako da ubacim thumbnail sa 500px. :)
 2. Mda. Touchscreen mi je totalno nebitan, taj pokretni ekran onako, recimo da bi dobro dosao, posto ako ne pucam sa kuka onda obicno skinem prizmu sa Nikona F3, sa kojim se trenutno igram, pa tako fokusiram. Iz ovog gore napisanog se dalje moze zakljuciti da minorna razlika u AF za mene nije od presudnog znacaja jel, tj. verovatno ne bih primetio razliku. Pogotovo kad bih uzeo neki jeftin manuelni objektiv priblizno 35mm ekv. Video slabo radim, tj. ako i radim koristim video kameru, mada bih mozda i poceo vise da se igram sa videom kupovinom milc-a jel, sto bi onda naravno znacilo da bi bilo bolje izbeci problem pregrevanja novijim aparatom. U svakom slucaju spavacu jos malo da razmislim isplati li se meni uopste zaroniti u milc vode, a trebalo bi i prodati povecu gomilu dslr krshwarea da se pokriju troskovi kupovine.
 3. Uh od toliko tehnikalija i trazenja dlake u jajetu covek se prosto pogubi i zaboravi da je pravi smisao zapravo uzivati u fotografiji i uzivati u trenutku kad se pritisne onaj okidac na aparatu, pa makar koji vam je u tom trenutku dostupan. Ontopic: Srce kaze Fuji, a pamet Sony. Osim ovih marginalnih razlika, postoji li jos koji adut i razlog kupovine a6400 vs a6300 ? https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=sony_a6400&products=sony_a6300
 4. Da li je neko od vas možda navrtao na sony ove jeftinije fiksne objektive tipa Viltrox, 7artisans, i sl. boraniju.? Ako jeste kakva su iskustva ? Vredi li to nesto za ulicnu fotografiju ili da se manem ćorava posla ? Nešto i mene svrbi da pazarim neki mali "nevidljivi" milc, pa glasno razmišljam.
 5. Aj pogledaj ponovo. Dole desno kod svakog posta kad se zaustaviš mišem preko onog srculenceta pojavi se ovako nešto. Valjda tvoj miš to može. 🧐
 6. A moš npr. i da koristiš ovo:
 7. Ajde ovako. Pošto ja nemam nameru da izigravam žandara i vijam vas dvojicu (Foto turista i Kisha) po forumu i čitam besmislenu raspravu ko je kome šta i kad rekao, jednostavno obiđite jedan drugog. Prestanite jedan drugom komentarisati postavljene radove i kraj priče. Ne mora se svačiji rad svaki put i po svaku cenu komentarisati, to nije obavezno na ovom forumu, jednostavno preskoči, produži dalje i kraj priče.
 8. Ja prob`o, al se nisam baš snašao. 😞 Možda bi trebao da napraviš neki kratki "jump start" video.
 9. Broj 8 ima neki cudan glow oko zgrade, jel to propust prilikom obrade ili...
 10. Ajd' molim te sledeći put kad budeš kačio fotografije, lupi jedan enter posle svake da ne budu slepljene (ispravio sam ja ovaj put) i ako staviš brojku ispred ili iza svake onda će članovi koji komentarišu lakše da se snalaze kad ih imenuju, a ne da bude "ona treća iz četvrtog posta". Hvala.
 11. Verujem da će i to biti rešeno, mada ja već evo vidim napredak u odnosu na ranije. Kod uređivanja sad ima opcija Flag as spammer i forum automatski makne sve teme i automatski banuje dotičnog, praktično sa jednim klikom, što nam je mnogo olakšalo život, ne mora se ići okolo i brisati pojedinačno.
×
×
 • Create New...