Jump to content

StarCraft

Članovi
 • Content Count

  469
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About StarCraft

 • Birthday 11/15/1980

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milan Rančić
 1. A da, mi buildujemo projekte preko ANT konzole, tamo ne možemo da koristimo call stack :-/
 2. Već mi je neko bio tražio da mu "prodam foru" pa sam im bio napisao na engleskom. Pa reko, ajde da podelim i sa vama (ne može da škodi, a može da koristi) How to detect FROM WHERE your method is being called: How many times you had some function and you don't know which functions are calling it and from where? Well to track caller of the method, there is a simple solution. You just add some runtime error in the function that you are tracking. For example: var fooBar:MovieClip; fooBar.x = 1; // this should throw a "null object reference" runtime error But! This will only catch the first call to that function. What about the others? I found the solution for tat too ;) You just add "method-callers filter" at the start of that function: if (arguments.callee != someExpectedMethod) throwRuntimeError(); After that, its just more physical job until you find all callers. Note that arguments.callee is of class Function, and i cant figure out how to get the function name from Function class. If someone finds the solution, feel free to post it here. I hope that this may help someone. ;)
 3. Errr, znam da jedva čekate da se isrete po nečijem postu, ali da će te biti baš ovoliko angažovano to baš nisam očekivao... Mislim da sam naglasio da je ovo što sam gore napisao bilo za početnike ili manje iskusne AS3 programere?
 4. Davno sam bio naleteo na foru kako u AS3 da napravite globalni objekat u koji možete da trpate sve vrste varijabli i da pritom budu dostupne svu da u celoj aplikaciji. Primetio sam da neki i iskusniji AS3 programeri ne znaju za ovu foru, pa reko ajde da podelim ovo sa svetom. Ovo može pogotovu da bude korisno za old-school ili novopečene AS3 programere koji su navikli na dobri stari _root iz AS2 :) Da bi ste sxvatili kako je ovo urađeno, ovo zaxteva da budete jako iskusni sa OOP što verovatno mnogima od aktivnix članova sa ovog foruma neće biti problem da sxvate. Fora je da se napavi posebna klasa čiji kôd nećete nikada više menjati, i treba da je sačuvate i ubacite u svaki projekat u kojem vam ona zatreba. Fora je zapravo samo napraviti klasu koja će u sebi imati public static const Object u koji možete da trpate bilo koju vrstu informacija, zbog toga što je Object dynamična klasa i dozvoljava da menjate njen sadržaj u realtime. Celokupni kôd za tu klasu je sledeći: package { public class Glo { public static const bal:Object = new Object(); public function Glo() { } } } Usage: Svaki put kada hoćete da referencirate taj globalni objekat, pišete: Glo.bal.property1 = "bla bla"; Glo.bal.property2 = 42; Glo.bal.property3 = new Bitmap(); Glo.bal.property4 = nazivNekeFunkcije; ... Ako hoćete možete u gornju klasu i da dodate funkciju koja automatski isprazni sve propertyeve tog objekta (pošto ne možete da ga jednostavno instancirate ponovo) // null-ifikujem sve property-e jednog objekta public static function isprazniGlobalObject():void { for ( var _property in Glo.bal ) { Glo.bal[_property] = null; } }
 5. StarCraft

