Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Nikon evropska B.V. garancija
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
paparazzit
Nesreca golema!

Crkla mi je zavesica na Nikon D7000 na 109.000 okidanja aparat sam kupio u Madjarskoj i imam Evropsku B.V. garanciju
pa ne znam jel ovi u Nikon servisu u BG-u uvazavaju tu garanciju ili moram da idem do Djarme.

Jel imao neko slucajno takvu ili slicnu situaciju?
kobayashi
naravno da uvazavaju - ako imas racun i dokaz o placenoj carini i porezu pri uvozu!
Dr Bouz
a kakva je to b.v. garancija?
artfocus
Uf, daj Bože da je plaćena carina i ostalo, mada sumnjam.
paparazzit
To je europe B.V. garancija, tako pise na njoj
Gracanin
Nikon digital products sold in Europe have a warranty which is honoured by Nikon European offices in the countries listed below. This warranty is not supported by Nikon offices outside of Europe. Nikon digital products sold outside Europe also have localised warranties and are not supported in Europe.

1. THIS IS THE EUROPEAN ONE YEAR LIMITED WARRANTY (VALID IN THE AUSTRIA, BELGIUM, CZECH REPUBLIC, DENMARK, FINLAND, FRANCE, GERMANY, GREECE, HUNGARY, ITALY, NETHERLANDS, NORWAY, POLAND, RUSSIA, SPAIN, SWEDEN, SWITZERLAND, UNITED KINGDOM)
artfocus
Ček', ček', reče jedan čo'ek da smo opet poštovani u svetu. Šta je sad ovo? ohmy.gif
kizo
to je garancija koju daje Nikon Europe B.V. (a ne bv garancija wink.gif)

http://www.nikon.com/about/info/structure/
DuxX
A zašto bi neko morao da ima potvrdu o plaćenoj carini? Jel nama treba Nikon da servisira aparat ili ga servisira carinska služba? Ako sam kupio aparat u Minhenu i platio ga normalno i imam račun i garanciju uredno overenu u radnji u kojoj sam kupio šta njih briga za carinu? Šta da se nađem u Španiji, onda bi odbili da mi poprave aparat jer sam platio carinu u Srbiji, a ne u Španiji, a ja recimo kupio aparat sa world wide garancijom? 8/
RUMUN
Refoto kao zvanicni servis nikona treba najnormalnije da popravi aparat u garanciji koji je kupljen van srbije i tu uslugu fakturise Nikonovoj EU centrali ili slicno....u cemu je fora tj zasto ovo ne funkcionise ne mi je jasno
artfocus
Jeste da bi trebalo tako da bude ali nije. Vidiš ni da nas nema na spisku zemalja u kojima važi data garancija.
mipko
prvo proverite sa REFOT.
beckecrec
Moj aparat je takodje kupljen u Hu, i obratih se ReFot servisu sa pitanjem ovog tipa.
Odgovor je bio sledeci:

... Gospodine,

Vaša garancija u Srbiji i u ostalom delu Evrope važi u trajanju od jedne godine ako priložite popunjenu Nikonovu orginalnu garanciju i račun. Više informacija možete naći na linku (pročitajte stavke 13 i 25 ):

https://nikoneurope-sr.custhelp.com/app/ans...ce/locale/sr_RS ...

ne znam pomaze li ti...
artfocus
Iako nije izričito navedeno, velika je verovatnoća da će tražiti ono o carini i porezu. Naime, nekoliko puta sam naleteo na postove ljudi koji su se žalili da su ih odbili upravo zbog toga. E sad, ako su oni lagali i ja lažem vas.
paparazzit
protiv stavke 6 na popisu bolje deluje kanesten nego serviser... provereno
beckecrec
CITAT (paparazzit @ Apr 26 2012, 00:26) *
protiv stavke 6 na popisu bolje deluje kanesten nego serviser... provereno

laugh.gif
artfocus
Ajd' da ti verujemo na reč. wink.gif
paparazzit
Po ovom sto je napisano mislim da nece biti problema. Imam racun, imam garanciju.
barcode
E jes nezgodna situacija malo sto je REFOT i uvoznik i serviser, pa mozda im se ne svidi sto si kupio aparat za dosta manje para nego sto kosta kod njih smile.gif
Gonzales
Ja mislim da je najbolje da si ci cutao i otisao tamo sa aparatom, garancijom i napravio se lud.
paparazzit
to se zove slobodno trziste.
Ljtruba
Zvanicno servis Nikona je firma Foto servis d.o.o., tj pravno posmatrano nije Refot B.

Super je ono "orginalni"...
kobayashi
Da, ali je vlasnik isti čovek, samo je odvojio firme, verovatno radi lakšeg poslovanja i da neko ne bi pričao o monopolu.

Inače, na pitanje šta znači ono B.V., rekao bih da znači:
Nikon evropska Bez Veze garancija wink.gif
efabrik
CITAT (barcode @ Apr 26 2012, 06:25) *
E jes nezgodna situacija malo sto je REFOT i uvoznik i serviser, pa mozda im se ne svidi sto si kupio aparat za dosta manje para nego sto kosta kod njih smile.gif

To ne igra nikakvu ulogu, recimo i da je aparat kupljen kod njih procedura bi opet bila ista, popravku ce naplatiti Nikon Europe, a ne Refoto.
PHOTO VUK
Javi sta bi na kraju. U Nikonu su uvek bili super profesionalni pa me interesuje sta ce biti u ovom slucaju..
Dr Bouz
CITAT (barcode @ Apr 26 2012, 06:25) *

opusti se, bilo gde na svetu prodavac-serviser che se iznervirati ako si iz njegovog atara, a nisi kupio kod njega. biggrin.gif

CITAT (paparazzit @ Apr 26 2012, 08:30) *
to se zove slobodno trziste.

to shto se neshto nekako zove, uopshte ne mora da znachi, i ne znachi, da taj neki pojam postoji i u realnoj stvarnosti.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.