Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Tekunice
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Priroda, pejzaži
Geza
Tekunica je sve manje u Vojvodini. Nestaju im staništa, travnate livade na kojima se napasaju ovce.
Nakon zimske hibernacije, prvi se sredinom marta bude mužjaci. Oni se tuku za teritoriju i prave gnezda za ženke.
Posle dve nedelje eto i dama koje stižu na sredjenu gajbu. zahvaljujem se i Danilu bez čije spretne strategije šunjanja ovih fotografija ne bi bilo smile.gif.

1. Osmatranje

2. Kopanje

3. Čišćenje alata

4. Sredjivanje posteljine

5. Malo kung-fua sa komšijom

6. Mlada je odabrala gajbu...

7. Posle s.. zna se spavanje

stelya
Hehe, odlicna serija... za udzbenik .
Milak
Jedna od boljih zivotinjskih serija u poslednje vreme! smile.gif Poslednje 4 i prva otkidaju.

Ako me monitor ne vara rekao bih da su sve osim seste otisle u crvenu, a i malo vise kontrasta ne bi falilo wink.gif
Mali Lala
Pazi kada na 3, ladno cacka zube. Fali mu smo jos sesir da namakne na celo.
Lepo Gezo.
ajfile
biggrin.gif fenomenalno
color-fusion
Sjajno! National Geographic biggrin.gif
Jo Husafet
dan mrmota smile.gif

Odlicne fotke Gezo!
pantapita
Super! Preslatke su.
puckons
svaka čast Geza
sboris
Odlične fotke. Mnogo mi se dojme.

Životinjice su preslatke, ali imaju oštre zubiće i hoće da ih upotrebe smile.gif Zaštićene su i nadam se da će se nastaviti sa obukom stanovništva da ih ne diraju.
Jel ovo prema Neradinu ili bliže Krušedolu? Ili ima još neki lokalitet na FG?
smena 8
lepe životinje i vrlo vredne fotografije

svaka čast za predanost
Kidza
Bravo Gezo! Izuzetno plahovite i oprezne zivuljke.Mogu da zamislim kakvo je samo to zaleganje i kamufliranje bilo potrebno za ove fotke. Mislim da i fotografije vas dvojice u akciji ne bi ni malo zaostajale za ovim biggrin.gif
Geza
Hvala, drago mi je da vam se svidja. Nadam se da će i Danilo da okači par svojih.
Mali lalo evo samo za tebe jedna sa čačkanjem zuba biggrin.gif

Sborise ovo je fotografisano kod Melenaca. Inače ima jedna lepa kolonija kod Loka.
Na livadi kod svima nam poznatog i mnog fotografisanog djerma.
tekunica
Odlicne fotografije, svala cast!
Nego, pomenuo si Lok pa me zanima da li si ih to video ove godine? 2007. je tamo prstalo od tekunica, ali 2010. nije bilo ni jedne jedine tekunicne rupe, a kamoli tekunice.
Sto se tice parenja, muzjaci se bore za zenku, a pobednik se pari sa izabranicom u njenoj jazbini. Nakon parenja, muzjak krece u potragu za novom zenkom. Izgleda da i nisu bas tako fini i pazljivi... smile.gif
xanadu
Bravo Geza
RUMUN
Superbre smile.gif
danilo78
Dobra ideja Gezo.Od ovih naših fotki,obzirom da ih imamo u svim mogućim pozama ,po svim vremenskim uslovima i godišnjim dobima bi stvarno mogla ispasti valjana foto priča smile.gif. Još da smo malo maštovitiji...ali pokušaćemo

Ti si svoju završio,a ja ću tek da počnem smile.gif

Običajeno popodne na Rusandi. Vreme ručka....

nedaleko odatle
Upomoć!!!!!!,spašavaj se ko!!!!! može dolazi "besni" komšija!!!!!

besni komšija u dolasku...

miroljubivi komšija :"Čini mi se da sam čuo da neko zove UPOMOć"

Ma to su opet ove nove komšije...vraćaj se, nisi završio ručak!!!!,a tako je ukusan...mmmmmm

to be continued....

Još nisam stigao srediti fotke pošto ih i od danas imam gomilu...
Geza
@Tekunice

Ne ove godine nisam obilazio tu lokaciju. Posle jedne vlažne godine zaista su skoro potpuno odatle nestale ali sam ih mislim pretprošle godine video (pogledaću u svojoj foto-arhivi datume fotografija) kod drugog djerma. Moguće da su se pomerile na višlji teren. Hvala za informacije mislio sam da su mu\jaci monogamni i dobri domaćini kad ono... balkanske barabe biggrin.gif

@Danilo
Čekam nove fotografije... Jesu se tukle?
gizmo
Bravo momci, fenomenalne fotke!
Interesuje me koliko ste mogli da im pridjete, jer mi ovo izgleda kao da ste bili na svega par metara od njih?
danilo78
CITAT (gizmo @ Mar 29 2012, 10:53) *
Bravo momci, fenomenalne fotke!
Interesuje me koliko ste mogli da im pridjete, jer mi ovo izgleda kao da ste bili na svega par metara od njih?

Prilazili koliko god nam je oprema dozvolila. Za Canon 400mm f/5.6 to ti dođe oko 3,5m, mada sa te razdaljine može se fotografisati tekunica jedino kad viri iz rupe. Za kadrove tekunice kad stoji potrebno je min.6m
Mali Lala
Hvala Gezo na ovoj zubo cackalackoj fotografiji.
fotorax
BRAVO za fotografije poslozenu pricu i VELIKI trud i izdvojeno vrijeme da sa nama podijelite!
Umek
Odlicna serija uz odlicnu pricu. Jedino sto sam ja malo duduk pa ih mesam non stop sa voluharicama...
Geza
Voluharice su mnogo manje. Recimo četri do pet puta manje od tekunica. Veličine miša samo sa manjim ušima.
Evo jedne vodene voluharice koju sam fotografisao prošle godine. Mnogo ih je teže fotografisati jer su aktivne noću, veoma su brze sitne i ne miruju. Uglavnom primetite nešto malo sivo što se za pola sekunde sjuri u neku rupu i to je to.

Water Vole, Arvicola terrestris, Vodena voluharica
Umek
To je to, simpaticne zivotinjice koje prelecu vodu poput metka. Gezo hvala na ilustrovanom objasnjenju i jos jednom sve pohvale za trud i fotografiju.
istankov
Bravo Gezo bravo Danilo! odlične fotke!

/ za gezu: kompresija je ubila tekunicu tongue.gif znam, znam smile.gif
doktor_igor
Odlicno.
tekunica
Ako si ovo uslikao na nekoj livadi onda je najverovatnije rec o Microtus arvalis ili poljskoj voluharici (na sta meni lici). Vodena voluharica je mnogo veca, moze da bude skoro pa kao tekunica, a zivi pored reka gde i pravi jazbine.
opiate43
A mozda mislis i na bizamskog pacova 003.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.