Jump to content

DeathCard

Članovi
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Previous Fields

 • Ime i prezime
  HCN
 1. Meni se mnogo sviđa :) Voleo bih samo da ima još veća verzija, ali to sam samo ja :D Zanima me samo kolko je tu post-prdukcije bilo uključeno, jer mi onaj blur desno deluje sumnjivo ;)
 2. kobayashi je shvatio :) Mislim, i ja sam mu rekao da treba sam da odluči. I ja sam mu znao reći da je skuplji bolji, ali kad se čovek dvoumi, treba ga malo jače gurnuti :P KinteC, pošteno objašnjenje, sve sa primerima, svaka čast :) Inače je reč o svadbarskoj fotografiji. Po mom mišljenju je objektiv overkill, ali zna on zašto ga je uzeo. A da, uzeo je skuplji, da vam javim :D
 3. suMAHER, ljutnje nema, šala je skroz na mestu. Pogotvi time što nije na moj račun :D (postavljam pitanje za nekog drugog) Pa, stvar je u tome da ima para za taj skuplji, ali je pitanje dal je isplativ jbg. Profesionalac je u pitanju, koji živi od fotografije, ali se dvoumio jbg. Nije mala lova u pitanju. A i sam je znao da je glupo pitanje, a garant ga nebi pod svoje ime ni postavio, nego je ovako lakše preko drugo :D Hvala na pomoći i informacijama svima :)
 4. negovan, ljubi te majka :D Ovaj sajt ide u bookmarks! Hvala puno!
 5. E sad kad ste se svi izređali na meni, da i ja dođem do reči :D suMAHER može da zeza, znam te oznake, Abdee znam šta znače koje cifre, mikrim@n hvala na pristojnosti! Nisam ja rekao da ne znam šta je razlika između njih. Ja sam postavio ovaj post da čujem vaše profesionalno(?) mišljenje, tj. zanimalo me da li je neko imao iskustva sa dotičnim objektivima direktno. Ako se uzima ovaj skuplji objektiv, pitanje je dal je vredan ko 3 ova, jer pare ne rastu na drveću... Vučenje objektiva naokolo nije problem, već se vuče torba sa dva aparata i par objektiva, kao i baterijama, blicevima itd... Biće da će se uzeti ovaj jeftiniji na osnovu ovo malo informacije što sam dobio. Ali, ako se bar neko nasmejao čitajući ovo, onda nije bezveze postavljeno :D DISCLAMER: pitanje je postavljeno u nečije ime (kao i svako moje fotografsko pitanje tu :P), a osoba je i sama svesna da je pitanje u najmanju ruku glupo, ali drago mi je da je bar neko shvatio iole ozbiljno. Thx mikrim@n! A i Abdee-ev savet je dobra stvar, iako nije odgovor koji sam tražio, hvala!
 6. http://www.bmfoto.rs/product_nikon-af-s-70...8g-ed-if-vr_706 VS http://www.bmfoto.rs/product_nikon-af-s-70...6g-ed-if-vr_707 Znači, ta dva objektiva su u pitanju. Očigledno je da je ovaj skuplji bolji, ali pitanje da li je tolko bolji koliko je skuplji(~1300e više)? Ako može neko od iskusnijih, i tehnički vičnijih profesionalaca da me posavetuje. Nije mala lova u pitanju, a ako kupim ovaj skuplji, to će biti kraj kupovine na sledećih nekoliko godina sigurno...
 7. fancyfoto, jasno mi je sta govoris. Hvala na savetima! A to za svadbe se potpuno slazem. To je uglavnom za posebne situacije, kada slikanje napolju ne moze, i tako. FFFF, hvala za podeljeno iskustvo! Svaka informacija je bitna kad se pare trose, hehe. mlukic999, Ok, poslusacu savet za 2 glave. Hvala svima na doprinosu!
 8. Znam, SEARCh je cudo. Nasao sam jedno 3-4 opsirne teme sa nekim spominjanjem rasvete, pa sam tako dobio odgovor na neka pitanja, ali su ova ostala. Hvala cmucka, video sam i procitao celu temu. BigBoy, zahvaljujem na informaciji!
 9. Zanima me dal je rasveta JIN HUI - KINGPA JN-300 dovoljna za rad sa svojih 2x300W, tj. dal bi trebalo nabaviti i treće svetlo, i koje bi ono trebalo biti? Takođe me zanima dal se ista rasveta može koristiti napolju ili u svadbenim salama? Svako iskustvo ili savet je dobrodošao!
 10. Stigao je, prvi utisci su super. Izdrzljivost ce se dokazivati na terenu.
 11. bojan900 platili smo 41.350 din, sa PDV-om. Moze se naci u Madjarskoj jeftinije, ali smo se odlucili za garanciju.
 12. Znači, kao što u naslovu piše, zanima me da li neko ima pozitivna/negativna iskustva sa gore pomenutim objektivom? Da li je izdržljiv itd.
 13. Pa u okviru ove teme tj D300 i D90 ;)
×
×
 • Create New...