  preloader

  Ja sam imao problema i sa tim kada isključim "export in first frame" neke klase su se tripovale i nisu više radile. Posle puno problema ja sam potpuno odustao od self-preloadera i napavio sam svoj externi preloader koji radi sve što mi treba. Samo podesim dimenzije preloadera isto kao i originalni swf i pičim.
 6. Pa verovatno tix 11 blanko instanci su neki swf-ovi koji se učitavaju externo i svaki ima neki deo kôda koji svi zajedno čine celinu. Ko zna šta tamo fali. Trebalo bi i njix nekako da skineš sa tog servera (ako je to slučaj)
 7. Nedavno sam napravio baner za Rosa vodu (Coca-Cola Hellenic) koji možete videti ovde: baner preview Nisam ovo okačio da bi se hvalio ili nešto tako (jer mislim da može da izgleda i bolje) ali trebao sam da smislim efekat vode uroku od jednog dana a na netu nisam našao neki sempl koji bi mi odgovarao. Ako nekome od vas bude ikada zatrebalo nešto slično, evo mogu da objasnim kako sam ja ovo rešio. Sve je kodirano u AS3, nema timeline animacija. U originalnoj verziji, na kraju su izbacili ovu vodu koja se sipa odozgo (onaj slap vode) kao ružno im izgledao. Mada verujem da samo nisam lepo potrefio boju, pa je to bilo presudno. Ali u svakom slučaju, ovo sam sve sklopio za 3-4 dana (tu je i particle efekat za mexuriće koji je na kraju izbačen) i posle još par dana za prepravke. Ovo mi je ja mislim drugi-treći baner u životu, pošto mi to nije specijalnot, tako da slobodno kritikujte ;)
 8. Ma znam ja kako treba, nego reko možda se još neko od vas susretao sa sličnom problematikom... A u stvari uspostavilo se da mi nisu poslali kompletno uputstvo, nego "samo deo koji se mene tiče", a u stvari u produžetku je stajalo i uputstvo za AS3. Kao, sad su tek provalili. Mislim... što volim te tajnovite klijente, daju ti minimum minimuma informacija i to samo onda kada ix ubediš da ti zaista trebaju...
 9. Pazite sad u čemu je fora. Kad sam završio onaj baner, poslali su mi neko uputstvo kako treba da ubacim link ka sajtu: Uputstva za pripremu banera serviranih preko gdE(+) i AdOcean ad sistem 1. NORMALNI BANERI Link ne sme biti hardkodiran unutar banera. Funckija za klik akciju mora izgledati ovako: on (release) { getURL(_root.clickTag,"_blank"); } Jel to znači da sam ceo baner trebao zapravo da radim u AS2?? Ja ovaj kôd ne mogu da ubacim u prvi frejm, moram da ga napišem AS3 fazonu.
 10. Da znaš... još je jača fora, pre par dana sam bio postovao nešto u vezi javascripta zato što je čovek hteo da flash reaguje na scroll ekrana. I taman kad sam rešio problem, uspostavilo se da oni taj baner oće da okače na www.b92.rs... Zapravo, njima je trebao samo najobičniji baner koji bi kačili svuda. A kad sam ix pitao kako misle da pozivaju taj javascript, i kako misle da ugradimo neopxodne promene u CSS-u, on mi kaže: pa kao rekli su nam da sve može, samo ako se poziva sa nekog našeg servera... Znači: sve može :D
 11. Hehe, al je vama veselo :) Anyway, čovek oće samo nešto da mu prepravim čist flash sajt, i reko mi kao da obratim pažnju na indexiranje i da to optimizujem koliko mogu... On se u suštini ne razume u flash al zna da google može da ga crawluje.
 12. Ix... nisam bio tu ranije da vidim ovaj post, ali ja sam te transformacije već pravio za jednu facebook aplikaciju: Jacobs - kafić po tvom Kada ubaciš svoju sliku onda možeš da je resajzuješ, flipuješ i rotiraš. Nije nešto mega-napredno, ali radi posao. Isto sam se drndao pola dana za to.
 13. S obzirom da spajderi već odavno mogu da analiziraju i flash sajtove, zanima me koja je najbolja metoda za pripremanje flash sajta a da ga spajder najbolje indexira? Meni pada na pamet da napravim neki nevidljivi textField sa static textom i da u njemu ispišem sve što treba o sajtu. S obzirom da uglavnom sve textove uvek vučem iz nekix XML-ova (zbog lokalizacije)
 14. E izvinite, tek sad odgovaram, svo vreme užurbano radim na ovome, ali mnogo ste pomogli! Thnx!
 15. Treba mi mala pomoć... Nude mi posao da uradim jedan baner koji treba da se popunjava/prazni (grafički) u zavisnosti od toga koliki je scroll na ekranu. Kada korisnik skroluje na dole, taj vertikalni baner (160×600) se prazni, a kad je odskrolovano na top onda je kao skroz popunjen. Problem je u tome što se ja ne razumem čak ni u html, a kamoli javascript, tako da čak i kad nađem neki primer na netu, ja to ne umem da implementiram... Umem da izvezem onu default html stranicu preko publisha u flashu, al ne znam gde/kako da ubacim javascript (a kapiram da moram da taj script napišem u externom js fajlu da bi mogo lakše da im pošaljem ceo projekat) Da li možda možete da mi pomognete oko ovoga? Znači treba mi javascript koji će samo da poziva jednu AS3 funkciju i da šalje trenutnu poziciju skrola na strani. (i verovatno informaciju da li je "top") Znači baner nije "floating".
×
×
 • Create New...