Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: otvoren spil kamikaza ..
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Priroda, pejzaži
toyota
.. plus dzokeri

100L na f5.6
Gremlin
a što je nagrdi ovako...
toyota
CITAT (Gremlin @ Apr 25 2012, 22:35) *
a što je nagrdi ovako...

zezam profesionalce sto slikaju ledenice i bandere .. decko, ufotkaj 2 pcele u letu, pa komentarisi smile.gif
efabrik
Pa nije covek mislio na pcele, pogledaj malo kako si ukakio fotku sa obradom...
beckecrec
CITAT (toyota @ Apr 25 2012, 23:34) *
ufotkaj 2 pcele u letu, pa komentarisi smile.gif

A to mu kao dodje enormno tesko i tako stices level "comment capable"?

Niti si ufotkao pcele u letu, bar ne propisno, niti si postigao efekat(pozitivan) obradom.Previse nategnuto u obradi, neprirodno, meni licno, ne prija.Krilca, shesirche itd u fazi izgaranja, prenapucan clarity...

Meni je licno veoma drago kada neko svrati, odvoji vreme i volju, pogleda sta sam/nisam uradio, da mi neki savet ili dobronamerno pita.

Treba to znati ceniti wink.gif
artfocus
^
+1 wink.gif
MIODRUG
Stvarno, na koliko obrtaja se vrti radilica jedne pčele u letu, bilo koje pčele?
zaraza
pitaj boga koja je to brzina...
djole_u2
Fino je to što je L, ali to se ovde i ne primeti nešto. Ajde, obrada je tvoja stvar, ali kadar je trebao da bude nešto drugačiji, da mi iskusni pčelari ne pogađamo šta to on sad radi. Format je isečen očigledno onako, kako ti je odgovaralo...
zaraza
CITAT (MIODRUG @ Apr 26 2012, 02:36) *
Stvarno, na koliko obrtaja se vrti radilica jedne pčele u letu, bilo koje pčele?

Evo nadjoh na netu...Zamahne krilima oko 200 puta u sekundi, manje vise u zavisnosti od vrste pcele.
toyota
Momci, hvala na komentarima ..
Pcele masu krilima od 150 do 400 puta u sekundi, ove moje 1000 ..
Brzina leta im je oko 20-30 km na sat, znaci 10m/sec, ove moje 100 na 100 smile.gif
Fokusirati jednu pcelu u letu, zalediti je blicom i okinuti 1/8.000 i nije neki problem .. strpljenje .. mora L ..
Fokusirati makro pcelicu (u letu) radim preko lasera (linijskih i ukrstenih), ali to opet ide u neki close-up ..
Imam sve makro objektive, a fotkam i sa 35 i sa 135 sa 1.4 .. interesantna perspektiva, dubinska ostrina, sve na f2.
Zavrnuti blendu i ici u kontra suncu, dobijas oreol oko krilaca, kadar biras, krop takodje .. Pa sad, kako kad smile.gif
Pozdrav
NVC
Koliko mudrosti u postu a rezultat nikakav. sve to teoretisanje i laseri bi imali smisla da ti pcele ne lice na NLO. Al ti si to tako i hteo, jel da.
Zoran Rodic
CITAT (toyota @ Apr 26 2012, 09:25) *
Fokusirati jednu pcelu u letu, zalediti je blicom i okinuti 1/8.000 i nije neki problem .. strpljenje .. mora L ..

...

... decko, ufotkaj 2 pcele u letu, pa komentarisi

Evo bez lasera, blica i L-a, sa 50mm 1.8 + 350d ... i imam vise od dve, ako zatreba

gatto
laugh.gif
Pinko
[off]Fina ti ova ´čela Rodiću smile.gif -btw: što kriješ EXIF ?[/off]

Što se tiče teme: kadar mi je ok, kontra mi je ok legla, ali čemo ovo oštrenje ? + ovde fokusa nema nigde na fotki, a ako si već hteo da "zamrzneš" pčele - čemu onda 1/300s - ovde svetla ima "kolko ´oćeš"
Moloch
@Rodic: Agresivno preuzimanje threada! biggrin.gif Skroz fino...

@toyota: Smanji doživljaj u obradi i malo više igre s cropom.
Gremlin
toyota brate nek si nam se ti fino pofalio...

nego što je nagrdi ovako... (ako ti još uvijek nije jasno, svi ti zamjeramo "obradu", mada ni kadar nevalja...)
toyota
Ma nema veze obrada .. fotkanje pcela je lepo zezanje ..
Evo prijasnji post sa nula komentara ..
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=89584
Pozdrav
beckecrec
Brzina leta im je oko 20-30 km na sat, znaci 10m/sec, ove moje 100 na 100 smile.gif
Fokusirati makro pcelicu (u letu) radim preko lasera (linijskih i ukrstenih), ali to opet ide u neki close-up ..
Imam sve makro objektive, a fotkam i sa 35 i sa 135 sa 1.4 .. interesantna perspektiva, dubinska ostrina, sve na f2.
Zavrnuti blendu i ici u kontra suncu, dobijas oreol oko krilaca, kadar biras, krop takodje .. Pa sad, kako kad smile.gif
Pozdrav

Ahaaaaam, pa ovo sve objasnjava!

@Zoran Rodic,

ajde sada lepo priznaj koliko je lasera simultano sharalo po pcelama ??? laugh.gif
Inace mi se svidja fotka, nevezano za upotrebu NASA tehnologije u nastajanju. biggrin.gif
efabrik
Pozdrav

Sta ti to sve vredi kada neznas da koristis. Ne mislim samo na ovo fotku, secam se one tvoje panorame BG-a ista prica, od tada nisi napredovao ni milimetar....
Zoran Rodic
CITAT (Pinko @ Apr 26 2012, 11:14) *
[off]Fina ti ova ´čela Rodiću smile.gif -btw: što kriješ EXIF ?[/off]

Evo ga EXIF unutar smanjenog originala

@Moloch
Ma nije preuzimanje teme, nego samo reagujem na par iznetih teorija. Kakav L, cudo i karate laseri... moze i 18-55 za ovo wink.gif
NVC
L znaci laser.
A sta je to u donjem levom uglu ako nije laser? nema sanse da si ovu ufotkao bez lasera smile.gif
amaNS
Sto rece jedan nas kantautor, dzaba vam novci moji sinovci....
DuxX
Rodiću priznaj da si okačio mrtvu 'čelu i vez'o je silkom, a onda si isti izfotošopirao! Ovo ovako bez ukrštenog L lasera ne može da se u'vati! dry.gif
Zoran Rodic
smile.gif Ma ni to nije lako. Efekat podignutih krila se dobija samo ako u pravom momentu pljusnes Ledol ili tecni azot. A ukrsteni laser to otapa ko od sale.
Mora se biti brz. biggrin.gif
Miljko KG
Pozdrav

Rodicu, mozda je tvoja iz grupe ovih sporijih tongue.gif
beske
Ili je to, ili je tajna u...

CITAT (toyota @ Apr 26 2012, 08:25) *
Fokusirati jednu pcelu u letu, zalediti je blicom i okinuti 1/8.000000000000...

Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.