Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Muljava stakla
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
gogindzer
Pre nekog vremena dobio sam Yashicu, ispucao par filmova, onako odokativno uglavnom, prema savetima koje sam dobio u Analognom Ćošetu...

Opet ali, što mi sreću kvari... na stranu svetlomer...
Staklo objektiva, kome nikako ne mogu da priđem, nije ni ono spolja, ni ono unutra, muljavo... evo slike ispod
Ima li neko iskustva, može li se to kod Miše srediti, ili ako neko od vas može da očisti ovo uz neku razumnu naknadu

Unapred hvala na pomoći i sugestijama!

E, da evo i par slicicia sa mog prvog filma ... i drugog. Oba razvijena i skenirana u Elitu na Trgu.

Ilfrod PAN 100, isteko rok 2007.

Ilford HP5+ 400

Barsa
Ako zelis mozes i sam to da sredis, ja sam imao isti problem pa sam uspeo bez vecih problema sam to da obrisem. Ima i jedan kratak tutorial kako to da sredis http://www.usedcameradb.com/blog/2009/08/y...-4-taking-lens/
gogindzer
Hvala za link, pokušaću sam... samo da napravi alatić za odvrtanje...
Nije mi palo na pamet ovako nešto, pošto sam kod Miše nosio da mi vidi kontakte za bateriju svetlomera, a on mi reko da mora celu da je rasturi... pa sam odustao od te akcije.
Nadam se da ću povratiti malo kontrasta ...
Jo Husafet
ako imas subler, tj ovo

mozes da iskoristis usi, tj, ovaj deo kojim se mere otvori, kao kljuc. Samo vodi racuna da ti ne sklizne jer mozes da posteno izgrebes stakla.

alat za prednji i zadnji element mozes da napravis od neke staklene kutijice za lekove ili sl. koja ima plasticni poklopac i silikonsku zaptivku. Nju izvuces i zalepis je na vrh poklopca sa spoljasnje strane lepkom za gumu.
gogindzer
Fala Jo, imam šubler, ali on mi radi posao samo za prednji, pa sam odvrtanje planirao da isečem neku malu spahtlu (nadam se da ne treba slika biggrin.gif) na odgovarajucu širinu, ali nisam imao kuću makaze za lim...

Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.