Napravili smo plan, radili smo neke posliće ovako preko neta vezane za WordPress, pisanje članaka i dizajniranje sajtova. Stvar je takva da smo odavno registrovali domen, odvojili pare za odličan hosting kakav bi trebao jednom sajtu koji želi da posotane nešto poput http://www.androidauthority.com/ ...a onda shvatimo da nam nedostaje nešto veoma bitno!
Naš vizuelni indetitet je nikakav. Sam dizajna sajta (koji je u završnoj fazi) je zapravo i veoma dobar, ali naš logo je veoma slab i vidimo već da će biti problem ako se situacija brzo ne reši. Nekako je taj posao pao na mene, a ja ovo nikada ranije nisam radio. Prvo sam konsultovao Androidova pravila i uvideo da imamo pravo da koristimo onog slatkog zelenog droida pa verujem da je dobro zasnovati logo na njemu.
Ideja je da mališa drži šoljicu kafe koja izgleda kao Android smartphone.
Evo kako to izgleda trenutno:

Da li mislite da ovo ima ikakvog potencijala? Imate li neki savet i kakav utisak ovo eventualno ostavlja?
Ovaj logo bi trebao da se koristi kao deo header sekcije sajta, kao ikonica za našu aplikaciju, za naše YouTube klipove (u uglu mala ikonica treba da stoji), na promotivnim Facebook, Twitter i drugim stranicama i eventualno na vizitkama i sličnom.
Razumemo važnost dobrog logotipa, ali kolko smo videli morali bi barem $300 da izdvojimo ako zaista želimo nekog da to odradi kako treba, a to je zaista nešto što ne možemo da izdvojimo trenutno. Sa druge strane naravno da nam ne odgovara da uzmemo loš logo pa ga menjamo po milion puta ko B92 dok nam neko ne odradi stvar kako treba...
Ako bi neko hteo da nam pomogne i predloži svoj dizajn, mogli bi da ponudimo barem adekvatnu promociju i zahvalnost. Sigurno da bismo postavili kratku biografiju i link ka sajtu autora u delu na našem sajta koji će biti posvećen svim autorima sa sajta. Takođe bi da spomenemo autora logotipa uz link ka njegovom/njenom sajtu na svim mrežama gde taj logo budemo koristili (u opisu te slike gde će se najbolje videti). Nadam se da ovakva ponuda ne vređa nikoga, ali nemao kapital neophodan da sami platimo nekog iskusnog majstora. Imamo dobro razrađen biznis plan koji bi poslali u PDF formatu zaintresovanima da ih uverimo da nije u pitanju gomila klinaca kojima je mnogo dosadno u životu.
Generalno sam stekao veoma prijtan utisak o ljudima koji ovde redovno pišu, pa se nadam se da će Dizajn Zona imati malo razumevanja i barem poneki savet oko vizuelnog indetiteta našeg sajta...