Jump to content

Zlatko_KG

Članovi
 • Posts

  980
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Zlatko_KG

 • Birthday 02/19/1956

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.flickr.com/photos/zlatko-kg/sets/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kragujevac

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zlatko Stojanović
 1. Moraš da skineš NX-D a ne NX-2 !! NX-2 je napušten, nema update za novije aparate i ne otvara NEF-ove novijih aparata, ne znam koji je poslednji, ali znam da od D810 više ne podržava. NX-D je besplatan !!
 2. ^Ako to nije foto papir, u tom formatu jedino može da bude grafčki film namenjen za repro filmovanje u štampaiji. Pročitaj šta piše na pakovanju.
 3. Izvinjavam se, greškom sam gledao fotografiju gde je Sigma na 1.4. Uporedjujući fotografije u punoj rezoluciji, gde su obe snimane na 1.8 vidim da su fotografija napravljene Sigmom, za nijansu tamnije i meni Sigma lepše "muti", ima lepši boke i fotografije izgledaju lepše, a da više ili manje muti to ne mogu da zaključim. primer 1 primer 2
 4. Pogledaj sta pise ispod fotografije tu na Flickru, pa ces videti da pise da je na f1.4
 5. Ovo što si linkovao kod sigme nije f1.8 već je na f1.4 i naravno mora da više "muti" :)
 6. ^Najverovatnije je to, . Evo tog portreta u većoj rezoluciji za lakše analiziranje :D 1280x1706.
 7. Smanjili su masu tela izbacivanjem ogledala, ali su zato više nego duplo povećali masu i dimenzije objektiva pa sad telo na objektivu izgleda ko poklopac na tegli od 1 litar :D Interesuje me koliko kilograma će imati njihov novi Z objektiv 70-200 f2.8 :D :lol:
 8. Bokeh sa jeftinim plastikanerom na FF :D Nikkor AF ED 28-200mm f/3.5-5.6 G _DSC0718 by Zlatimir Stojanović, on Flickr
 9. Priču šire oni koji na temi o nikonovom ML pričaju o Soniju :)
 10. ^Nikonov adapter nema nikakvo polupropusno ogledalo i ne gubi svetlost..
 11. ^I u vreme filma SLR aparati sa fiksiranim/nepromenljivim objektivom se nisu proslavili, primer je Mamiya 528 TL i nikonov pokušaj sa Nikkorex serijom, Sony Cyber-shot DSC-R1 iz 2005-te sa APS-C senzorom u to vreme je imao bolje karakteristike od mnogih tadašnjih DSLR-ova, ali je i on neslavno prošao :)
 12. Što treba da znači ako sa AF-S objektivima adapter ima punu AF/AE kompatibilnost, valjda ima i polugicu za blendu :) Ili ja nešto pogrešno razumem!!!
 13. Podržava AF-S G objektive https://www.nikonusa.com/en/nikon-products/...nt-adapter.page
×
×
 • Create New...