Jump to content

radica1

Članovi
 • Posts

  507
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Radisa Djordjevic

Recent Profile Visitors

3,116 profile views
 1. Tako je to u kapitalizmu. Dobijaš sve manje i manje a plaćaš sve više i više. Ko može i voli, nek izvoli . Ljudi su pravili izvanredne fotografije sa opremom koja nije ni do kolena današnjoj. Ima onih koji filmove gledaju zbog specijalnih efekata u njima a ima i onih kojima je bitna priča. Oprema odavno nije ograničavajući faktor za dobru fotografiju onome ko ume.
 2. Osim sony rx100 serije , ako želiš zaista kompakt, ne gledaj ništa. Milc, bilo koji, ima objektive koje moraš da menjaš i to više nije kompaktno. Telefoni su mnogo napredovali i uvek su tu, sve je na gotovo, instant. Sony rx100 serije su fenomenalni što se tiče kvaliteta u malom pakovanju, tu je raw, tu je zoom, tu je kompaktnost, kvalitet fajla je odličan, staje u bilo koji džep ( pogotovo rx100 mk1). Po meni, ili takav sony ili ništa. Tj. ostaneš na telefonu.
 3. Hvala na ponudi ali ja sam cca 300 km udaljen od NS ☺
 4. Vratite stari izgled i obavezno narandzastu, ako je ikako moguce. Meni je novi izgled katastrofa, odbojan mi je do bola.😖
 5. Jel hoće neko da mi pojasni najosnovnije razlike između sledećih milc aparata: - Panasonic GX80 -Canon M6, M50, M100 -Sony A5100 Glavno mi je pitanje vezano za objektive koji se na njima mogu koristiti i to sa stabilizacijom i af-om ili bez stabilizacije i af. Ne svi objektivi, već neki koji su najbolje za najmanje novca, gabaritno nisu veliki ( da se ne izgubi poenta malog tela), a lepo sarađuju sa pobrojanima ( sa foto adapterima ili bez njih).
 6. Drago mi je da ponovo radi, baš se odužilo :) . Moram da kažem da mi se novi izgled nikako ne dopada. Ako je moguće ja glasam za stari skin ili da se napravi neki drugi, ako baš mora. Ovaj mi je grozan.
 7. Uvek dođemo do ličnih potreba i gledanja na stvari. Meni telefon ne može još uvek da pruži rezultat takav da bih ostavio kući rx100 i slikao sa telefonom. Pregledao sam fotografije sa svih aktuelnih najboljih telefona današnjice i nisam video da jedan nudi rezultat kakav nudi rx100. Da ne pričam o kontrolama i načinu korišćenja... I da, većinu fotografija gledam na monitoru računara , gledanje na telefonu mi nije u prioritetu ni najmanje. Ko želi samo na telefonu njemu je svaki današnji tel. dobar. To nije kvalitet koji mene zadovoljava, niti su to fotografije koje bih želeo da čuvam. Telefon je tu da posluži, da bude uvek uz mene, kako eventualno ne bih propustio neki bitan momenat ili u svrhu čisto dokumentarnog beleženja nekog trenutka, kada treba brzo poslati neku fotku i sl. Rx100 je nešto najbolje što sam koristio od kompakt aparata i njega se neću skoro odreći. On za cca 200 eur nudi mnogo više nego bilo koji telefon koji je 5x skuplji ( osim 4k videa) . Dslr zaista mnogo manje koristim od kako imam ovog malca. Činjenica je da su telefoni napredovali neverovatno i telefon će mi biti izbor tek kada prestigne ovo što nudi rx100, ali ne znam da li je to moguće kada se pogleda veličina optike i senzora u odnosu na telefon. Možda sa nekim novim napretkom u danima koji dolaze....
 8. Ja još ne nađoh telefon, nezavisno od cene i klase, koji može da mi zameni rx100 mk1 a kamoli dslr.
 9. Poslednjih godina sve nesto ultra, mega, giga revolucionarno.... A ja i dalje rabim najjeftinije dslr aparate i malo skuplje kompakte..... jadan ja :)
 10. Svidja mi se serija, bez obzira na sitne manjkavosti!
 11. Od ovih - ni jedan! Sve su to ultrazumovi sa veoma jadnim kvalitetom fotke. Potrazi po oglasima canone S100 ,S110, S120... svi imaju objektiv raspona 24-120mm , raw, nd filter i kvalitet fotografija je primetno bolji, iako imaju "samo" 12 mpx! Canoni S100 i S110 se nalaze za oko 100-120 eur a S120 za oko 150-170. Sve je to povoljnije od ovih navedenih a mogucnosti i fotografije dosta,dosta bolje. Pozdrav.
 12. Meni najviše smeta što nemam para da ga kupim ;)
×
×
 • Create New...