Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: DxO labs metodologija testiranja , da li verujete testovima?
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
AMomcil
Jedna je stvar da li se veruje test rezultatima i tu verujem da ti ljudi jako dobro znaju sta rade. Druga strana medalje je tumacenje dobijenih brojki i tu vec nastaje polemika.
Ja ipak verujem da inzenjeri i naucnici iz DXO firme sigurno mnogo bolje od mene ili bilo koga ovde znaju tu problematiku i svoj posao. Samo treba razumeti interpretaciju i ogranicenja njihovih nalaza.
tootooban
Rezultati treba da su ispravni. Ako kazu da jedan senzor ima dolju dinamiku od drugo to treba da znaci da je tako u realnom radu a ne obrnuto. Ti rezultati su namenjeni fotografima a ne studentima fizike/alekronike i njihovim profesorima.
Po DxO d90 ima bolji senzor od 5d blink.gif
Dr Bouz
njihov otvarač raw-ova mi je u osnovi dao lošije rezultate nego capture nx za nikone, ne znam da li sam probao sa mk2 -pošto acr i captureone rade to sasvim o.k. korekcija flashmetra prema senzoru isto mi je dala lošiji rezultat (zaboravio sam da li je bila korekcija u + ili u -, uglavnom figurativno, dotadašnji "sisogram" se pretvorio u blagi levo(ili desno)gram.
znači iako mi deluju kao ljudi koji znaju šta rade (ne znam zbog čega, ali stekao sam utisak da nisu neki hohštapleri, a retko se zeznem u procenama), meni lično to što sam koristio od njihovih rezultata u praktičnom radu nije dalo bolji rezultat od već postojećeg stanja, tako da sam odustao od praćenja njihovog rada.
AMomcil
CITAT
"sisogram"

biggrin.gif
@work
Ovo mi je najsmesnije u celoj prici, ali nema sumnje da im dobro ide, mosda ne k'o Fejkbuku ali dobro de, vazno da se klikce i da se reklame dobro prodaju:

CITAT
DxO Labs was a 2003 spinoff from Vision IQ, a company that specialized in swimming pool safety. Its Poseidon products keep a digital eye out for potential drowning victims.

AMomcil
A jesi li skontao da im 75% ljudi radi na krpljenju slika iz mobilnih telefona? Tu lezi lova, a cela ova prica sa merenjem mogucnosti vecih senzora je najvise tu za hvatanje paznje.
I dalje mislim da nude dosta dobrih podataka, ali da ih treba jako pazljivo tumaciti.
Bocca
takodje im profili za objektive nisu bas najtacniji. Prvo sam uzeo da ispravim par komada, pa sam odustao... Lightroom radi posao
Jo Husafet
Lightroom btw daje i profile i mogucnost da sam za svoju opremu napravis profil. Nije cak ni tako preterano komplikovano, niti zahteva gomilu ulaganja. Pa ko hoce da minca - nek minca. Ostali mogu da se pouzdaju u dobre ljude koji su svoje profile okacili tako da mogu da se skinu i prebace u LR. smile.gif

istankov
CITAT (AMomcil @ Apr 23 2012, 13:00) *
Jedna je stvar da li se veruje test rezultatima i tu verujem da ti ljudi jako dobro znaju sta rade. Druga strana medalje je tumacenje dobijenih brojki i tu vec nastaje polemika.

Isto tako je pre skoro 2000 godina napisana jedna knjiga i dodatak joj pre 1200 godina pa ljudskom rodu dato da se tumači "kako ko hoće". Pa 2000 godina uzaludnih ratova, a tamo je sve fino zapisano, bez potrebe za tumačem.

BTW: ono što sam se igrao sa 5D fajlovima, odmah da kažem da ništa bolji od D300 nije. ČAK štaviše, ako znaš da urnišeš fajl i Leaf od šesdesetkusur megadžondža ćeš napraviti gorim od Sony f828.

Znači fotoaparat u desanku i škljoc škljoc a ne frit frit ...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.