Listam ovih dana net i vec su mi oci posvetlele od silnih tekstova i setih se da bih ovde mogao dobiti neke odgovore koji me zanimaju. Clan sam od 2008god ali nisam nesto ucestvovao u porukama na forumu, svremena na vreme procitam sta me zanima...
Malo cu detaljnije opisati svoju situaciju pa se nadam da cu dobiti odgovore.
Prodao sam svoj fuji s5600 koji sam koristio par godina i vreme je za kupovinu neceg malo novijeg, prvo sam se zagrejao za fuji hs20exr u rodicu kosta 32000din pa sam onda poceo da listam oglase i vidim da moze da se pazari canon 1100d za 390e nov sa 18-55 IS II objektivom i tu pocinje dilema (mozda je bolje da sam odmah otisao i kupio taj fuji
Znam, svi cete reci da se ne moze porediti i ja isto tako mislim ali bi mi dobro doslo par saveta.
Prvo skroz sam nov u dslr kategoriji i nesto kapiram nesto ne a nesto sam skapirao listanjem po netu.
Drugo nemam bas neki budzet da uzimam aparat od 500 i kusur evra (zena, klinac,... i ovo mi je puno ali cu se nekako stisnuti
Moje misljenje je da sada pazarim taj canon pa da vremenom dokupljujem sta mi jos bude trebalo, realno taj 30x opticki na fuji ja ne bih nikada koristio ali recimo zet fotka srndace pa sam mu pozajmljivao i za takve stvari dobro dodje stim da opet za neki period bih kupio neki zum objektiv zato i pitam za ova dva ispod i sa tim bi fotke opet bile duplo bolje nego na fuji.
Video sam po oglasima neke objektive pa ako neko moze ukratko da mi kaze sta valja sta ne (znaci ne razumem se uopste ali sam voljan da naucim) recimo kakav je i za sta je
Sigma 18 - 125 f 3.5 - 5.6
a kakav je
AF Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6
Da, zanima me i koliko drzi ta baterija koja ide uz aparat? Koliko kostaju baterije?
Kapiram da se prvo malo vezbam sa ovim kit objektivom pa da posle isprobavam sa drugim objektivima.
I nisam postavio puno pitanja, vise je bilo da cujem i od vas da je bolje da kupim dslr
Pozdrav i hvala u napred na odgovorima, nadam se da nisam bio preterano konfuzan.