Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Pod od crne granitne keramike u punom sjaju
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Arhitektura
Bukinjo
Pozdrav kolege,
sredjujem stan za sebe i naisao sam na situaciju da u dnevnom boravku/kuhinji/trpezariji stavim novi pod.
Najvise me privlaci crna granitna keramika u visokom sjaju 60x60. Dakle, izgleda fenomenalo i uklapa mi se uz ostatak enterijera odlicno. Sve je belo sivo, goli beton, opeka..ovo bi mu bio odlican kontrast.

Ono sto mene dvoumi je problem odrzavanja iste.
Vidjao sam u nekoliko lokala ovu keramiku i stalno izgleda uzasno strokavo, sada, ja imam u glavi idealnu sliku toga, i cena koja je prihvatljiva navodi me da napravim odluku da nju stavim, ali se plasim da cu morati 3 puta dnevno da ribam i da ce stan da izgleda neuredno stalno.

Iskustva?
tnx
neobarocco
patofne na ulazna vrata za ukucane i goste obavezno laugh.gif

lepo izgleda kombinacija ali je uzasno za odrzavati. svojevremeno sam se nosio istom mislju, u pitanju je bila adaptacija kuhinje...odustao od crne i postavio rektificiranu belu 60x60...

nidzos
U stanu u kome sam sad imamo dva velika kupatila.
Pod jednog je cisto bela granitna keramika a pod drugog imitacija mermera, braon prosaran svetlim venama.
U belo kupatilo ulaze samo gosti smile.gif Verujem da je crno malo bolje ali sretno u spremanju.

Bez postavljanja bar nekog toplog poda na struju ne bih postavio keramiku na pod.
MaxCohen
QUOTE (Bukinjo @ Apr 13 2012, 19:04) *
Pozdrav kolege,
sredjujem stan za sebe i naisao sam na situaciju da u dnevnom boravku/kuhinji/trpezariji stavim novi pod.
Najvise me privlaci crna granitna keramika u visokom sjaju 60x60. Dakle, izgleda fenomenalo i uklapa mi se uz ostatak enterijera odlicno. Sve je belo sivo, goli beton, opeka..ovo bi mu bio odlican kontrast.

Ono sto mene dvoumi je problem odrzavanja iste.
Vidjao sam u nekoliko lokala ovu keramiku i stalno izgleda uzasno strokavo, sada, ja imam u glavi idealnu sliku toga, i cena koja je prihvatljiva navodi me da napravim odluku da nju stavim, ali se plasim da cu morati 3 puta dnevno da ribam i da ce stan da izgleda neuredno stalno.

Iskustva?
tnx

Bitno je da li ce tebe taj crni pod uciniti srecnim ili ne, u smislu da ti svaki put kad udjes u prostoriju srce bude puno i da imas svoj mir da si napravio sebi nesto cime si prezadovoljan. Da se ti osetis uvek posebnim, da taj ambijent bude po tvomjim merilima savrsen i da ti bude drago da svaki sekund provedes u njemu. Ostalo, da li je praktican, da li ce se habati i koliko, nebitno veruj mi. Zivot cine male stvari, ako sam sebi ne napravis sto bi stari rekli gusht, niko nece. Ne preispituj sebe, ne meri racionalno - neracinalno, just go for it!

Veruj mi. Imam dva auta, jedan koji je racionalan, malo trosi, pametan izbor, dobra kupovina. Ono sto se ocekuje od normalnog coveka..i jedan svoj. Mator, zver sa potrosnjom od 20 litara, ali mi uvek srce zatreperi kad uzmem kljuc u ruke, jer me nikad ne ostavlja ravnodusnim, jer me cini srecnim. Da svi prate racionalno da su sve odluke u zivotu ekonomski izvgane, zivot ne bi imao smisao...
Bukinjo
znam ali ako ja trebam da robujem tom podu da ga brisem 3 puta dnevno da bi izgledao onako kako treba i da mi bude puno srce, da li je to to?

@nidzos
bio sam ubedjen da ce bela da bude ok za wc ali izgleda ne!? kao na crnoj se vidi kamenac a kamenac je beo pa ajde bela keramika biggrin.gif. mozda mi je rezon los...jbs ga
nidzos
Kada sam se zaposlio hteo sam NOV auto. Bio je interesantan par meseci, a onda sam skoro dobio srčku kad se neko potpisao ključem na vrata. Posle sam ga otplaćivao 5 godina i na kraju poklonnio roditeljima. Sigurno me koštao nekog letovanja ili zimovanja i zato ga mrzim jer je bio preskup.
Jedino što je valjalo, bila je prljavo siva boja na kojoj se ne može primetiti da li je posetio auto-perionicu 5, 10 ili 50 dana. Ako si čovek od pločica i to ti je zen samo piči.
Che che
Imam ja jednu straftu od istih tih plocica koje spominjes (crne polirane) u kancelariji, u ulaznom delu gde svi sede i puse cigare, jedu isl.. Nije tako bas drama... Ako je prasnjav ostatak prostorije onda se lako nanese obucom na to i vidi se, ali ne zalepi se (ako malo mlatnes nogom skinu se tragovi), ako kane nesto i osusi se, vidi se, ali se i lako skine... Opet mrve isl se vide puno vise nego na parketu... Ali opet, lako je za odrzavanje, zahvalne su za brisanje, ne ostaju linije ako krpa nije perfektno isprana kao na recimo braon keramici (imitacija drveta).. U sustini, da, sve sto padne vidi se, opet treba ti 3 min da prebrises sa nekim dzogerom... Nije tako drama kao sto sam mislio da ce biti. Bojao sam se kamenca i brlja ako brisanje nije perfektno, ali nije tako.. ono sto se vidi, vidi se samim tim sto su crne i sve se na njima vidi..
Usput, nisu bas crne, u stvari su jaako tamno braon, ali sam to video samo u sred leta na suncu direktnom i kad smo ih stavili nikad vise, pored halogene rasvete...
U sustini, ako si, aj da kazem aljkav, mislim da nisi bas perfekcionista da ti je uvek cakum-pakum, a nervira te da se to i vidi, onda bolje ne.. Opet ako nemas malo tolerancije, stvarno ces da briskas 2 puta na dan, nije ni to tako drama.. brzo ide i zahvalno je sto se toga tice.. Posto imam i gorepomenute plocice braon kao drvo sara, mat, one su nocna mora, bukvalno krpu posle 3 povucena poteza u jednom smeru moras perfektno da isperes inace ostanu mrlje, kao onako sivo tragovi brisanja... Na ove, polirane, nece da se ulepi nista, lako se skida..
Bukinjo
tnx za sugestije wink.gif.
Pre par dana zavrsio sam stavljanje keramike. Odlucio sam se za granitnu sivu, izgleda kao polirani beton. Zove se manhattan cement pa i samo ime govori smile.gif. Nesto kao cement, beton, siva je i ima sarice u sivoj gami. Odlicno izgleda, 30x60 ploce.
Danas i sutra sredjujem parket i toniram ga u sivo,
pa cu baciti koju fotkicu da vidite sta je ispalo...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.