Jump to content

radica1

Članovi
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Radisa Djordjevic

Recent Profile Visitors

3,007 profile views
 1. Hvala na ponudi ali ja sam cca 300 km udaljen od NS ☺
 2. Vratite stari izgled i obavezno narandzastu, ako je ikako moguce. Meni je novi izgled katastrofa, odbojan mi je do bola.😖
 3. Jel hoće neko da mi pojasni najosnovnije razlike između sledećih milc aparata: - Panasonic GX80 -Canon M6, M50, M100 -Sony A5100 Glavno mi je pitanje vezano za objektive koji se na njima mogu koristiti i to sa stabilizacijom i af-om ili bez stabilizacije i af. Ne svi objektivi, već neki koji su najbolje za najmanje novca, gabaritno nisu veliki ( da se ne izgubi poenta malog tela), a lepo sarađuju sa pobrojanima ( sa foto adapterima ili bez njih).
 4. Drago mi je da ponovo radi, baš se odužilo :) . Moram da kažem da mi se novi izgled nikako ne dopada. Ako je moguće ja glasam za stari skin ili da se napravi neki drugi, ako baš mora. Ovaj mi je grozan.
 5. Uvek dođemo do ličnih potreba i gledanja na stvari. Meni telefon ne može još uvek da pruži rezultat takav da bih ostavio kući rx100 i slikao sa telefonom. Pregledao sam fotografije sa svih aktuelnih najboljih telefona današnjice i nisam video da jedan nudi rezultat kakav nudi rx100. Da ne pričam o kontrolama i načinu korišćenja... I da, većinu fotografija gledam na monitoru računara , gledanje na telefonu mi nije u prioritetu ni najmanje. Ko želi samo na telefonu njemu je svaki današnji tel. dobar. To nije kvalitet koji mene zadovoljava, niti su to fotografije koje bih želeo da čuvam.
 6. Ja još ne nađoh telefon, nezavisno od cene i klase, koji može da mi zameni rx100 mk1 a kamoli dslr.
 7. Poslednjih godina sve nesto ultra, mega, giga revolucionarno.... A ja i dalje rabim najjeftinije dslr aparate i malo skuplje kompakte..... jadan ja :)
 8. Svidja mi se serija, bez obzira na sitne manjkavosti!
 9. Od ovih - ni jedan! Sve su to ultrazumovi sa veoma jadnim kvalitetom fotke. Potrazi po oglasima canone S100 ,S110, S120... svi imaju objektiv raspona 24-120mm , raw, nd filter i kvalitet fotografija je primetno bolji, iako imaju "samo" 12 mpx! Canoni S100 i S110 se nalaze za oko 100-120 eur a S120 za oko 150-170. Sve je to povoljnije od ovih navedenih a mogucnosti i fotografije dosta,dosta bolje. Pozdrav.
 10. Meni najviše smeta što nemam para da ga kupim ;)
 11. Ja sam koristio neko krace vreme 55-200VR ,prvu verziju i nikako nisam bio zadovoljan. Bez previse razmisljanja, ako je prioritet kvalitet isporucene fotke, prednost dajem 55-300VR. Probao sam 2 primerka ( jedan imam i sada) i bez dileme: oba su bila dosta bolja u pogledu rezultata. Kod 55-200vr, kad da potvrdu da je ubo fokus i kada kasnije pogledas na monitoru racunara, to jednostavno nije dovoljno ubedljivo gde je zapravo fokusna ravan. Kod 55-300vr rezultati su mnogo konkretniji. Ako zelis, mogu ti poslati semplove u full rezoluciji pa vidi sam sta ti odgovara. Mozda je 55-200 VR II bolj
 12. Imas, za sasvim malo vise para, da nadjes canon 450D ili 400D ili nikon D3100, sa kit objektivima. Svi oni su par svetlosnih godina ispred u svakom pogledu ( osim u dohvatu zooma). Za ucenje i vise nego dobri. Kad samo pomislim kakve su cene kompakata danas i kakve budjave fotke isporucuju ( skoro sve sto ima zum veci od 5x) zaista se pitam ko i zasto kupuje takve aparate. Onaj ko ih kupi jako brzo ih i prodaje. Nekada su aparati sa vecim zumom i imali smisla koliko-toliko , kad su dslr aparati bili veoma skupi, sada ne. Sada se modeli kompakt aparata ( i nikon L340 je kompakt) stancaju n
×
×
 • Create New...