CITAT (t@urus @ Apr 17 2012, 23:27)

Ove godine je Olimpijada, ima šanse da se nešto i promeni... Osim ako Al Kaida ne umeša prste...
čekaj, stvarno si posrkao tu juhu o al-khaidi kao izvoru globalnog zla, ili se samo šališ?
meni isto slika j. kevu kako je snažna.
-naravno, problem (u mojoj glavi) nastaje kad se posle ispostavi da je to markt-halle slika, i kad se postavi da su granatu bacili gadafi, sadam, miladin, i onaj drugar što trenutno komanduje iranom. dobro ajde, on bar živ. još uvek.
dakle šta je problem sa tim dva-de stabilnim ili pokretnim slikama dokumentarnoga karaktera - to je kao kad se slika rak, ili začepljenje krvnih sudova, ili izliv krvi u mozak glede visokog krvnog tlaka. - pa super, jeste to i račina, i arterioskleroza i šlog i "infrakt", ali na žalost, generator tih bolesti se nekako uvek zaobiđe. niko ne kaže da je baja lokao brlju i pušio pljuge ceo život, jeo masnu hranu i sedeo kući (koja je u zgradi u kojoj je kladionica n.pr.), niti da je afganistan bio sasvim jedna lepa i sretna zemlja nekoć. a sistemske su bolesti u pitanju, nisu akutne upale. svet doduše sistemski ne valja od kada se beleži njegov razvoj.
u principu gomile sirotih naših kolega fotografa nažalost ugrožavaju, pa ponekad i daju svoje živote sa najčasnijim mogućim pobudama, ne bi li nas naterali da se zamislimo nad svojim delima (jer zapadni svet je problem, a ne mak u afganistanu n.pr.), ali generatori problema vrlo zakucano imaju monopol na medije (i na pare), i kako god i šta god urade ti časni ljudi - na kraju su stvar zeznuli sadam iz iraka od par miliona ljudi, i miladin iz orgnizacije sa parsto hiljada ljudi. nema veze što su mrtvi. -yeah right.
(plastični primer manipulacije: sedimo ceca i ja pre par dana na petrovaradinu, ja pijuckam vince neko i gledam gore u nebo, i kažem: ajde sad da gledamo u nebo, i ko prvi ugleda avion - ti si magarac

).
recimo sedi neki drugi bouz i neka druga ceca -al ne na javnoj klupi naravno, nego na privatnom ostrvcetu, i kažu 1990: hajde sada da onim glupim jugoslovenima razbucamo zemlju, da ih istripujemo da su dobili male nezavisne zemlje i da im to naplatimo (pogledati današnju zaduženost ex-yu zemalja, i uporediti je sa ex yu na dan 24.6.1991. -to je cena nezavisnosti naših malih banana-republika)
slično kao u srednjem veku kad je galileo DOKAZAO onim magarcima iz crkve da je okruglo i da se vrti i tako dalje, - i stoka crkvena mu dođe, stavi ga u kućni pritvor i kažu doslovno: NIJE okruglo i NE vrti se, bez obzira što si ti to dokazao, JER MI TAKO KAŽEMO. -ende- -tako je i danas. - ako su govna odlučila makedoncima dole da naprave građanski rat n.pr. - čak i ako makednoska policija (daj bože) navata tungužanine da su pobili one ljude nedavno - ja vam garantujem da će u roku od vrlo brzo opet nešto slično da se desi, i "oni drugi" će biti počinioci (ma šta da se desi), i zapaljena kola slame, krenuće nizbrdo. -dole će ih naravno čekati vatrogasna plava kola, obnovljivač kola, i investitor svega toga, a cena reparacije konjskih kola sa pet kockica slame će na kraju biti skuplja od zavetnog kovčega, longinovog koplja, i i onoga grala napunjenog đavoljim znojem zajedno.
"mislite o tome"
(al ko bi mislio o tome, kad je sit, toplo mu je, izvuko se od žene, kresno je švalerku, i najeo se, i ništa ga ne boli...)