Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: SIGMA lens mount
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
mlukic999
Danas me pozvao kolega fotograf u pomoć da probam jedan objektiv. U pitanju je Sigma 50 2,8 macro. Na žalost nije EF, EF-S mount.

Na prvi pogled sa rasporedom kontakata liči na EF ali je mount malo manji i ima neke izbočine za koje sam posumljao da je Pentax, ali čovek tvrdi da nikad nije imao Pentax. I tako detaljnim pregledom zadnjeg poklopca spazih da na poleđini sitno piše SA KPA(možda KRA).
Dubljom hipnozom setio se da je nekada davno imao analognu Sigmu i šta sad. To je Sigma lens mount makro objektiv.

Ne treba mu taj objektiv hteo bi da ga proda menja i sl. ali kome treba takvo čudo? Ko uopšte ima Sigmu DP 14 ili 15 ili DP1 ili 2?

E tu je sad moje pitanje: Da li se ovo čudo od objektiva može "ukrotiti" da služi na Nikonu, Canonu ili Pentax-u ma bilo čemu?
Možda u nekom servisu? Možda sa nekim adapterom?

Ako nekom treba objektiv može PP.
Abdee
Sigma SA bajonet koristi isti protokol za komunikaciju kao Canon EF tako da je moguce nabudziti to ali se mora razjebati neki Sigmin objektiv za Canon...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.